Review: Zoals alleen oma dat kan

6 april 2016

oma1 Zoals alleen oma dat kan van Danny Jansen is een boek vol recepten van Indische oma’s. Samen met Danny delen 6 oma’s hun favoriete familie recepten.

Danny Jansen ken je waarschijnlijk al als tv-kok van kookzender 24Kitchen. Bij het boek hoort de serie “Zoals alleen oma dat kan“. Op de 24Kitchen site kun je een aantal recepten en filmpjes terug vinden.

De inhoud

Zoals alleen oma dat kan Hierboven de onderverdeling van het boek met onder andere de rijsttafels van de oma’s, de rijsttafel van Danny Jansen en extra informatie over de Indische keuken.

Het register is onderverdeeld in een overzicht van Nederlandse namen en ingrediënten, een overzicht met Indische namen en ingrediënten en aparte lijsten van snelle gerechten op Nederlandse en op Indische naam. Vegetarische gerechten zijn makkelijk te herkennen aan de groen gedrukte tekst.

Zoals alleen oma dat kan Per oma wordt een korte introductie gegeven samen met een tip van oma. Hierboven de rijsttafel die samengesteld is door Oma Irene.

Favorieten

Er staan flink wat recepten in het boek die ik wil koken, hier een kleine selectie.

Zoals alleen oma dat kan Telor boemboe Bali van Oma Betty (pagina 153), pittige eieren met onder andere tomaat en kokosmelk.

Zoals alleen oma dat kan Frekedel van Oma Mary (pagina 101), gefrituurde aardappelbolletjes met cornedbeef.

Zoals alleen oma dat kan Gado gado wrap van Danny (pagina 207), vegetarische groentenwraps met pindasaus.

Wat heb ik gemaakt?

Ik heb het broodje babi ketjap van Danny gemaakt.

Zoals alleen oma dat kan Een eenvoudig recept met lekker sticky babi ketjap en een koolsalade. Het recept zal ik nog met jullie delen.

Conclusie

De sfeer van het boek past voor mij perfect bij het concept. Mooie fotografie met niet alleen foto’s van de gerechten, maar ook van de oma’s en hun families. De indeling van de gerechten vond ik even wennen, maar met deze verdeling komen de oma’s en hun recepten goed tot hun recht.

Naast veel vleesgerechten vind je ook recepten voor groente, vis en een aantal desserts.

Qua ingrediënten zul je in sommige gevallen iets verder moeten dan de supermarkt, maar bij een (Indische) toko zul je zo’n beetje alles kunnen vinden.

Verder zijn de recepten heel toegankelijk en de lijst met snelle gerechten maakt het makkelijk om doordeweeks iets uit het boek te koken. Een aantal gerechten kun je in grote hoeveelheden maken en in porties invriezen. Zo bereid ik regelmatig mijn eigen rijsttafel voor en kan ik ook op een doordeweekse dag gerechten eten die meerdere uren bereiding nodig hebben.

Zoals alleen oma dat kan
Auteur: Danny Jansen
Prijs: €24,95
ISBN: 9789400506794
Uitgeverij: 24Kitchen

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags:

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

4 reacties op Review: Zoals alleen oma dat kan

 1. Pingback: Broodje babi ketjap - Nombelina.com

 2. 12-05-16 22:13

  Ik kwam toevallig op jullie site en zag erg veel leuke, lekkere en interessante dingen langskomen, zo ook de review van dit boek en ik moet zeggen dat ik er helemaal weg van ben, ik heb het boek ook thuis en heb hier al een aantal dingen uit gemaakt, erg lekker moet ik zeggen! het broodje babi ketjap ziet er ook erg smakelijk uit, dus ik denk dat ik deze ook op mijn lijstje zet om eens te maken!
  Top! kom zeker eens vaker op jullie site rondneuzen!

  • 13-05-16 08:45

   Leuk Cindy en dankjewel! 🙂

 3. 18-02-18 09:29

  De familierecepten die ik uit het boek heb nagemaakt zijn allemaal gelukt. Afgelopen Valentijnsdag heb ik drie vleesgerechten, twee groentegerechten, gebakken en witte rijst en Balinese eieren gemaakt. Ik heb er wat minder rode pepers in gedaan en dat was perfect voor mijn gezelschap. Wel veel werk, maar toch ook leuk als je er tijd voor hebt. O en de pindasoep: verrukkelijk!
  De spekkoek heb ik in Gouda gekocht.
  Ik heb nou zoveel ingrediënten in huis voor een volgend etentje dat de volgende “Indische rijsttafel” niet lang op zich zal laten wachten!

Reageer