Snapshots, sushi en camera’s

21 mei 2013

Hamachi Sinds kort heb ik een nieuwe lens voor mijn digitale spiegelreflexcamera. Nog vaak maakte ik foto’s met mijn compact camera een Fujifilm Finepix F30 op macro stand.

De body van mijn DSLR is een Canon 300D die inmiddels al zo’n 9 jaar oud is. De nieuwe lens is een Canon EF 50mm f/1.8 II, ook wel de plastic fantastic genoemd. Voor wat hij doet is hij namelijk erg goedkoop in vergelijking met andere lenzen. Hij is onder andere via de site van de Mediamarkt te koop voor € 95. In de Mediamarkt winkel is hij overigens iets duurder.

Ik heb niet veel verstand van fotografie. Ik probeer de DSLR nog steeds onder de knie te krijgen. Vandaar deze snapshots die af en toe langs zullen komen. Nu zijn 9 van de 10 foto’s vrij wazig. Ik zal toch vaker een statief moeten gaan gebruiken.

Hamachi Als onderwerp voor mijn testje heb ik de sushi en sashimi van Hamachi genomen. Op de foto hierboven zie je onze favoriet, de tempura maki. Tempura garnaal en avocado in het midden, aan de buitenkant tempura druppels (Tenkasu of tempura scraps) en bovenop wat teriyakisaus.

Ik sta open voor tips en linkjes om mijn kunsten te verbeteren!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

17 reacties op Snapshots, sushi en camera’s

 1. 21-05-13 13:31

  Hey PJ, ik zou willen dat ik zo’n mooie foto’s kon maken als jij! ;D

 2. 21-05-13 16:19

  Deze foto’s zijn in ieder geval goed gelukt. Veel spelen met diafragma en sluitertijd om de juiste scherptediepte te vinden. Statief is dan wel een must, en een afstandsbediening voor de sluiter om trillingen tegen te gaan (die heb je al voor 10,-). Goed lensje, ik heb zelf de mk1 versie, die is iets degelijker en heeft een afstandschaal.

  • 21-05-13 16:47

   Dank je :). Ik wil het nog allemaal klein aanpakken. Vandaar ook de plastic fantastic. Afstandsbediening heb ik!

 3. 21-05-13 17:21

  Ik heb helemaal geen verstand van DLSR fotografie, dus wat dat betreft kan ik je niet helpen. Wel zie ik dat de foto’s er erg mooi uit zien, haha 😉

 4. 21-05-13 22:25

  Ik wil ook al heel lang die lens aanschaffen, maar heb het nog niet gedaan. Merk de laatste tijd dat mijn foto’s ook soms te onscherp zijn of verkeerd gefocust. Dus misschien is met statief gaan werken inderdaad wel een goed idee 😉

  • 22-05-13 13:28

   Welke body gebruik jij?

 5. 22-05-13 13:40

  De foto’s zien er nu al prachtig uit!

 6. 22-05-13 15:25

  Sushiiiiii. Probeer ook wat met het scherpstelpunt te spelen als je die optie hebt hihi.

  • 22-05-13 15:31

   Dat is vooral mijn probleem. Die zoekt hij automatisch en die springt alle kanten op. Zou graag zelf een specifiek punt kunnen kiezen.

 7. 22-05-13 16:19

  Ik kwijl weg bij je foto’s hoor haha!

  • 28-05-13 12:32

   Ik ben ook wel redelijk kritisch, maar beter kan altijd!

 8. 28-05-13 11:55

  ik ben fotograaf en ik vind je fotos goed!! je kan je toestel ook naar je eigen instellingen zetten, ik heb zelf de nikon en dan is het de p stand en dan even van alles uitproberen dan krijg je dalijk de perfecte fotos in je eigen stand ipv de standaard stand 😉

  • 28-05-13 12:35

   Dankjewel Rachel! Ik ben al redelijk aan het experimenteren met verschillende standen. Het is nog een beetje hit and mis.

   Hoe technisch ik ben met computers en software, zo atechnisch ben ik met een DSLR :D.

Reageer