Ricotta Blauwe bessen Pannenkoekjes van Cuisine de Clementine

4 juni 2015

Ricotta Blauwe bessen Pannenkoekjes van Cuisine de Clementine Omdat ik soms recepten van anderen maak, ben ik een nieuwe categorie begonnen: Tried & Tested.

In Tried & Tested geef ik aandacht aan andere blogs en de recepten die ik heb gemaakt. In deze categorie geef ik jullie geen omschrijving van de werkwijze, maar eventueel wat tips en een blik op de ingrediëntenlijst. Voordat ik een recept kies kijk ik altijd wat er in moet voor ik beslis of ik het daadwerkelijk ga maken.

In deze eerste Tried & Tested een recept van Diane van Cuisine de Clementine. Deze pannenkoekjes zijn zo lekker dat ik deze wel met jullie moest delen. Ook was ik erg tevreden met de foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt.

Ingrediëntenlijst voor 8 pannenkoekjes:
250g ricotta + evt. extra om te serveren
130g (spelt)bloem
1/2 zakje bakpoeder
2 el (riet)suiker
Snufje zout
200ml melk
2 eieren, gesplitst
150g blauwe bessen
Boter om te bakken
Maple syrup

Het volledige recept vinden jullie op Cuisine de Clementine.

Omdat ik nog blauwe bessen in de diepvries had liggen, gebruikte ik in plaats van 150 gram verse blauwe bessen ongeveer 1 cup blauwe bessen direct uit de vriezer.

De ricotta en het opgeklopte eiwit in het beslag zorgen voor heerlijk zachte pannenkoekjes. Let op dat je de pannenkoekjes niet te groot maakt anders is het moeilijk om deze zachte pannenkoekjes om te keren.

Ik bakte de pannenkoekjes op een heel laag vuurtje met de deksel op de pan. Na het keren bak ik de pannenkoekjes af zonder deksel.

Ricotta Blauwe bessen Pannenkoekjes van Cuisine de Clementine Moet ik je nog meer overtuigen om deze pannenkoekjes te maken of staan ze al op de planning?

  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer