Ricotta spinazie lasagna

8 april 2011

Lasagna Eenvoudige lasagna met ricotta, spinazie, tomatensaus en geraspte kaas. Niet heel snel klaar, omdat het wel een half uur, 40 minuten nodig heeft in de oven. Maar de voorbereiding is super snel.

Ingrediënten
300gr verse spinazie
bakje ricotta
Fles tomatensaus
Droge lasagna bladen
Geraspte kaas
Knoflookpoeder
Peper/zout
Klontje boter

Roerbak de spinazie in een klontje boter. Roer de ricotta door de spinazie, breng op smaak met knoflook poeder en peper en zout. Spinazie ricotta mengsel is klaar. 🙂

Tijd om de lasagna te bouwen. Neem een vorm, ik gebruikte mijn glazen cakevorm. Begin met een laag tomatensaus, de lasagna vellen, ricotta mengsel, tomatensaus en herhaal. Eindig met tomatensaus en geraspte kaas. Bak in het midden van de oven op ongeveer 200C voor 30 tot 40 minuten.

Simpele hap, voor wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Voor de tomatensaus gebruikte ik Sugocasa alle Erbe van Grand’Italia.

 •  
 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

3 reacties op Ricotta spinazie lasagna

 1. 08-04-11 14:10

  Ik lust geen ricotta maar dit ziet er heerlijk uit’

 2. 11-04-11 12:06

  Ziet er echt superlekker uit!

 3. 10-10-13 15:42

  Je zou ook de lasagnevellen eventjes kunnen koken en dan opvullen met het mengsel van ricotta en spinazie. Zo bekom je cannellonirolletjes. Giet er daarna die tomatensaus over en bestrooi met de geraspte kaas. En ziedaar, je hebt 2 verschillende recepten met toch dezelfde ingrediënten 🙂

Reageer