Snapshots, macarons en lava

20 mei 2016

Snapshots: macarons Het is al weer een tijdje geleden dat ik een snapshot artikel deelde. De laatste tijd heb ik vooral geëxperimenteerd in de keuken en een aantal recepten moet ik nog verfijnen. In de tussentijd een verzameling van foto’s van de afgelopen maand.

Hierboven zie je de macarons die Stefan meenam van STACH food in Amsterdam. Ontzettend lekker, maar erg zoet. Mijn favoriet was verrassend genoeg de macaron met vanille. Normaal vind ik eten met vanille wat saai, maar deze had echt een goede stevige vanille smaak.

Snapshots: broodjes Mijn poging tot zelf melkbroodjes maken was nog niet helemaal goed gelukt, vandaar dat ik deze broodjes braadworst met witte puntjes van de supermarkt heb gemaakt. Lekker met gebakken uien, geraspte cheddar en mosterd of curry.

Snapshots: appelflap Met Hemelvaartsdag had ik trek in wat lekkers en had niet echt wat te snoepen in huis. Gelukkig had ik wel nog appels en bladerdeeg.

Ik sneed 2 geschilde appels in stukjes en mengde er wat suiker en kaneel doorheen. Daarna vulde ik 6 plakjes bladerdeeg met de appel, vouwde ze dicht en sprenkelde er nog wat extra suiker overheen. Bakte ze ongeveer 30 minuten in de oven op 190°C en uiteindelijk hadden we toch iets lekkers om te snoepen.

Hoewel ik dus even wachtte om ze af te laten koelen, heb ik tóch te vroeg een hap genomen. Auw! Hete, maar heerlijke lava in bladerdeeg :).

Snapshots: pasteitje Ik haalde het weer eens in mijn hoofd om Indische pasteitjes te maken. Vrij snel had ik daar al weer spijt van, maar ik had er wel ontzettend trek in gekregen. Dit keer probeerde ik het met het deegrecept van 24 Kitchen. Helaas was dit deeg nog taaier dan mijn eigen versie. Dus de volgende keer ga ik het toch weer anders aanpakken. Mijn doel is een bros deeg, dat makkelijk is om uit te rollen en lekker weg hapt. Waarschijnlijk ga ik het recept in de reacties bij mijn originele recept uitproberen.

Snapshots: pindarotsjes Na maanden en maanden heb ik eindelijk het laatste restje chocoladeletter opgemaakt. We houden allebei niet zo van een eenvoudige reep chocolade en deze letter bleef maar liggen. Ik heb de letter in stukjes gehakt, au bain marie gesmolten en daarna gemengd met geroosterde pinda’s. Met een lepel legde ik hoopjes op een stuk bakpapier, zodat ze niet blijven plakken.

Ik was lui en heb de chocolade niet getemperd. Hierdoor gaven de pindarotsjes een beetje af bij het eten, maar dat vond ik niet erg.

Snapshots: Chinese gebakjes Bij de Chinese bakker in de Markthal haalde Stefan onder andere deze kleine gebakjes. Links heeft een vulling met kip en het deeg is heerlijk bros. Rechts heeft een vulling met geroosterd varkensvlees en een iets stevigere korst. Beiden waren nog een beetje warm en ontzettend lekker. Vooral van de kip zou ik er nog wel een stuk of 10 willen hebben!

Wat voor gerechten zou jij graag op Nombelina zien?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer