
Sponsored – Van Slowjuice.nl kreeg ik een Byzoo Slowjuicer om uit te proberen. Ik was al wel bekend met de werking van een slowjuicer, maar het blijkt dat je er nog veel meer mee kan dan sapjes maken.
Slowjuicers hebben vaak 1 of meerdere zeven, waarmee je verschillende soorten groenten en fruit kan juicen. Door op lage snelheid de ingrediënten te kneuzen en persen zouden er meer voedingsstoffen behouden blijven. Meer informatie hierover vind je op de website van Slowjuice.nl.
In mijn slowjuicerpakket zat de Byzoo Slowjuicer met 3 verschillende zeven, 2 bekers voor het opvangen van het sap en de pulp, een stamper, een schoonmaakborsteltje, een tofupers, een receptenboekje en een handige placemat voor onder de juicer.
De fijne zeef is voor groenten, fruit en amandelmelk, de grove zeef voor zacht fruit en smoothies en de dichte zeef is voor het maken van sorbets en notenpasta.
Ja, je leest het goed! Sorbets! Ik wist gewoon dat ik die moest gaan proberen, want het leek mij een makkelijk en snelle manier van ijs maken.
Aardbei banaan sorbet

Ziet dat er niet lekker uit! Ik maakte een aardbei banaan sorbet en serveerde deze op een wafel.


Voor het maken van deze sorbet maakte ik 175 gram aardbeien schoon en sneed ik 1 banaan in stukjes. Daarna is het belangrijk om de stukjes los van elkaar in de vriezen. Doe de stukjes fruit in een groot diepvrieszakje en leg plat neer in te vriezer, zodat de stukjes los van elkaar kunnen liggen. Laat dit minimaal een paar uren of een nacht invriezen.
Haal uit de vriezer en laat zo’n 10 minuten zacht worden. Je wil niet dat het fruit keihard is. Gebruik de dichte zeef en zet het rubberen ventiel onder de kom open. Zet een opvangbak onder de pulp uitvoer voor het opvangen van de sorbet.


Zet de slowjuicer aan en voeg beetje bij beetje de stukjes fruit toe. Uiteindelijk heb je in een paar tellen heerlijke zacht en romige aardbei banaan sorbet!
Mango sorbet

Ik was nog niet klaar, want ik wilde ook nog heel graag een mango sorbet uitproberen.


Voor deze mango sorbet had ik 2 sappige eetrijpe mango’s. Snijd de mango’s in stukjes en doe in een groot diepvrieszakje. Leg deze plat in de vriezer, waarbij de stukjes elkaar zo min mogelijk raken. Laat een paar uren of een nacht invriezen.
Laat de stukjes 10 minuten ontdooien en haal ze door de slowjuicer met dichte zeef en het ventiel van de kom open.
Ontzettend lekker en bijna romig zacht. Sowieso ben ik er verbaasd door hoe zacht en glad de sorbets zijn geworden. Ik merkte bijvoorbeeld niets van de pitjes van de aardbeien.


Natuurlijk moest ik ook nog sapjes proberen. Zoals een van mijn favorieten wortel en gembersap met een beetje sinaasappel er in.
De Byzoo Slowjuicer
Ik ben blij verrast met de resultaten van de sapjes en de sorbet, daar heb ik verder weinig aan toe te voegen. Daarom zal ik verder nog wat vertellen over mijn ervaring met het apparaat.
De slowjuicer heeft 2 standen, de gewone juice knop die je aanzet voor het juicen en een achteruit die je ingedrukt wanneer de juicer vastloopt. Zelf heb ik de achteruit nog niet nodig gehad. Zorg er sowieso altijd voor dat je ingrediënten niet te hard of te groot zijn en dat je ze langzaam aan de juicer toevoegt.
Verder vind ik het ventiel waar het sap uit komt echt ideaal. Deze sluit de sap uitvoer goed af en zorgt er voor dat het sap in de machine mengt voor wanneer je verschillende ingrediënten gebruikt.
Op de foto kun je het niet helemaal goed zien, maar de opvangbak met het handvat heeft aan de linkerkant een schenktuitje, ook erg handig.
Er wordt aangeraden de vaatwasser niet te gebruiken. Als je het direct na gebruik warm water in de slowjuicer doet en de machine aanzet, dan spoelt de machine de meeste onderdelen zelf schoon. Ik was bang dat het een vervelend klusje zou zijn om het met de hand af te wassen, maar gelukkig valt dit erg mee!
Zoals je al kon lezen kun je zelfs pindakaas en amandelmelk met de slowjuicer maken. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd.
De Byzoo Slowjuicer met receptenboekje en placemat vind je op slowjuice.nl.
Dit artikel betreft een samenwerking met Slowjuice.nl.