Revisit: Hamachi – sushi Schiedam

25 maart 2012

Hamachi Schiedam Het was weer tijd voor een sushi festijn. Samen met vrienden zijn we gaan eten bij Hamachi in Schiedam. Weet niet helemaal precies wat we bestelden, omdat een aantal dingen een mix was van verschillende sushi. En natuurlijk ook weer niet van alles een foto gemaakt, want als er eten staat moet het op :P.

Hamachi Schiedam Drie van ons namen de Tataki Maguro. Gebakken tonijn met een rauwe binnenkant in een zoutige soja en wasabi “saus”. Het is niet de bedoeling de “saus” of bouillon op te drinken, daar is het veel te zoutig voor. Deze is alleen om de tonijn extra smaak te geven.

Hamachi Schiedam De Tataki had ik al eerder gehad en wilde wat anders proberen. Chuka Wakame salade: zeewier salade met o.a. sesamzaadjes en een beetje chili. Stefan had misosoep (geen foto).

Hamachi Schiedam Tempura maki: sushi rol met binnenin een tempura garnaal, aan de buitenkant tenkasu (tempura scraps), bovenop tobiko (vliegende vis eitjes) en vermoedelijk teriyaki saus. Grote favoriet!

Hamachi Schiedam
Hamachi Schiedam Mix van kleine en grote rollen.

Hamachi Schiedam Tonijn en zalm sashimi.

Achteraf had niet iedereen nog plek voor een toetje.

Hamachi Schiedam Tempura ijs: gefrituurd bolletje vanille ijs.

Hamachi Schiedam Zwart sesam ijs.

Verder was er nog een mix van 4 verschillende Temaki(hand rollen), California rolls, nigiri&maki mix (foto bovenin) en een heleboel ijsthee. Voor 5 personen inclusief drankjes kostte het ongeveer € 185.

Iedereen heeft zitten genieten, ik vermoed dat we ze nog wel vaker in Schiedam zullen zien 🙂

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

2 reacties op Revisit: Hamachi – sushi Schiedam

 1. 25-03-12 21:59

  Wat lekker zeg en wat een mooie foto’s!

  • 25-03-12 22:18

   Dankje! En dat terwijl ze snel genomen zijn, zodat mensen konden gaan eten :). Ik heb trouwens jouw kaas-ui muffins gemaakt, zal er hopelijk morgen over schrijven.

Reageer