Toko shopping

11 september 2012

May Fung Toko’s zijn niet alleen handig om exotische ingrediënten te vinden. Je kan er ook lekker vers gemaakt kant en klaar eten kopen.

Bovenstaand bord is gevuld met eten van May Fung in Rotterdam. Nasi zonder vlees, daar bovenop geroosterd spek, gewokte groenten, recht onder Zongzi en daarnaast een half stuk “sin tjok kun”.

Het spek koop je in lange repen. Ze verkopen er onder andere ook gebraden kip, eend en cha sieuw (het rode varkensvlees). Het vlees wordt vers in de toko zelf bereid. Handig voor wanneer je een keer niet zelf buikspek wil maken.

Zongzi is kleefrijst die in dit geval gevuld is met varkensvlees. Om de rijst heen zit een lotusblad waarin alles gaar wordt gekookt. Thuis heb ik de Zongzi ingepakt opgewarmd in een stoomkoker. We hadden nog niet eerder Zongzi gegeten en wilden het wel eens proberen. Helaas vonden we het beiden niet zo lekker. Het lotusblad zorgt voor een diepe vrij overheersende smaak.

Sin tjok kun is een soort dim sum. De buitenkant is gemaakt van een sojabonenvel en is gevuld met varkensvlees en groenten.

Naast vers klaar gemaakt eten kun je bij May Fung ook een klein aantal ingrediënten kopen. Het assortiment is echter niet heel uitgebreid. Hiervoor kun je beter naar de grote toko’s in de buurt. May Fung zit op West-Kruiskade 52 in Rotterdam. Vanaf Kruisplein even voorbij de KFC.

St. Anny Food Bij St. Anny Food verkopen ze onder andere Chinese broodjes en gebak. Ook hebben ze een rij aan diepvieskasten met verschillende soorten dim sum en kant en klaar vlees.

Helemaal links, Ham sui kok: kleefrijstdeeg gevuld met varkensvlees en groenten.
Daarboven, gebakken cha sieuw broodjes: zachte witte broodjes gevuld met cha sieuw.
Daarnaast kippastei, een soort kruimeldeeg gevuld met kip en mais.
Daaronder, puddingbroodje: een zacht wit broodje gevuld met vanille pudding en een krokante vanillelaag bovenop.

Je kan hier meer lezen over een eerder bezoek aan St. Anny.

St. Anny food zit op West-Kruiskade 42 in Rotterdam nog voor May Fung op de hoek met de Goevernestraat. St. Anny heeft ook vestigingen in Den Haag, Düsseldorf, Brussel en Antwerpen.

Mocht je niet zo bekend zijn met de benameningen, bij beide winkels staat een groot deel in vitrines en kun je gewoon aanwijzen wat je wil hebben.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

4 reacties op Toko shopping

 1. 11-09-12 13:28

  De toko <3
  Helaas kan ik meestal geen kant en klaar voedsel kopen vanwege mijn allergie maar ik vermaak me ook wel met de andere producten 😉

  • 11-09-12 13:39

   Zo jammer dat je veel dingen niet kan eten. Gelukkig ook heel veel dingen wel :).

   Sinds mijn galblaas is verwijderd moet ik ook een beetje uitkijken met bepaalde dingen, al hou ik me er niet altijd aan.

 2. 17-09-12 21:33

  Joh, ik wist niet dat May Fung ook hartige dingen verkocht! En ik maar denken dat ze alleen concurrent zijn van St. Anny 🙂

  • 18-09-12 09:40

   Bedoel je het winkeltje recht tegenover St. Anny, Mei Sum (geloof ik)? May Fung heeft zo ver ik weet geen zoete dingen namelijk.

Reageer