Pickwick Wellbeing Moments

14 juni 2013

Pickwick Wellbeing Moments Van Pickwick ontving ik een prachtig pakketje gevuld met hun Wellbeing Moments thee. Hierin zaten alle 6 smaken van deze nieuwe theemelanges. Met het warme weer van de afgelopen dagen dacht ik niet veel zin te hebben in thee. Maar het testen samen met Stefan vond ik zelfs erg leuk. Lees snel wat wij er van vonden.

Pickwick Wellbeing Moments Normaal drink ik geen thee met een smaakje. Ik drink vooral groene thee zonder suiker, hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Stefan. Dit zul je dan ook in mijn review terug zien.

Pickwick Wellbeing Moments Chi Berries volgens Pickwick: “Een mix van de opvallende krachtige smaak van bessen met subtiele zwarte thee.”

Dit is een zoete, rode thee. De kleur komt vermoedelijk van de bietjes en hibiscus die erin zitten. De hibiscus kan een licht bittere/wrange smaak hebben, maar beiden vonden wij deze thee te zoet.

Lavender Serenity volgens Pickwick: “Een delicate zwarte thee met de rijke smaak van lavendelbloemen.”

In het begin was ik was huiverig voor deze smaak. Lavendel kan al gauw te sterk zijn en daardoor zepig smaken. De geur van de lavendel was redelijk aanwezig in het doosje, maar in de thee zelf was deze positief verrassend subtiel.

Pickwick Wellbeing Moments Green Hammam volgens Pickwick: “Een combinatie van zachte groene thee met verfrissende munt en eucalyptus.”

Onze favoriet van de 6 smaken. Zachte smaken met munt en eucalyptus. Smaakt het meest als “gewone” groene thee.

Vanilla Warmth volgens Pickwick: “Een karaktervolle rooibosmelange met de bijzondere, warme smaak van cacaoboontjes en vanille.”

Het klinkt veel belovend, vanille en cacao. Echter bij het openen van het doosje steeg er een onaangename, sterke geur naar boven. De thee is veel subtieler, maar voornamelijk de geur zorgde voor een onprettige ervaring.

Pickwick Wellbeing Moments Rooibos Reflection volgens Pickwick: “Een cafeïnevrije rooibosmelange met zachte kamille en steranijs.”

Deze vond ik goed te drinken voor thee met een smaakje. De smaken zijn niet heel sterk, maar de thee is wel redelijk zoet. Stefan vond deze te zoet.

Lively Lemon Grass volgens Pickwick: “Een rijke kruidenmelange met citroengras, gember en ginko blaadjes.”

Samen met de Vanilla Warmth vonden wij deze beiden niet erg lekker. De sterke gembersmaak maakte het een heel pittig kopje thee. Misschien kwam het omdat mijn thee wat sterker was dan die van Stefan. Daar viel het pittige erg mee. Zet deze thee dus niet te sterk.

De doosjes bevatten 15 zakjes thee, voor 15 kopjes. Wij hebben kleine thee kopjes en gebruikten 1 zakje voor 2 kopjes. Pickwick Wellbeing Moments is te vinden bij de meeste grote supermarkten en Douwe Egberts winkels. De adviesprijs is € 1,99.

Als ik er 1 zou kopen, dan kies ik de Green Hammam. Een groene thee met subtiele smaken en niet zoet, maar zoals ik al eerder zei ben ik geen fan van zoete of aparte smaakjes in mijn thee. Ik zet dat toch eerder een kopje gewone groene thee of blooming tea.

Heb jij al eens de Pickwick Wellbeing Moments thee geproefd? Wat vond je er van?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Pickwick Wellbeing Moments

 1. 18-06-13 18:03

  Green Hammam lijkt mij ook de lekkerste smaak. Ik ben ook geen fan van heftige fruitsmaken of zoete thee, dus deze groene thee lijkt me een goede middenweg.

 2. 03-07-13 21:51

  Wat leuk dat jullie gezellig ‘zum zweit’ theesmaken hebben getest! ;D Voor mij kan thee niet zoet genoeg zijn hahaha! De Blueberry Cupcake en Caramalized Pear theetjes van Pickwick zijn dan ook groot favoriet! Nummer één thee als je het mij vraagt is echter Minty Marokko! Zo fris en heerlijk van geur!

 3. 05-07-13 18:25

  Mooie verpakking hebben ze!
  De vanillevariant lijkt me zeker te doen!

 4. 09-09-13 16:02

  Lively Lemon Grass ohhh heerlijk! Het geeft me meteen een heerlijk warm gevoel, maar ik krijg er ook power van die nasmaak tintelt heel (heeeeeeeeeeeel) lichtjes op je tong Mmmmm… heerlijk! Het proeft zo intense I LOVE IT

 5. 23-01-14 13:16

  Green Hammam leek mij ook het lekkerst, dus ik heb een doosje gekocht.
  Ziet er allemaal prachtig uit, maar de thee smaakt naar niets. Ik proef alleen groene thee en totaal geen munt en eucalyptus. Leek me juist zo lekker.
  Jammer, gemiste kans….

Reageer