Sesame beef met sla en rijst

1 april 2011

Sesame beef Door een etentje bij een Japans restaurant heb ik dit gerecht verzonnen. Plakjes rundvlees gemarineerd in Gomadare (Japanse sesam saus) op een bedje van sla en wortel bovenop gestoomde rijst.

Ingrediënten:
3 el Gomadare
1 el Sojasaus
2 kleine stukjes mager rundvlees
1 little gem sla
Wortel julienne
1 bosui
komkommer julienne
1 kopje rijst
Sesamzaadjes
Zonnebloemolie om te wokken
(Japanse) mayonaise
Klein beetje wasabi pasta

Voor de marinade gebruikt ik Gomadare (ook wel Shabu Shabu saus genoemd) een Japanse dressing/marinade op basis van sesam. Meng de gomadare met de sojasaus. Snij het rundvlees in dunne plakjes, meng deze door de saus en laat een tijdje marineren. Stoom de rijst vlak voordat je wil gaan eten.

Terwijl de rijst stoomt kunnen de groenten worden voorbereid. Maak de sla schoon, snij de buitenste blaadjes in reepjes. De kleine blaadjes in het midden kun je heel laten. De wortel kun je eventueel voorgesneden kopen. Snij de komkommer en bosui in dunne reepjes.

De dressing: meng een kleine dot wasabi pasta met een klein beetje water om de pasta wat vloeibaarder te maken. Voeg daarna 1 1/2 eetlepel mayonaise toe. Ik gebruikte Kewpie Japanse mayonaise, maar “normale” is ook goed.

Tijd om te serveren. Doe wat gestoomde rijst in een kom. Daar bovenop de wortel en komkommer, zo veel je wilt. Doe er een klein beetje dressing op. Daarna de sla en ui en weer een beetje dressing. In de tussen tijd verwarm je een koekenpan met een dun laagje zonnebloemolie op een hoog vuur. Wok de plakjes rundvlees en zorg er voor dat het niet te veel op elkaar ligt in de pan. Laat even aanbakken en wok het vlees 2 tot 3 minuten. Voeg op het einde wat sesamzaadjes toe en doe het vlees bovenop de salade. Voor extra sesam smaak heb ik nog een beetje Gomadare bovenop het vlees gedaan.

Super lekker en erg snel. Je kan alles van te voren voorbereiden behalve het wokken. De rijst kun je eventueel in de magnetron opwarmen, salade erop en dan het vlees wokken. Iets wat ik doe wanneer Stefan laat thuis is i.v.m. werk.

Hieronder een versie zonder sla met bovenop Kewpie mayo en wat bieslook. NOMNOMNOM!
Sesame Beef on steamed rice

  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Sesame beef met sla en rijst

  1. 01-04-11 10:14

    Ziet er heerlijk uit zeg.

Reageer