Venkelsalade met Feta en Grapefruit

8 juli 2015

Venkelsalade met Feta en Grapefruit Een lekkere verfrissende venkelsalade gemaakt met feta en grapefruit. Het zoutige van de feta past goed bij de frisse anijssmaak van de venkel in combinatie met de licht bittere grapefruit.

Met het warme weer van de afgelopen dagen heb ik wat minder puf gehad om uitgebreid te bloggen. Daarnaast had ik ook wat freelance werkzaamheden die het extra druk voor mij maakten. Hopelijk houdt het koelere weer nog even aan en kan ik weer regelmatig recepten met jullie delen.

Ingrediënten:
1 venkel
2 oranje snoep paprika’s
1 grapefruit
½ blok feta, ongeveer 100 g
Zout en peper
Extra virgin olijfolie

Was de venkel. Snijd de bovenste stengels en het groen er af en bewaar het groen. Snijd de venkel door midden en verwijder het harde hart. Snijd de venkel nu in zo dun mogelijke reepjes.

Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Ik gebruikte oranje snoep paprika’s, maar je kan ook 1 normale paprika gebruiken.

De grapefruit partjes maken de salade iets bitter. Je kan ook alleen het sap van een halve grapefruit voor de dressing gebruiken. Snijd de kop en kont van de grapefruit. Snijd daarna rondom de schil weg, waarbij je ook het witte gedeelte wegsnijd. Snijd nu de partjes tussen de dunne velletjes uit. Het binnenste dat overblijft knijp je uit in een kommetje om de dressing mee te maken.

Meng de venkel met de paprika en verdeel samen met de grapefruit over een grote schaal. Maak de dressing door 2 eetlepels grapefruitsap te mengen met 2 eetlepels extra virgin olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel naar wens over de salade. Verkruimel de feta en verdeel deze samen het groen van de venkel over de salade.

Venkelsalade met Feta en Grapefruit Een lekkere frisse salade. Voor een vereenvoudigde versie gebruik je alleen het sap van de grapefruit en laat je eventueel de paprika achterwege.

  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer