Review: Home Baked

21 januari 2015

Home Baked Home Baked is het laatste boek van Yvette van Boven, die je misschien al kende van haar Home Made kookboeken. Yvette zorgde voor de recepten, illustraties, styling en vormgeving van het boek en haar man Oof Verschuren deed de fotografie. Home Baked is bakboek van bijna 400 pagina’s en bevat zelfs wat recepten voor de hond.

Het boek begint met het inhoudsoverzicht van de verschillende hoofdstukken. Hierin vind je een onderverdeling van de verschillende recepten zoals: brood, cake, bars & slices, cookies en ga maar door.

Het eerste hoofdstuk gaat over de Mise-en-Place. Kort gezegd, de voorbereiding. Dit is misschien wel het aller belangrijkste hoofdstuk, omdat deze je op alle recepten en bakken in het algemeen voorbereid. Van essentiële materialen zoals bakvormen en deegschrapers tot handige tips bij veel voorkomende bakproblemen. Verder wordt er dieper ingegaan op de verschillende bloemsoorten, rijsmiddelen en suikers.

In dit hoofdstuk vind je ook een aantal recepten voor producten die je misschien in de winkel zou kopen, maar ook zelf zou kunnen maken. Denk hierbij aan lemon curd, vanille-extract en marsepein.

Home Baked - mokka creme caramel Op het eerste oog vond ik het lastig om een recept uit te zoeken. Totdat mijn oog viel op de mokka crème caramel. Zoals velen misschien wel weten ben ik dol op mokka en een crème caramel stond al lang op mijn “to make” lijstje.

hb3 Ergens was ik wel een beetje nerveus voor dit recept. Ik had nog nooit karamel gemaakt en was bang dat de suiker zou verbranden. Ook was ik bang dat ik de pudding niet heel uit de vormpjes zou krijgen. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee! De suiker heb ik heel langzaam en voorzichtig gemaakt en alles kwam mooi uit de vormpjes. Deze ga ik zeker vaker maken!

Home Baked - triple chocolate chunkies Ik wilde graag nog iets uit het boek maken en dat werden deze triple chocolate chunkies met witte chocolade, pure chocolade en cacaopoeder. Verder zitten er ook nog wat walnoten door. De hoeveelheid beslag leek voor mijn vorm wat weinig, maar uiteindelijk kreeg ik een redelijk formaat brownies. De tweede dag waren deze brownies wat minder kruimelig en iets meer fudgy om te eten. Wanneer je ze warm eet krijg je wel de lekkere gesmolten chocolade.

Let er bij het bakken goed op dat alle oventemperaturen en tijden gelden voor een heteluchtoven. Dit staat in het begin van het boek aangegeven en je zou het wel eens over het hoofd kunnen zien.

Naast de vele zoete recepten bevat het boek ook hartige gerechten zoals worstenbroodjes, hartige pie en pizza.

Hoewel ik niet zo van het bakken ben, vind ik Home Baked een prachtig boek. Door de tips en basis informatie kan het ook niet bakkers een flink eind op weg helpen.

Home Baked
Yvette van Boven
ISBN: 9789059565678
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Review: Home Baked

  1. 26-01-15 12:26

    Ik zag hem laatst in een boekhandel liggen (helaas gesealed) anders had ik hem misschien wel meegenomen. Na het lezen van jouw bericht gaat hij nu zeker op mijn (eindeloze) kookboek wishlist, het lijkt me een prachtig boek!

Reageer