Ron Blaauw in de supermarkt

15 oktober 2016

Ron Blaauw Chef-kok Ron Blaauw heeft vorige maand een aantal producten geïntroduceerd in samenwerking met Albert Heijn. Volgens hen kan nu “iedereen ook thuis genieten van vlees van topkwaliteit”.

Ik kreeg de producten thuis gestuurd om uit te proberen. De productlijn bestaat uit kippendij- en speksaté die gemarineerd zijn met “Indonesische ketjap-lak”, kippenvleugeltjes met “Oriental-lak” en de spareribs die op smaak is gebracht met de “Gastro-lak”. Daarnaast zijn er twee sauzen verkrijgbaar: pindasaus en gastrosaus. Als ik het goed heb is de gastrosaus hetzelfde als de lak die bij de spareribs verpakt zit.

Ron Blaauw (promo foto)

Volgens de verpakking kun je al het vlees opwarmen in de pan, op de barbecue, in de oven of in de magnetron. De sauzen verwarm je in de magnetron of in een pannetje.

Ik zal gelijk beginnen met de kwaliteit van het vlees. Alle vleesproducten zijn gelakt of gemarineerd en gegaard. Hierdoor vind ik het moeilijk om de kwaliteit te beoordelen. Het varkensvlees heeft 1 ster van het Beter Leven keurmerk, bij de kip staat niks aangegeven.

Wat ik wel kan zeggen is dat al het vlees erg sappig en mals was na verwarming. De rib was dik bevleesd en de satestokjes waren ook goed “vol”. De kip heb ik in de oven opgewarmd en de rest in de magnetron. Beide methodes gaven een prima resultaten.

Qua hoeveelheid zijn de ribs meer geschikt voor 1 persoon en de vleugels en satés voor 2 personen. Voor de satés is dit wellicht wat onhandig, want er zitten 3 stokjes per verpakking in. Door de ruime hoeveelheid vlees is 1 verpakking saté toch wat veel voor 1 persoon. Wanneer je verschillende gerechten bijvoorbeeld als borrelhapje wil delen, komt het wat praktischer uit denk ik.

Ron Blaauw

Dan verder naar de smaken. Mijn favoriet is de spareribs met gastrolak. Goede hoeveelheid mals vlees met een saus die doet denken aan kruising tussen een barbecuesaus en hoisin saus.

Ron Blaauw

De rest van het vlees vond ik niet zo heel erg spannend. De kippenvleugeltjes deden mij een beetje denken aan de smaken van een gegrild kippetje en de satés vond ik ook niet heel uitgesproken of spannend. Wellicht is het de bedoeling dat het een groter publiek aanspreekt, maar ik had qua smaken toch wel meer verwacht. Bij de speksaté was ik bang dat deze nogal vet zou zijn, maar dit viel heel erg mee. Natuurlijk is het vlees niet erg mager, maar niet zo vet als bijvoorbeeld een speklapje.

De gastrosaus is prima. Denk aan een soort Aziatische barbecuesaus. Hij doet voor mij wat rokerig aan, maar misschien is dat mijn verbeelding. Ik zie het namelijk niet bij de ingrediënten staan.

Ik hoorde via social media al verschillende (negatieve) reacties op de pindasaus en inderdaad, ik ben ook geen groot fan. Hoewel de smaken van het vlees vrij veilig zijn, vind ik de pindasaus net iets te uitgesproken. Er zit een flinke hoeveelheid citroengras die de saus redelijk overheerst en zuur maakt. Daarnaast heeft de pindasaus ook best wat pit. Ik denk niet dat deze saus veel mensen zal aanspreken.

Van alle producten denk ik dat ik de ribs wellicht zelf nog een keer zal kopen. Heb jij al een van deze producten geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

4 reacties op Ron Blaauw in de supermarkt

 1. 15-10-16 12:56

  Jammer inderdaad dat het niet echt iets bijzonders is. Ik snap wel dat ze misschien een groter publiek willen aanspreken, maar als een topchef iets in de winkels introduceert, legt ie naar mijn ogen de lat wel hoger dan het doorsnee product. Hopelijk volgen andere chefs zijn voorbeeld, maar wel iets meer risico nemen kwa producten!

 2. 15-10-16 15:31

  Voorbewerkt (voorgegaard) vlees uit de supermarkt, om te gruwen.

 3. 08-11-16 14:58

  is de sate glutenvrij?

  • 08-11-16 15:47

   Geen idee. Op de site van de AH kan ik dat ook niet vinden. Je zal in de winkel de verpakking moeten nakijken.

Reageer