Tefal Infiny Press Revolution Slowjuicer

7 oktober 2014

Tefal Infiny Press Revolutoin Slowjuicer Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Tefal Infiny Press Revolution slowjuicer te testen, greep ik deze met beide handen aan. Behalve dat het een flinke mond vol is voor een apparaat, kun je met deze juicer verschillende soorten groenten en fruit tot sap maken.

Slowjuicer vs sapcentrifuge

Ik ken 2 manieren om sap uit groenten en fruit te krijgen. De slowjuicer kneust, maalt en perst op een lage snelheid het sap uit groenten en fruit. Een sapcentrifuge gebruikt een scherpte rasp om op hoge snelheid het sap er uit te krijgen.

Bij de slowjuicer zou de koude manier van persen er voor zorgen dat voedingsstoffen beter bewaard blijven. Het groente en fruit wordt namelijk niet kapot gemalen. Wat voor mij het aller belangrijkste is, is de smaak. Naast of het apparaat ook doet wat hij hoort te doen natuurlijk.

Het apparaat

Het is een vrij hoog apparaat met een flink aantal onderdelen. Zelf vond ik hem heel eenvoudig in en uit elkaar te halen.

infiny2 Op deze foto zie je alle losse onderdelen die je gebruikt en ook weer moet gaan afwassen.

Naast de oranje fijne zeef zit er ook nog een paarse wat grovere zeef bij, om bijvoorbeeld dikkere vruchten- of groentesauzen te maken.

Er zitten 2 grote maatbekers bij. 1 voor het opvangen van het sap en 1 om de pulp van groenten of fruit op te vangen. Daarnaast zit er nog een onderdeel in de maatbeker om pulp of schuim tegen te houden.

Boven in midden ligt het borsteltje. Met de korte haartjes kun je makkelijk de zeef schoon borstelen. Met de onderkant van het borsteltje kun je restjes pulp los maken.

De losse onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar de zeef zou ik voor de zekerheid eerst met het borsteltje schoonmaken. Zelf heb ik geen vaatwasser, maar na het juicen was ik alles direct af. Zo is er geen kans op aankoeken of plakken en is alles zo schoon.

Het juicen

De eerste keer dat we het apparaat uitprobeerden waren we wat te enthousiast. We stopten er grote stukken wortel en flinke stukken ongeschilde appel in. Doordat de opening voor het afvoeren van de pulp en de oppervlakte van de zeef niet zo groot is kan het apparaat verstopt raken. Dit kan ook gebeuren wanneer je grote hoeveelheden juiced.

Na het apparaat een paar keer gebruikt te hebben, leerden we het steeds beter kennen. Het helpt om langzaam groenten en fruit er in te stoppen en om ongeschilde appel in kleinere stukjes te snijden. Citrusvruchten moeten sowieso zonder schil in het apparaat.

Mocht de zeef toch vol raken, door bijvoorbeeld druiven, dan kun je de binnenkant makkelijk losdraaien en even leeg halen.

Tefal Infiny Press Revolutoin Slowjuicer

Een paar van onze sapjes. Links: Witte druiven en limoen, ook lekker als je er een beetje bruisend water bij doet. Midden: Sinaasappel, wortel en gember. Rechts: rode druiven, appel en limoen.

Wanneer je bijvoorbeeld appels juiced en het sap wat langer wil bewaren, is het handig om er iets van citrus bij te doen. Anders wordt het sap al vrij snel onappetijtelijk van kleur.

Conclusie

De juicer hebben we inmiddels een paar weken in huis en we gebruiken hem minimaal 1 keer per week. Hierdoor hebben we veel vaker groenten en fruit in huis wat alleen maar positief is. Toch is het juicen zelf niet al te goedkoop, tenzij je regelmatig naar de markt kan gaan om voordelig groenten en fruit te kopen. Om sap te maken, heb je redelijk veel producten nodig.

De Tefal Infiny Press Revolution zelf kost rond de 219 euro. Wat ik aan prijzen voor slowjuicers heb kunnen zien is dit ongeveer de de middenmoot, al heb ik ook versies gezien van 500 tot 1000 euro.

Voor ik het apparaat in huis kreeg, heb ik online ook wat reviews bekeken. Deze waren heel wisselend en ik was bang dat het apparaat erg zou tegenvallen. Toch heeft hij mij positief verrast. Ik moest hem even leren kennen, maar toen ik wist waar ik op moest letten ging alles prima.

Verder zijn wij niet van de “groene” sapjes en deze hebben wij dan ook niet getest. Mocht onze slowjuicer ooit een keer stuk gaan, dan zou ik toch nog even moeten nadenken over het wel of niet vervangen. Het is toch een flink bedrag, al zou ik het ook wel lastig vinden om zelf geperst sap te moeten missen.

De Tefal Infiny Press Revolution Slowjuicer is onder andere te koop bij Bol en andere winkels waar elektronica wordt verkocht zoals Mediamarkt, Fonq, Wehkamp en Coolblue.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

7 reacties op Tefal Infiny Press Revolution Slowjuicer

 1. 09-10-14 06:29

  Ik denk er ook al tijden over na om een juicer te kopen. Alleen de prijs en het afwassen van alle kleine onderdelen houdt me tegen.
  Het feit dat ik al zo veel keukenspullen heb en er eigenlijk geen plek voor heb werkt ook mee natuurlijk :p

  Maar je sapjes zien er wel echt heerlijk uit! Misschien toch nog eens goed over nadenken.

  • 09-10-14 10:20

   Ik heb eigenlijk geen idee of de hoeveelheid afwas verschilt tussen juices. Hoorde wel vaker dat het een gedoe was om het ding schoon te maken. Belangrijkste is echt die zeef. De oranje versie is heel fijn en je wil niet dat daar dingen in gaan aankoeken.

 2. 09-10-14 16:14

  Ik ben nog steeds niet echt enthousiast over sapjesmachines. Ze zijn zo ontzettend duur! En als je er eenmaal een hebt, ben je er ook nog niet. Zoals je zei moet er best veel fruit in om er sap uit te krijgen.
  Nee, doe mij maar gewoon een blender voor lekkere smoothies!

  • 10-10-14 11:10

   Los van de apparaten hou ik toch meer van sapjes dan smoothies eigenlijk :). Maar inderdaad het kost je best een hoop geld alleen al aan groente/fruit.

 3. 15-10-14 00:46

  Fijne review, lijkt me ook heel handig om zo een apparaat te hebben.

 4. 24-10-14 09:49

  Ik weet niet of je de Linda wel eens leest, maar zij hebben nu een fijne aanbieding. Een abonnement op de Linda inclusief een slowjuicer voor 149 euro. Ik vind het een mooie deal, ook omdat ik de Linda wel eens laat liggen omdat ik het best duur vind om zes euro voor een tijdschrift te betalen.

  • 27-10-14 09:46

   Goede deal! Ziet er uit als een prima apparaat. Zelf lees ik de Linda niet :).

Reageer