Snapshot: lekkers uit Rotterdam

3 november 2017

Koek & Pan: roffins Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw snapshots artikel. Inmiddels heb ik al zo veel foto’s verzameld dat ik er wel 3 artikelen mee kan schrijven. In deze blogpost deel ik lekkers uit Rotterdam. Met twee nieuwkomers en een oude bekende.

Koek & Pan

Als eerste de lekkernijen van Koek & Pan, ze zitten in de Zwaanshals 430 in het Oude Noorden. Open op donderdag t/m vrijdag. Ze verkopen onder andere hartige taarten en pasteien, croissants en de zogenaamde roffin. Allemaal gemaakt met lactose vrije producten.

In de foto hierboven zie je een roffin. Een kruising tussen een muffin en een croissant (een cruffin), maar dan uit Rotterdam. Iedere week hebben ze een andere smaak. De smaak op de foto was met mokka- en banaanroomvulling met suiker en banaanpoeder aan de buitenkant. Ontzettend lekker die combinatie van mokka en banaan. Deze zul je waarschijnlijk niet meer kunnen kopen, maar hou hun social media in de gaten, daar maken ze de nieuwe smaken bekend en wanneer deze beschikbaar zijn (meestal op zaterdag).

Koek&Pan: pasteien Hierboven 2 soorten pastei. Steak Noordt met gestoofde runderrib in Noordt dubbel bier en Surinaamse pastei met masala kip.

Vergeet niet hun croissants te proberen. Die zijn ook erg lekker!

Bapboss

Toen ik op de Buik van Rotterdam las dat er een nieuw Koreaans restaurant in Rotterdam zou openen was ik al erg enthousiast. Dit restaurant met 2 Koreaanse chefs heeft eerst een tijdje proefgedraaid voor alleen Koreaanse klanten om hun eten op authentiek Koreaans niveau te maken. Op dit moment kun je alleen afhalen of bestellen. Uiteindelijk zul je ook in het restaurant zelf kunnen gaan eten, hier is nog geen datum van bekend. Bapboss kun ze vinden op de Goudsesingel 26 niet ver van Oostplein.

We hebben een aantal van hun gerechten besteld via Deliveroo en zullen dat zeker vaker doen.

Bapboss: bibimbap Bibimbap, onderin rijst met bovenop rundergehakt, spinazie, wortel, tauge, radijs, komkommer, shiitake, sesam, ei, sesamolie en gochujang. Normaal gesproken wordt dit geserveerd in een dolsot, een hete stenen kom. Voor de bezorging wordt dit licht koud geserveerd. Je kan net als in een dolsot alles door elkaar roeren en opeten.

Bapboss: bulgogi Bulgogi, gemarineerde ribeye met banchan en rijst. Banchan zijn kleine Koreaanse bijgerechten. In dit geval kimchi, walnoten, garnaal, gerolde omelet en spinazie. Het vlees was echt ontzettend lekker!

Bapboss: fried chicken Mijn grote favoriet. Korean fried chicken met soja knoflooksaus. Ondanks de bezorging nog goed heet en lekker knapperig met zoete sticky saus er op. Ze hebben ook nog een naturel versie en een met pittige saus.

Lof der Zoetheid

Over Lof der Zoetheid heb ik al een paar keer eerder geschreven. Je kan heerlijk bij ze eten of afhalen aan het aparte afhaalloket. Je vind ze op Noordplein 1 ook in het Oude Noorden. Naast een aantal vaste items op de kaart zijn er regelmatig tijdelijke items te koop.

Lof der zoetheid: Hall and Oats Hall and Oats koekje, naar mijn weten vast op de kaart. Groot en machtig, ik noem het een maaltijdkoekje en het is heerlijk.

Lof der zoetheid: herfst in a briochebun Een experiment van Anastasia, een brioche broodje met een verrassing er in.

Lof der zoetheid: herfst in a briochebun Huisgemaakte zuurkool gestoofd in Pelgrim herfstbock, honingmosterd saus, bruingeroosterde uitjes en rookworst. Ik weet niet of deze veel vaker wordt gemaakt, maar hou sowieso Instagram in de gaten voor meer bijzonder hartig en zoet lekkers.

Lof der zoetheid: Lord of Light muffins Lord of Light muffins. Met roze peper, meringue, chocolade en passievrucht. For the night is long and full of terrors. Tijdelijke Game of Thrones muffins.

Lof der zoetheid: Banana Coffee Toffee Gebruinde boter cake met een hart van Kahlua koffie toffee room, bananen custard, afgemaakt met choco drizzle en coconibs. Ik droom hier nog steeds van. Helaas was deze maar tijdelijk te koop.

Als je toch in de buurt bent van Lof der Zoetheid en Koek & Pan dan kun je in de buurt verder shoppen bij bijvoorbeeld Kookpunt, Lily Scarlet en SuperBra. Drink een kopje koffie bij Hopper Noord of een biertje bij Brouwerij Noordt.

Bapboss ligt ongeveer 10 minuten lopen van de Markthal. In de buurt is het leuk om tweedehands te shoppen bij Tony’s Garage Sale of bijvoorbeeld Japanse en Koreaanse ingredienten te kopen bij Kazaguruma. Bij Urban Bakery Centrum of Round & Round kun je terecht voor zoete lekkernijen.

  • 6
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Snapshot: lekkers uit Rotterdam

  1. 02-12-17 11:36

    Ohh wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg!

Reageer