Ik werd door onoff spices! gevraagd om hun Thaise kruidenpasta’s te testen. Zelf heb ik weinig ervaring met de Thaise keuken en gezien ik een nogal sterke reactie heb op koriander (herb from hell), zocht ik het ook nooit zelf op. Het wordt namelijk regelmatig gebruikt in de Thaise keuken. Gelukkig bevatten maar een aantal van de kruidenpasta’s koriander, mocht je er ook niet van houden.
De kruiden pasta’s zaten in dit schattige display doosje. Sorry voor de instagram foto’s.
Hierin zaten de volgende pasta’s: Thaise groene curry, Thaise rode curry, Thaise Masaman, Tom Yam, Thaise Tom Kha, Thaise Pad Thai en een potje Thaise roerbak mix.
Op de achterkant van de producten vind je de ingrediënten en een recept suggestie. Alle ingrediënten zijn biologisch geteeld! Voor de vegetariërs, sommige pasta’s bevatten vissaus.
Ik testte als eerste de Thaise roerbak mix.
- Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 paprika
- 1 kleine ui
- 2 handjes peultjes
- 1/2 potje Thaise roerbakmix (3 tot 4 eetlepels)
- Bakje tauge
- 1 blok tofu
- Neutrale olie om te bakken
Snij de tofu in dikke “frieten”. Bak deze in een laag olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Wees voorzichtig met omkeren en gebruik een goede anti aanbak pan. De tofu kan snel breken. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de paprika in stukjes en de ui in dunne reepjes. Ik sneed de helft dan de peultjes ook nog in kleine stukjes om ze beter te kunnen verdelen.
Wok als eerste de paprika in een klein beetje olie op medium tot hoog vuur, voeg daarna de ui toe en laat even goed bakken. Vervolgens de peultjes, zorg dat alles beetgaar blijft voor lekker knapperige groenten.
De tofu kan erbij, deze is door het voorbakken een stuk minder breekbaar en houd smaken goed vast. Voeg de roerbakmix toe en als laatste de tauge.
Lekker bij wat gestoomde rijst of je kan er ook noodles doorheen doen.
De roerbak was redelijk pittig. Een zoet zure komkommer salade erbij zou lekker zijn voor een frisse tegenhanger. De kruidenpasta zorgde voor een diep kruidige, pittige smaak. Ik werd er blij door verrast.
Kijk op de onoff spices! website voor verkooppunten.
16 reacties
Dank voor de mooie woorden, op dit moment worden de meeste van de onoff spices! vega friendly gemaakt door de vissaus of garnalenpasta uit de Thaise kruidenpasta’s te verwijderen.
Dat is mooi! Dank je, dat je dat nog even laat weten :).
Ik ken dit merk nog niet maar de Thaise keuken is wel een van mijn favorieten :D Leuk!
Leuk dat je bij je review ook meteen een recept post!
Ik maak zelf heel vaak curry en ben ook gek op pittig eten. Toch zou ik nooit dit soort pasta’s of basissen gebruiken als ik kook, ik vind het veel te leuk om zelf in elkaar te flansen, haha :)
Eigenlijk maak ik bijna nooit een curry terwijl ik wel dol ben op stoofpotten. Ben benieuwd of de andere zakjes ook goed bevallen.
Omdat ik niet zo vaak dit soort gerechten maak, zou ik het zonde vinden om al de ingrediënten maar een paar keer te gebruiken en dan weg moeten gooien.
Gebruik niet vaak pakjes/zakjes en vind het fijn dat deze in ieder geval biologisch zijn.
Ik ken dit merk nog niet, maar ziet er wel goed uit! Ik vraag me trouwens af waarom je koriander een ”herb from hell” vindt. Vind je het niet lekker of krijg je allergische reacties?
Het gaat wat verder dan niet lekker vinden. Normaal gesproken als ik iets niet lekker vind, dan kan ik het nog best eten.
Helaas hoor ik bij het deel van de bevolking waarbij verse koriander naar zeep smaakt. Vermoedelijk iets genetisch waardoor het bij sommige mensen anders smaakt dan voor anderen. Nooit echt in verdiept.
Een heeel klein beetje kan ik nog hebben, maar als het wat meer prominent is dan moet ik het gelijk uitspugen. Omdat het net is alsof ik afwasmiddel in mijn mond heb.
Ik ben ook niet van de pakjes en zakjes, maar gezien de ingredienten zou ik dit wel aandurven. Wat jammer zeg, dat koriander bij jou naar zeep smaakt. Dat is dus waarom sommige mensen zo’n hekel hebben aan koriander. Ik moest in het begin wel even aan de smaak wennen, maar nu vind ik het heerlijk.
Je schijnt er wel beetje bij beetje aan kunnen wennen. Maar daar heb ik tot nu toe nog geen motivatie voor gehad :).
Nee, een korianderhater! Ik ben echt een liefhebber. Dat van dat genetische is niet waar. Ik ben het ook weleens tegengekomen op internet, maar dat kan haast niet kloppen, want in de helft van de wereld zit koriander ‘overal’ door. Vrienden en vriendinnen van me die het ook nooit lekker vonden (smerig) kreeg ik ook aan de koriander. Als je begint met de gedroogde gemalen versie, daarna de steeltjes, meeverwarmd en pas later overstapt op de blaadjes, dan is er nog hoop voor je ;-).
Kwam eerder nog een artikel tegen, dat wanneer je het van kleins af aan hebt gegeten je het eerder lust inderdaad.
M’n vriend die het als kind ook niet heeft gehad kan het prima eten.
Bedoel je wanneer de verse koriander is gedroogd? Want koriander zaad kan ik wel redelijk hebben.
Misschien dat het ooit nog komt, genoeg dingen die ik eet waar ik vroeger niks mee had.
Maar je hoeft natuurlijk niks, haha.
Ik ben ook niet van de pakjes en zakjes en maak curry’s meestal zelf. Maar soms is het wel gemakkelijk om het in huis te hebben. Op de site van onoff spices kan ik geen verkooppunt vinden. Ik klik op verkooppunt en kom op sites terecht waar ik niets vind over onoff spices. Onder grootverbruik staat wel een duidelijke beschrijving, maar deze verpakkingen zijn mij te groot :-) Iemand enig idee in de kop van Noord-Holland?
Wanneer je over “Verkooppunten” in het menu beweegt dan zie je een aantal verkooppunten staan. Volgens mij zijn dat niet de enige verkooppunten. Je kan ze in ieder geval hier online kopen: http://www.smokey-al.nl/?_globalsearch=onoff
Misschien informeren via hun website of facebook pagina? https://www.facebook.com/onoff.spices
Dank voor je reactie PJ, ga ik proberen.
Nog even iets over koriander, ik ben er mee opgegroeid. Bij mijn laatste reis naar Thailand heb ik een zak koriander zaad meegenomen en zaai regelmatig zelf mijn koriander plantjes.
Zijn jonge koriander plantjes minder sterk van smaak? Ik weet niet of ik er ooit nog van leer te houden.