Risotto

25 maart 2011

Risotto Afgelopen weekend heeft Stefan voor ons risotto gemaakt. We eten het niet zo heel erg vaak, omdat het voor ons echt weekend eten is. Als we het dan toch weer eten is het altijd weer genieten.

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:
Kopje risotto rijst (Carnaroli)
Ongeveer een liter bouillon(kip, rund of groente)
1 medium gesnipperd uitje
Bakje spekjes
Handje (diepvries) erwten
1 courgette
Bakje champignons
Parmezaanse kaas
Gehakte peterselie
Boter
Peper/zout

Snij de champignon in schijfjes en de courgette in blokjes. Bak de champignons tot ze gekleurd zijn en de courgette nog wat bite heeft. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en laat deze op een zacht vuurtje staan.

Haal de champignons en courgette uit de pan, voeg eventueel opnieuw wat boter toe en fruit de ui en spekjes. Laat de spekjes een beetje uitbakken. Voeg de risotto rijst toe en laat een minuutje mee bakken. Voeg nu met een soeplepel een aantal scheppen bouillon toe. Zet het vuur medium hoog, als het vuur te hoog staat vervliegt er te veel vocht en wordt het niet door de rijst opgenomen. Roer regelmatig het vocht door de rijst, wanneer het meeste vocht is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe. Als de bouillon op raakt en de rijst nog niet klaar is, voeg dan water (ook aan de kook) toe. De smaak van bouillon wordt anders te geconcentreerd in de rijst. Wanneer je bouillon blokjes gebruikt, gebruik dan maar 1 blokje op een liter anders is de smaak te sterk.

Wanneer de rijst nog een beetje bite heeft, doe je de champigons/courgette erbij en de erwten. Met geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en zout en peper breng je de risotto verder op smaak. Stefan gebruikte ongeveer 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas. De risotto is klaar wanneer de rijst een lichte bite heeft, maar het niet is alsof je op een stukje krijt bijt. Laat het niet te lang koken, want dan krijg je een papperig geheel. Direct serveren, als het te lang staat wordt het ook te papperig.

Risotto geeft je echt een knuffeltje van binnen. Comfort food <3. Voor een vegetarische versie gebruik je groente bouillon en laat je de spekjes weg. Je kan er ook blokjes aubergine aan toevoegen (mee bakken met de champignons en courgette).

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

6 reacties op Risotto

 1. 25-03-11 15:40

  Ziet er heerlijk uit zeg!

  • 26-03-11 12:45

   Dankje 🙂

   • 08-04-11 11:28

    Ik vond het zo lekker dat ik je recept hebt genoemd op mijn site, het is hier te lezen: http://overeten.com/2011/pjs-risotto/

    Bedankt voor het plaatsen van het recept, ik ben weer helemaal into risotto nu! 😀

    • 08-04-11 12:28

     Cool! Heb trouwens je link toegevoegd aan de site :). Ziet er goed uit allemaal. Nomnom.

 2. 30-03-11 10:00

  Ziet er echt heerlijk uit, ik heb mezelf er ook aan gewaagd om risotto te maken, ging behoorlijk goed!

  • 30-03-11 12:11

   Eerste keer dat we het maakten was de rijst nog te rauw. En als ik ergens toch een hekel aan heb is het half rauwe rijst :P.

Reageer