Testjes, Experimenten en Snapshots

31 maart 2014

Snapshots - hotdogs Dit keer weer eens een verzamelartikel met foto’s van geteste recepten en experimentjes.

In de foto hierboven zelfgemaakte hotdogbroodjes naar recept van Joy the Baker. Het originele recept heb ik gehalveerd, waarmee ik alsnog 9 broodjes kon maken en het deeg heb ik gewoon met de keukenrobot gekneed. Hierdoor zijn ze wellicht wel wat steviger geworden. De worst kochten we bij Wild Vleesch en heb ik in de grillpan gebakken. Als topping had ik op de ene hotdog gesnipperde zoetzure augurk, mosterd en ketchup en op de ander zuurkool en mosterd. De versie met augurk vond ik zelf het lekkerst.

Snapshots - sla wraps Sla wraps met onder andere varkensgehakt, gezouten zwarte bonen, wortel en ongezouten pinda’s. Dit was een experimentje om een keer zelf sla wraps te maken. Vond het zeker geslaagd.

Snapshots - Indische saucijzenbroodjes Indische saucijzenbroodjes naar recept van Kokkie Slomo. Het duurt even voor je ze kan eten, want het gehakt moet een nachtje in de koelkast staan marineren. Ze zijn echter heerlijk, al laat ik de volgende keer de geraspte kokos achterwege.

Nog een aanrader is zijn recept voor Ketoprak. Mijn foto van dit gerecht was niet zo heel mooi geworden, maar dit gerecht is echt heerlijk! Vooral de saus vond ik erg lekker.

Snapshots - Gegrilde groente met falafel Nog een probeerseltje. Sla, gegrilde groenten (ui, courgette, aardappel, paprika, knoflook en sperziebonen), feta, pittige falafel en een yoghurtsaus. De groenten maak ik eigenlijk vaker zo, alleen heb ik dit keer ook wat sperziebonen toegevoegd. Doe deze pas later bij de rest, anders blijft er van de sperziebonen weinig over.

De falafel heb ik van de supermarkt van het merk Maza. Overigens ga ik wel nog eens mijn eigen falafel maken, promise! De yoghurtsaus, maakte ik met dikke Turkse yoghurt (10% vet) met daardoor wat extra virgin olijfolie, klein teentje knoflook en flink wat bieslook. Bij dit gerecht mis je absoluut geen vlees en alle smaken passen perfect bij elkaar.

Snapshots - homemade pasta Stefan was een weekend in een Italiaanse bui en maakte naast echte cornetti ook zijn eigen pasta.

Snapshots - homemade pasta Tagliatelle met tomatensaus en een hoop Parmezaanse kaas. De cornetti zullen in een apart artikel verschijnen.

Mochten jullie nog meer informatie willen of uitgebreidere recepten willen zien, laat het hieronder weten!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Testjes, Experimenten en Snapshots

 1. 31-03-14 15:16

  Oh nom, wat veel lekkers weer PJ! Ik heb nu spontaan zin in een bord home-made pasta!

  • 31-03-14 15:23

   Dank je Joyce :D. Gisteren hadden we lasagne met zelfgemaakte pasta, heerlijk!

 2. 31-03-14 16:40

  Smulfoto’s zeg. Die Indische saucijzenbroodjes sla ik even op.

 3. 31-03-14 17:49

  Ik krijg er gewoon honger van! Ik zou wel een recept willen zien voor de pastasaus 😀

  • 01-04-14 13:32

   De saus is als de lasagne saus met volgens mij nog een extra blik tomaten en een courgette erdoor :).

Reageer