Tonijnsalade à la Simone

9 augustus 2013

Tonijnsalade Tonijnsalade in sla en witlofbootjes naar recept van Simone. Toen Simone een foto deelde van de salade, zat ik al met smart te wachten op het recept. Zelfs Stefan die geen grote tonijn uit blik fan is, vond de salade lekker!

Het is heel eenvoudig. Roer de ingrediënten door elkaar en leg het op sla en of een blaadje witlof.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 blikje tonijn op olie of water
4-5 kerstomaatjes in stukjes
1 tl kappertjes
1 gekookt ei in stukjes
3-4 el mayonaise
1 bosuitje, gesnipperd
½ tl gemalen gember
½ tl gemalen chilipoeder (of weglaten als je niet zo van pittig houd)
snufje gerookte paprikapoeder (niet te veel, want de smaak kan overheersend zijn)
Optioneel: beetje peterselie, gehakt
Little gem blaadjes
Witlof blaadjes

Ik had geen bosui in huis en had met het warme weer geen zin om naar de winkel te gaan. Ik gebruikte een kwart van een gewone ui. De rest gebruikte ik ergens anders voor. De peterselie had ik ook niet in huis. Ik miste het niet in de salade, maar voeg het gerust toe wanneer je het in huis hebt.

Meng de uitgelekte tonijn met de rest van de ingrediënten. Was de sla en de witlof, maak goed droog en doe er wat van de tonijnsalade op. Super makkelijk, lekker en ideaal op warme dagen.

Mijn tonijnsalade ziet er wat droger uit dan die van Simone. Misschien hadden we een ander formaat blikje tonijn. Ik geloof dat het uitlek gewicht van mijn tonijn rond de 135 gram was. Mocht je een smeuïger geheel willen, voeg dan wat meer mayonaise en kruiden/specerijen toe.

Ik denk dat je er ook lekkere gevulde eieren mee kan maken. De tomaat dan wel nog wat kleiner snijden.

Heb je nog wat over, eet dan de salade op bijvoorbeeld wat brood met een paar repen avocado erbij.

Kijk op de site van Simone voor meer foto’s van deze salade en andere heerlijke recepten.

 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

3 reacties op Tonijnsalade à la Simone

 1. 09-08-13 12:34

  Gut, ik krijg er spontaan weer trek van..:) Jouw foto van het eindproduct is beter gelukt als de mijne..! Ziet er goed uit. Misschien dat het feit dat die van mij vochtiger was ook iets te maken heeft met het soort mayo? Of welke tonijn. Ik had die in de olie. Die is al iets smeuïger van zichzelf..

  • 09-08-13 12:36

   Dank je! Mooi compliment :). Dat zou goed kunnen zijn van die olie. Dat trekt natuurlijk nog meer in de vis. Het was zo ook heerlijk hoor, anders had ik het wat natter nog gemaakt.

 2. 09-08-13 14:52

  Ziet er goed uit! Ik ga dit zeker een keer proberen.

Reageer