Snapshots

25 november 2014

Snapshots De laatste keer dat ik een snapshots artikel heb gedeeld is al weer een tijdje geleden. De foto’s die ik deze keer met je deel heb je misschien al een keer via Instagram voorbij zien komen. Bij deze foto’s wilde ik wat meer vertellen.

De Dutch Weedburger! Eindelijk heb ik hem een keertje kunnen proeven. Deze burger is 100% plantaardig en hierdoor vegetarisch en vegan. De burger patty is gemaakt van geroosterde sojasnippers en kombu zeewier. In het broodje zit clorella verwerkt waardoor deze groen gekleurd is.

Gezond, vegetarisch of groen. Het belangrijkste voor mij is smaak en dat zit bij deze burger helemaal goed! Hij is juicy, heeft een goede bite en smaakt een beetje toasty door de geroosterde sojasnippers. Verder vind ik hem niet echt naar zeewier smaken. Wij hadden er nog gefrituurde aardappeltjes met schil bij en een Wostok uit eigen voorraad.

De burger is helaas alleen in de horeca en tijdens sommige events en festivals te koop. Wij hebben de burger met aardappeltjes afgehaald bij Arq in Rotterdam.

*Engelenkoor* Stefan ging even naar Kookpunt om maatschepjes te kopen. Omdat hij er toch al was heeft hij ook een KitchenAid Artisan keukenrobot gekocht in de kleur pistache. Ik ben er zo blij mee! Ik werd er lichtelijk emotioneel van. Wat is hij mooi! Af en toe moet ik er even aan zitten en aaien ;).

Langzaam aan begin ik nu ook wat vaker te bakken. Laat het maar weten als het jullie begint te vervelen!

Vorige maand kwamen mijn ouders en zus op bezoek ter ere van mijn verjaardag. Ik ben in de zomer jarig, maar dan is het meestal veel te heet om bij ons op bezoek te komen. Zoals altijd wilde mijn vader weer Chinees gaan eten bij de Lange Muur in Rotterdam.

We aten onder andere ho fan (de brede rijstnoodles die je vooraan op de foto ziet), cha sieuw (geroosterd varken), Peking eend met pannenkoekjes, Chineese pasteitjes in zoet deeg, mango garnaal loempias, rijstvellen gevuld met cha sieuw, xiao long bao (gestoomde dim sum) en speenvarken.

Dit prachtige broodje is een pan de muerto. Hij zat bij de wekelijkse bezorging brood van Jeroen Bakt Brood. Jeroen bakt samen met Petra wekelijks prachtige broden en bezorgt deze op kleine schaal in Rotterdam en omstreken.

Het plan is om in 2015 hun eigen bakkerij in het Oude Noorden in Rotterdam te openen. In de tussentijd kun je hen ook via Facebook volgen.

Mijn eerste gelukte rode kool! De eerste keer dat ik rode kool maakte probeerde ik zonder recept. Ik dacht ik stoof die kool langzaam aan en dan lekker smikkelen. Na anderhalf uur was deze nog niet gaar en rammelde ik van de honger. Ik had er geen deksel op gedaan en hierdoor duurde het allemaal veel langer. Uiteindelijk heb ik die eerste poging niet eens gegeten.

Het recept voor deze rode kool kun je hier vinden: Rode kool op grootmoeders wijze. Deze werd mij door Suzanne van Delta Cephei aangeraden. We hebben er heerlijk van gesmuld en mijn schoonvader ook, want met 1 hele kool maak je een flinke hoeveelheid.

Het recept heb ik een klein beetje aangepast. Ik gebruikte een kaneelstokje in plaats van kaneelpoeder, wat minder kruidnagels en wat meer jeneverbessen. Verder voegde ik de stroop en appel wat later toe.

Dit is mijn eerste tarte tatin. Geen zoete versie, maar eentje gemaakt met cherrytomaatjes. Ik vond hem gelukt en mislukt tegelijk. Qua smaken zat het helemaal goed, het deeg was gaar en de lekkere tomaatjes zorgden voor een eigen kruidige smaak. Waar ik niet helemaal blij mee ben is dat ik de tomaatjes van te voren wat te lang heb gebakken, waardoor ze veel van hun vorm hebben verloren. Ik zal er mee blijven experimenteren, totdat ik voor jullie de perfecte tarte tatin heb gemaakt.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags:

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

2 reacties op Snapshots

 1. 25-11-14 13:32

  Wat een enorme leuke snapshots! De Dutch Weedburger staat ook nog op mijn verlanglijstje, net als de Kitchenaid (al zal die Dutch Weedburger wat makkelijker te realiseren zijn). Jeroen Bakt Brood kende ik nog niet, maar is voor mij ook heel interessant omdat ik ook in Rotterdam woon.

 2. 28-11-14 20:47

  De weedburger wil ik al een tijdje proberen. Van maatschepjes naar Kitchenaid, not bad! Echt super leuk!

Reageer