Review: The Dumpling Sisters

29 november 2015

The Dumpling Sisters The Dumpling Sisters kwam ik voor het eerst tegen via Vanessa van Culinessa.com. De 2 Chinese zussen Amy en Julie groeiden op in Nieuw Zeeland en zijn later naar Groot-Brittannië verhuisd om te studeren. Via hun site en Youtube deelden zij al hun Chinese recepten en sinds kort is hun boek in het Nederlands verschenen.

De inhoud

Het boek bevat meer dan 100 Chinese recepten. Daarnaast vind je informatie over de Chinese termen die een bepaald mondgevoel omschrijven, tips en uitleg over veel gebruikte of typisch Chinese ingrediënten.

The Dumpling Sisters Hierboven de verschillende hoofdstukken. Het hoofdstuk Yum cha bevat recepten voor kleine Chinese hapjes die de meesten als dim sum kennen. Letterlijk betekend yum cha “thee drinken”. Vergelijk het met de afternoon tea van de Britten. Tijdens de yum cha eet je dim sum.

Onder de hoofdstukken Chinees gebak en Zoetigheden vind je recepten voor dingen die je misschien wat minder goed kent. Bij ons in Nederland ga je niet zo snel naar de Chinees voor gebak. Al kun je hier en daar wel winkeltjes vinden met zoete Chinese lekkernijen. Voor mij zijn de eiertaartjes van een soort bladerdeeg met custard en mangobavarois het meest bekend.

Favorieten

Tja…, mijn favorieten? Dat is nog heel lastig kiezen, want er zijn veel recepten die ik uit dit boek wil proberen.

The Dumpling Sisters Deze rijstnoodles met rundvlees (pagina 167) is daar één van. Het is een gerecht dat wij regelmatig bij een traditioneel Chinees restaurant eten. Ik ben benieuwd of ik het zelf net zo lekker kan maken.

The Dumpling Sisters Hierboven zie je lente-uipannenkoeken (pagina 55). Deze heb ik al eens eerder gemaakt, maar ik ben erg benieuwd naar dit recept.

Verder wil ik nog graag de har gow (garnalen dumplings op pagina 25), pittige aubergine (pagina 145) en koe lo yuk naar recept van de vader van Amy en Julie (zoetzuur varkensvlees, pagina 184) maken. Er zijn vast nog vele andere gerechten die ik vergeet te noemen.

Wat heb ik gemaakt?

Tot nu toe heb ik 3 recepten uit het boek gemaakt en er zullen zeker meerdere volgen. Merk je al dat ik enthousiast ben?

The Dumpling Sisters Hierboven heb ik het recept voor char siu (pagina 189) gebruikt om mager spek te marineren. De volgende keer ga ik het zoals bedoeld met procureur proberen, want het spek was toch wat te vet. Maar dit smaakte ons goed.

The Dumpling Sisters Als je wel eens bent gaan dim summen dan ken je deze daikoncake (pagina 34) ook wel bekend als lo bak gou, turnip cake of rettichtaart misschien wel. Het bestaat uit een cake van onder andere daikon met rijstmeel die eerst wordt gestoomd en daarna in plakken wordt gebakken voor een krokant laagje.

Een ietwat omslachtig recept, maar ik was erg tevreden met het resultaat. De volgende keer ga ik nog met wat extra smaakmakers experimenteren.

The Dumpling Sisters Deze mapo tofu (pagina 100) is ook één van onze favoriete gerechten. Gemaakt met onder andere rundergehakt, tofu en pittige chilibonensaus.

Op hun Youtube kanaal kun je zien hoe de Dumpling Sisters deze mapo tofu maken.

Conclusie

Ik ben fan van dit boek. Het staat vol met bekende en minder bekende Chinese (familie)gerechten. Voor zo ver ik het kan beoordelen zijn er geen shortcuts gemaakt en worden er authentieke ingrediënten gebruikt. Wanneer je uit dit boek kookt zou ik je aanraden om zo min mogelijk ingrediënten te vervangen. Bij de uitgebreide Chinese toko kun je de meeste producten kopen. Mocht je die niet in de buurt hebben, dan kun je online ook veel bestellen.

Het ene recept zal wat bewerkelijker zijn dan het andere, maar als je houdt van wat meer traditionele Chinese recepten is er denk ik voor iedereen wel wat te vinden.

The Dumpling Sisters
Auteur: Julie Zhang & Amy Zhang
Prijs: € 29,95
ISBN: 9789461431332
Uitgeverij: Good Cook

Eigenlijk was ik van plan om nog een recept uit het boek met jullie te delen, maar heb hier helaas geen tijd meer voor gehad. Die houden jullie nog van mij te goed.

Wat is jouw favoriete Chinese gerecht?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Review: The Dumpling Sisters

 1. 29-11-15 11:34

  干炒牛河 Ook een van onze favo’s. Meerdere malen geprobeerd te maken maar nooit zoals bij de Cantonees.. Denk dat je er echt een flink hete wok voor nodig hebt..

  • 29-11-15 19:59

   In het boek worden gedroogde rijst noodles gebruikt, maar misschien dat ik het met verse van de toko probeer.

 2. 29-11-15 19:33

  Mmm, lente-uipannenkoekjes! Die klinken goed. Heb je daar al eens een recept voor gedeeld? Kan het via de search niet vinden.

 3. 16-12-15 21:36

  Ahhh, I love The Dumpling Sisters.
  Denk dat ik het boek nu ook wel wil hebben :D!

Reageer