Tonkatsu – Japanse schnitzel met 2 salades

10 maart 2017

Tonkatsu Tonkatsu, een Japanse schnitzel geserveerd met wortelsalade en koolsalade. Een Aziatisch alternatief op de doordeweekse aardappel, vlees en groente.

Ik deelde al eerder een Japanse schnitzel van kip, maar wilde ook graag deze versie met jullie delen. Alleen al voor de lekkere wortelsalade die er bij zit. Restjes tonkatsu en salades zouden het ook heel goed doen in een bentobox! Maak eventueel extra voor de lunch.

Ingrediënten voor 2 tonkatsu:
2 varkensschnitzels, ongepaneerd
1 kopje bloem
2 eieren, losgeklopt
2 kopjes panko
Peper en zout
Neutrale olie om te bakken
Saus: tonkatsusaus of okonomisaus
Ingrediënten wortelsalade:
½ winterpeen, julienne gesneden
1 el citroensap
½ el suiker
½-1 el sojasaus
½ el sesamolie
Ingrediënten koolsalade:
2-3 handjes witte kool, fijngesneden
1-1½ el mayonaise
1 el citroensap
½ el suiker
Eventueel een beetje water om de dressing te verdunnen

Tonkatsu

Ik heb mijn schnitzels met een vleesklopper extra plat geslagen. Wanneer je van een dikker stukje vlees houdt kun je dit achterwege laten.

Neem 3 diepe borden en doe hier apart de bloem, geklopte eieren en panko in. Breng de bloem op smaak met peper en zout.

Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna het ei en ten slotte door de panko. Leg ze naast elkaar op een bord en bewaar ze tot je ze wil bakken in de koelkast.

Wortelsalade

Snijd de wortel in zo dun mogelijke plakjes en daarna in dunne reepjes. Zelfgesneden is bij mij iets grover dan voorgesneden en vind ik een lekkere bite geven aan de wortelsalade. Meng de overige ingrediënten en mix deze met de gesneden wortel. Bewaar in de koelkast.

Koolsalade

De koolsalade heb ik heel eenvoudig gehouden. Snijd de witte kool zo dun mogelijk en meng de overige ingrediënten met elkaar. Proef de dressing en pas deze eventueel aan. Mix de dressing met de kool. Bewaar in de koelkast.

Normaal gesproken wordt tonkatsu gefrituurd, maar gewoon in de pan bakken kan ook. Gebruik wel een goede laag olie, zodat de paneer laag mooi gelijkmatig bruin kan worden.

Bak de tonkatsu in een goede laag olie op een medium hitte goudbruin en gaar. Laat de eerste kant eerst goed bakken, voordat je hem omkeert.

Snijd de tonkatsu voor het serveren in reepjes.

Serveer met witte rijst, de salades en verdeel er de saus overheen. Ik gebruikte okonomisaus die bij Japanse hartige pannenkoeken wordt gegeten. Het heeft iets weg van currysaus. Je kan ook tonkatsusaus en nog wat extra Japanse Kewpie mayonaise erbij serveren.

Tonkatsu

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer