Zuma Schiedam

19 januari 2014

PJ & Stefan Hola! Deze twee gezichten zie je tussen al dat eten niet zo vaak langs komen. Vandaag zijn we 14 jaar samen en dat vierden we gisteren onder andere door sushi te eten bij Zuma in Schiedam.

14 jaar geleden stond ik op het station in Maastricht op Stefan te wachten. We kenden elkaar ongeveer een jaar via het internet *nerd alert* en bij de eerste ontmoeting was het gelijk raak. Ik zal er verder niet een te zoetsappig verhaal van maken en snel door gaan met een klein verslagje van ons etentje.

Zuma Schiedam We gingen tegen het eind van de middag naar Zuma en op een paar mensen na was het restaurant leeg. Ze zitten hier nog maar pas en ik denk dat men het nog een beetje moeten leren kennen. Op deze locatie hebben verschillende Chinese restaurants gezeten, die uiteindelijk niet zo succesvol bleken te zijn. Tegen de tijd dat wij naar huis gingen, begon het restaurant al aardig vol te lopen.

Zuma is een All-you-can-eat restaurant met onder andere sushi en grill gerechten. Op de website kun je op de afhaalkaart wat van hun gerechten vinden.

Mooie, redelijk strakke inrichting die toch niet te kil is. Het enige minpunt vind ik die blauwe neon strepen. Warm oranje, rood of geel lijkt mij veel sfeervoller in een restaurant.

Zuma Schiedam Zoals bijna alle restaurants van dit type, bestel je in rondes waarbij je per persoon 5 gerechten kan kiezen. Links de Zuma roll, deze varieert wekelijks. Rechts 2 zalm nigiri en een zeewier gunkan.

Zuma Schiedam Verschillende nigiri: ei, garnaal, zeebaars, paling en tonijn en zalm sashimi.

Zuma Schiedam Gefrituurde rol gevuld met surimi. Deze lijkt overigens niet op het plaatje op de kaart.

Zuma Schiedam California maki, tonijn maki en tonijn sashimi.

Zuma Schiedam In de laatste rondes bestelden we voornamelijk warme gerechten. Op dit moment kon ik nog amper boe noch bah zeggen en heb niet zoveel foto’s meer gemaakt. Links gevulde biefrolletjes en rechts gebakken witvis. Verder hadden we ook nog groenten en garnalen tempura, garnaal tempura rol, misosoep, visballetjes, kipspiesje, gyoza en torikatsu.

Als toetje namen we beiden nog een bolletje zwart sesamijs.

De bediening was vriendelijk en niet te opdringerig. Omdat het niet zo heel druk was, kan ik niet veel zeggen over hoe het in drukke periodes is.

Het eten was mooi verzorgd, maar is wel typisch voor Japanse All-you-can-eat formules. Ideaal gezien is sushi rijst op lichaamstemperatuur en wordt deze aangemaakt met onder andere azijn en suiker. Aan de rijst en de nori kun je vaak merken of deze vers is gemaakt. Wanneer de sushi ruim van te voren is bereid zal de rijst koud zijn en de nori niet meer zo knapperig.

De sushi of de sushi rijst was koud en ook wat droog, maar voor de rest was alles prima in orde. De rauwe vis was mooi vers en van mooie stukken gesneden. De warme gerechten smaakten ook goed, de biefrolletjes waren daar mijn favoriet.

Mocht je niet zo van (rauwe) vis houden dan staan er nog vele andere gerechten op de kaart.

Geen super chique restaurant, maar dat vind ik zelf wel fijn. Leuk voor een relaxt uitje en niet al te duur. Kijk voor openingstijden en de verschillende prijzen op de Zuma website.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

4 reacties op Zuma Schiedam

 1. 19-01-14 23:45

  Ziet er goed uit! Ik begin sushi steeds meer te waarderen (ja ik ben een enorme laatbloeier…)

  • 20-01-14 11:25

   Het heeft voor mij ook even geduurd. Mijn eerste sushi kwam van de supermarkt en heb daardoor heel lang gedacht dat het vies was :D.

 2. 20-01-14 11:08

  Gefeliciteerd met jullie jubileum!
  Ik hou niet zo van sushi, dus deze sla ik over.
  Wel leuke foto’s van jullie!

Reageer