Snapshots: Pasen

23 april 2014

Snapshots - Pasen - Brunch Je zal vast wel gemerkt hebben dat mijn laatste artikel al weer een paar weken oud is. De laatste tijd heb ik weinig kookinspiratie en ben ik voornamelijk bezig met het herontwerp van Nombelina. Vandaar een snapshot-artikel om wat eten van rond de Paasdagen met jullie te delen.

Via Twitter kwam ik in contact met een bedrijf dat bezig is met het ontwikkelen van een concept om producten uit het Westland te bundelen en aan huis te bezorgen. Voor Pasen werd een proefbox samengesteld. Omdat het nog ontwikkeling is en er wat verbeterpunten zijn, kan ik het bedrijf nog niet noemen. Het merendeel van de gerechten uit deze post is gemaakt met producten uit de box.

Snapshots - Pasen - bimisoep Bimisoep met paprika en gerookte zalm. Ik houd niet zo van soep, maar deze vond ik verrassend lekker. Daarnaast was deze ook super makkelijk om te maken.

Kook 100 gram bimi in een halve liter groentebouillon gaar. Houd eventueel 2 roosjes apart voor de garnering.

Snijd een halve rode paprika in blokjes.

Pureer de bimi in de bouillon samen met 125 ml room met een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag.

Verdeel de paprika en zalm over 2 borden en schenk er voorzichtig de soep bij.

Snapshots - Pasen - biefstuk met Hoeksche rooie en groenten Biefstuk met shiitake, Hoeksche rooie aardappelen, bimi en paprika.

Laat de schil aan de aardappelen, maak ze goed schoon en snijd ze in lange parten. Blancheer ze voor ongeveer 6 minuten in kokend water. Blancheer de bimi voor ongeveer 3 minuten.

Bak de shiitake, verwijder van de pan. Bak de aardappelpartjes in een beetje boter en olie en voeg aan het einde geblancheerde bimi en paprika toe.

De biefstuk hebben we medium rare – medium gebakken. Laat even rusten en snijd in plakken. Serveer bovenop de shiitake, aardappelen en groente.

Snapshots - Pasen - moelleux au chocolat De dag voor Pasen wilde ik eens moelleux au chocolat maken, ook wel bekend als chocolade fondant. Een chocolade cakeje wat van binnen nog vloeibaar moet zijn.

Ik probeerde het recept van Heel Holland Bakt. Ik had zo mijn twijfels bij het recept. Er staan een aantal gekke dingen in, zoals de oven voorverwarmen op een andere temperatuur terwijl het beslag nog een tijd in de koelkast moet staan. Los van dat mijn cakeje minimaal een minuutje korter in de oven had gekund, was de smaak ook niet helemaal goed. Binnenkort ga ik een ander recept proberen. Ik houd jullie op de hoogte!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags:

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

7 reacties op Snapshots: Pasen

 1. 23-04-14 21:24

  Mooie foto’s! En het eten ziet er erg lekker uit.

 2. 24-04-14 00:20

  Ja dat website gebeuren daar gaat veeeel tijd inzitten… Gelukkig doet iemand anders ht voor me deze keer alhoewel ik er alsnog een flinke tijd mee bezig ben… Nou ja, komt wel weer goed,

  • 24-04-14 09:43

   Hou op, schei uit. Het desktop design is nu vrijwel definitief. Alleen ben ik nog aan het puzzelen met het responsive gedeelte. Gelukkig heeft Stefan binnenkort wat meer tijd om me te helpen.

   Daarna ook nog alle template pagina’s maken.

 3. 24-04-14 08:52

  Ondanks weinig inspiratie wordt er nog steeds heerlijk gegeten!

 4. Pingback: Chocolade Fondant - Nombelina.com

Reageer