LeBox kerstmenu & blender winactie

3 december 2015

Le Box kerstmenu LeBox is opgericht door Beef & Steak en heeft voor de kerst 4 boxen samengesteld met 4 gangenmenu’s. Ik mocht een van de menu’s uitproberen.

Het menu dat mij het meest aansprak was het 4 gangenkerstdiner met lamsrack. In de box zitten bijna alle ingrediënten die je nodig hebt. Ingrediënten die je zelf in huis moet hebben, zoals bijvoorbeeld peper, zout, bloem, boter, etc., zijn voor het hele menu in een overzicht aangegeven. In de box, maar ook op de website van LeBox, vind je de recepten van alle gerechten.

Normaal gesproken zitten er in de box ook 3 bij het menu passende wijnen. Omdat ik geen alcohol kan drinken zijn deze weggelaten.

Het menu

Le Box kerstmenu Amuze: gazpacho van komkommer met appel, verse gember en peterselie.

Een makkelijk gerechtje, waarbij je de ingrediënten alleen even door de blender of staafmixer hoeft te halen. Een fris en eenvoudig gerecht dat je makkelijk in de middag kan voorbereiden. Let er wel op dat je niet te veel gember gebruikt, want dit kan snel overheersen.

Le Box kerstmenu Voorgerecht: koekjes van gemende paddenstoelen en parelgort en longhaas met truffeljus.

Ik had nog niet eerder parelgort of longhaas gegeten en dit is mij erg goed bevallen. De koekjes zijn krokant van buiten en een beetje chewy door de textuur van de parelgort. Die ga ik zeker vaker maken.

Het vlees was ook helemaal goed. Het heeft een wat grove structuur en sterke smaak. Longhaas heeft er doorheen een zeen lopen die je niet kunt eten. Deze kun je vooraf of achteraf verwijderen. De saus je bij dit gerecht maakt is overigens heerlijk. Stefan en ik houden beiden niet zo van truffel, maar de saus was ontzettend lekker met een diepe paddenstoelensmaak.

De koekjes kun je ruim van tevoren maken en afbakken en voor het serveren even opnieuw opwarmen.

Le Box kerstmenu Hoofdgerecht: lambsrack met spruitjes, geroosterde aardappelen en een saus van zilverui.

Hierboven een foto toen we de saus nog niet hadden toegevoegd en je de bijgerechten goed kan zien.

De spruitjes zijn geblancheerd en daarna gebakken met spek, geroosterde amandelen, knoflook en limoen. De aardappelen zijn in de oven geroosterd met een beetje rozemarijn.

Le Box kerstmenu De lamsrack braad je aan en gaar je na in de oven. In de tussentijd maak je de saus met zilveruitjes.

Het lamsvlees hebben we mooi medium gegaard en deze was lekker sappig. De saus en bijgerechten pasten er goed bij en ook dit keer was de saus erg mooi geworden.

Klein minpuntje vond ik de limoen bij de spruitjes. Door de rasp en het sap vond ik het bijna een Aziatisch tintje geven dat ik er niet goed bij vond passen. Niet heel storend, maar ik zou het een volgende keer wel weglaten.

Le Box kerstmenu Nagerecht: een kaasplankje met 3 soorten kaas, vijgenjam en druiven.

Voor deze gang hoef je alleen de jam te maken. Hiervoor moet je overigens wel geleisuiker in huis hebben, iets dat je wellicht niet standaard in je voorraadkast hebt liggen.

De jam kun je ruim van tevoren maken en een half uur voor het nagerecht haal je de kazen uit de koelkast om op temperatuur te komen. In onze box hadden we 2 pittige blauwe kazen en een oude kaas met bospaddenstoelen.

Om voor dit dessert te gaan moet je wel van kaas met een punch houden. Verder is het een relaxte afsluiter voor het kerstdiner.

De conclusie

Het 4 gangenkerstdiner lamsrack is voor 4 personen en wordt, net als de andere 3 menu’s, geleverd op 23 of 24 december. Naast de ingrediënten bevat de box 3 flessen wijn die bij het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht zijn geselecteerd.

In totaal kost het menu € 139 voor 4 gangen. Voor bijna €35 per persoon is dat een flinke prijs, maar ik weet eigenlijk niet hoe dit in verhouding staat met een vergelijkbaar luxe menu inclusief wijnen. Ik focus mijn conclusie daarom liever op het eten zelf.

We hebben ontzettend genoten van de gerechten. De toppers van dit menu vonden wij het voorgerecht en het hoofdgerecht. Het vlees waar Beef & Steak bekend om staat was voortreffelijk.

Een aantal van de gerechten kun je deels of zelfs geheel van tevoren voorbereiden, waardoor je tijdens het diner niet alles hoeft te bereiden en de keuken niet meer uitkomt.

Onderschat de gerechten echter niet. De juiste garing is namelijk erg belangrijk als het gaat om smaak en textuur van het vlees. Als je houdt van vlees dat helemaal doorbakken is, zou ik dit menu overslaan. Het is echt zonde van de smaken en bijvoorbeeld de longhaas zou er veel te taai van worden.

Winactie Princess Personal Blenders:

leboxblender Namens LeBox mag ik 2 Princess Personal blenders verloten. De beker van de blender functioneerd ook als drinkbeker met tuit en heeft een inhoud van 600ml. Hiermee kun je bijvoorbeeld smoothies of milkshakes maken en direct opdrinken of afgesloten in de koelkast bewaren.

hoe doe je mee?

– Laat onder dit artikel in een reactie weten welk LeBox menu jou het lekkerst lijkt. Vul in het e-mail veld een geldig e-mailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen.
– Dubbele deelnames worden gediskwalificeerd.
– Bij geen reactie van de gekozen winnaar wordt na 2 weken een nieuwe winnaar gekozen.

Niet verplicht maar wel leuk:

– Volg Nombelina’s Foodblog via Facebook, Twitter of Bloglovin of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kan meedoen tot en met dinsdag 8 december 2015, 12:00 uur! De winnaars krijgen persoonlijk bericht via e-mail. Deze winactie is alleen voor verzending binnen Nederland.

De winactie is gesloten en de reacties zijn uitgeschakeld.

Via Random.org heb ik 2 nummers gekozen. En de bijbehorende reacties zijn van Sjoerd en Ineke! Gefeliciteerd en hou jullie mailbox in de gaten!

winblend

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

13 reacties op LeBox kerstmenu & blender winactie

 1. 03-12-15 12:11

  Het 4 gangen menu met de lamsrack spreekt mij enorm aan. Het geeft een extra feestelijke tint met de combinatie van deze 4 gangen.

  Wat betreft je opmerking over de limoen. Daar kan ik me inkomen. Ik zou deze ook weglaten. Echter is het wel eens anders dan anders.

  Groet, Mele

 2. 03-12-15 13:00

  Daar mijn vrouw uit Engeland komt is het lamsrack menu wat op tafel staat met de kerstdagen.
  De PRINCESS PERSONAL BLENDER is een handig klein machine om mint saus te maken en is snel ook.

 3. 03-12-15 14:19

  Oei,best moeilijk kiezen want als dessert vind ik alles met chocolade eigenlijk het lekkerst dus dan zou je al bij het eendeborstmenu uitkomen…
  Maar; ‘het 4-Gangen Kerstdiner Ossenhaas voor 4 personen’menu is eigenlijk in zijn totaliteit het lekkerste; een goede smaak combinatie, heerlijk vlees (ook die buikspek; waaah!) genoeg groenten en fruit in vorm van peer hoort ook gewoon bij een winterse maaltijd.

  Dus ja voor DAT menu ga ik 🙂

 4. 03-12-15 14:28

  Ik zou gaan voor Kerstdiner Beef Picanha.
  Waarom? Ten eerste ben ik gek op advocado en daarnaast is het supergezond. Pastinaak was eens een vergeten groente maar nu gelukkig helemaal terug en een goede basis voor een romige wintersoep die nauwelijks iets nodig heeft. (Ik maak hem zelf ook regelmatig maar zou voor een 1 persoonsportie best wel zo’n coole blender kunnen gebruiken 😉 )
  En dan de rest van het menu; mjammie! Zulke verfijnde smaken, gek op spek en de vijgen met vanillemousse hebben iets exotisch en klassieks tegelijkertijd. Ik denk het meest gezonde en exquise menu. Ik ga er voor!

 5. 03-12-15 14:50

  Wat een moeilijke keuze! Ik vind alle menu’s er heel goed uit zien. Toch zou ik gaan voor het menu met Eendenborst, omdat ik daar heel gek op ben.
  Mooie boxen hoor!

 6. 03-12-15 14:58

  Ik denk dat ik mijn vriend een groot plezier zou doen met dit menu: http://www.lebox.nl/4-gangen-kerstdiner-eendenborst-voor-2-personen.html
  Voor mijzelf is het als vega wat minder geschikt, maar voor mijn vriend is dit wel erg leuk natuurlijk!! 😉

 7. 03-12-15 18:53

  Voor mij springt het 4-gangen kerstdiner met ossenhaas er uit, lijkt me erg lekker.

 8. 03-12-15 21:10

  Wat een heerlijke boxen zeg. Ik zou gaan voor menu 3 met de beef wellington en buikspek. Heerlijk hoor.

 9. 03-12-15 22:00

  Ik zou gaan voor het eendenborstmenu, we zijn maar met 2 en een kleuter dus dan is dit meer dan genoeg. Het klinkt heerlijk!

 10. 03-12-15 22:55

  Uiteraard de menu met de lamsrack! Nog beter denk dat ik hem gelijk ga bestellen

 11. 03-12-15 23:57

  Ik zou gaan voor het menu met de eendenborst, ook het voorgerecht met bief taartaar is erg lekker.
  Leuke review, leuke tip voor de feestdagen als je er niet uit komt.

 12. 04-12-15 21:39

  Wat een gemak zo’n box. Alle ingrediënten bij elkaar. Dat scheelt een hoop stress op 24 december…. Het menu met ossenhaas lijkt mij heerlijk. De vier gangen zijn ook zo goed op elkaar afgestemd. Het water loopt mij nu al in de mond……..

 13. 04-12-15 23:36

  Het menu met ossenhaas mmm en tarte tartin met peer…
  heerlijk. Wat een gemak zo’n box. En de blender zou
  zeer te pas komen bij ons in huis!!!