Nutteloze keukengadgets

14 augustus 2012

Nutteloze gadgets Je ziet ze wel eens op TV, op de markt of ze zijn in een zwak moment (of als cadeau) toch in je keuken beland. Nutteloze keukengadgets!

Ik kwam deze op internet tegen, van linksboven naar rechts:

De 3 in 1 avocado slicer van OXO: Avocado’s doorsnijden, ontpitten en in reepjes snijden.. tja.. als je een mes hebt, heb je zo’n ding niet nodig. Met een groot mes hak je in de pit en je trekt hem er zo uit.

Trongs: Ja, je kan ook te veel smetvrees hebben. Gebruik gewoon je vingers.

Bag caps van Copco: Een dop om chips of snacks in een zakje vers te houden. Bij ons gaat een zak nooit lang mee. Mochten we het langer dan een dag bewaren, is dicht frommelen ook prima.

Aardbeikroontjes verwijderaar van Chef’n: Een mesje doet wonderen.

Een doe het zelf eten vergrootglas
: Waarom?!

Roll n pour: Om “makkelijk” iets in te schenken..

Heb jij nutteloze gadgets en hou je er wel van?

Ik kan soms gefascineerd kijken naar de Tell Sell reclames, maar moet er niet aan denken om die spulletjes allemaal te hebben. Een hoop van dat soort keukenspulletjes kunnen worden vervangen door een mes. Geen rommel in een toch al volle keuken en niet zoveel afwas.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

23 reacties op Nutteloze keukengadgets

 1. 14-08-12 12:57

  Ik heb van veel van deze gadgets nooit eerder gehoord, en het is maar goed ook ^^

 2. 14-08-12 13:41

  Ik heb ooit een apparaatje gehad waarmee je bladerdeeg kan dubbelvouwen (met vulling er tussen), en dan ontstond er zo’n fancy randje. Echter; dat ding was rond en bladerdeeg is vierkant, en het werkte gewoon niet. Die heb ik naar de Kringloop gebracht. Bladerdeeg (voor appelflappen bijvoorbeeld) vouw ik gewoon nu zelf dubbel en dan duw ik de randjes aan met een vork.

  Ik heb ook een verstelbare taartring gehad waarmee je een bakvorm kon maken van 15 tot 25 cm of zo, maar die sprong steeds terug, hoe goed je hem ook vastzette. Dat leverde dus zooi op als er beslag in zat…

  Verder heb ik ooit een siliconen knoflookpeller gekregen. Die moet ik nog wel ergens hebben maar die heb ik werkelijk nooit gebruikt, hoe moeilijk is het om een teentje knoflook te pellen? 🙂

  Reclames van TelSell kijk ik wel eens, zo lijkt een Nicer Dicer superhandig maar ik wil inderdaad ook de rommel niet in mijn keukenkastje. Dus ik snij ook lekker met een mes.

  • 14-08-12 14:56

   Haha, die Nicer Dicer had ik ook in gedacht :D. Dingen zijn al voorgesneden om er in te passen of geschild.. kun je net zo goed datzelfde mes gebruiken om in stukjes te hakken :p.

   Die knoflookpellers lijken me ook niks. Als je het kontje er af snijd zit er al bijna niks meer omheen. Tenzij je verse hebt, maar dan denk ik dat zo’n ding ook niet werkt.

  • 14-08-12 14:58

   Zo’n vouw ding zou ik eigenlijk wel nog willen hebben *schaam*. Om bijvoorbeeld Indische pasteitjes mee te maken. Het goed vouwen vind ik een beetje een gedoe.

   Maar inderdaad voor rechthoekig bladerdeeg is dat niet handig. Aanduwen doe ik ook altijd met een vork of met de zijkant van een mes.

 3. 14-08-12 15:03

  Margriet, ik denk dat jij een apparaatje had voor ravioli.
  Chips en zoutjeszakken sluit ik met een wasknijper …

  • 14-08-12 15:22

   Ik denk dat ze eerder iets als dit bedoeld:

   Een pastei vorm.

   • 14-08-12 16:36

    Precies die! Wellicht gebruikte ik hem dan verkeerd. 😀 Hij ‘plakte’ bij mij niet maar met pasteideeg gaat het misschien wel goed.
    In ieder geval is er vast iemand blij mee nu, bij de Kringloop is het nooit zo duur. 😉

   • 18-12-12 20:39

    Hallo,

    Kan iemand mij vertellen waar ik dat witte pasteivormtje kan kopen?? Ik maak het met zelf gemaakte deeg.
    Please….waar koop ik dit pastei vormpje?
    BVD
    Anne

  • 14-08-12 15:25

   Maar je zou er idd ook grote ravioli mee kunnen maken.

 4. 14-08-12 20:48

  Dat pasteivormpje werkt perfect, ook met vierkante plakjes bladerdeeg. Gewoon een mesje (de handigste keukengadget ooit!) erlangs halen en je hebt een mooi half rond pasteitje/empanada/super ravioli. Je moet natuurlijk wel de plakkerige kant van het bladerdeeg naar binnen doen, kleeft het mooi op elkaar, en niet aan het apparaatje. Ik heb hem zelfs in 2 maten! Om zakken dicht te maken gebruiken we die plastic klemmen die je bij Ikea/AH/Hema e.d. kan koppen. Die kunnen ook de diepvries in (handig voor kg zakken groentes en vis). Eerst gebruikten we hier knijpers voor, of gewoon een elastiekje. Ik vind het ding wat hier afgebeeld staat wel heel groot (houdt denk ik meteen een mooie opening in de zak).

  • 15-08-12 09:50

   Van die grote brede klemmen? Die heeft mijn moeder ook, maar dan vooral voor koekjes enzo. Voor de diepvries gebruikt ze vaak van die zelf sluitende zakjes. Ik vergeet die dingen altijd te kopen.

 5. 15-08-12 00:47

  Haha, die Roll ’n pour is toch wel echt het absolute hoogtepunt (of dieptepunt ;)) van deze lijst! Hoe verzint iemand dat in godsnaam?

  • 15-08-12 09:47

   Dat vond ik nou ook. Hoe ingewikkeld kun je het maken :D.

 6. 15-08-12 07:36

  Ik heb ooit een siliconen bakmat bij de Hema gekocht. Ik heb er 2x koekjes op gebakken en ik ging al weer heel snel terug naar het good old bakpapier. Koekjes bleven er gewoon op plakken, stom!

  • 15-08-12 09:49

   Mijn moeder heeft ooit een soort matje gehad wat je in de pan kon leggen. Was ook een onding.

   Vraag me af of siliconen bakvormen nou zo handig zijn.

   Had je zo’n silpat ding of zo’n rubberachtig matje?

 7. 17-08-12 21:13

  Ik heb ooit een siliconen bakmat gehad, gevolg was dat alles naar plastic smaakte.. yuk!

 8. 21-08-12 10:46

  Waarvoor heb je in hemelsnaam een vergrootglas nodig??

  • 21-08-12 10:50

   Dat vraag ik me ook af. Je kan beter een goede bril dragen als je het niet goed kan zien.

 9. 29-08-12 21:52

  Och wat een gadgets, vreselijk! De toppers, in negatieve zin: dat vergrootglasje en dat schenkhulpmiddel, tegen de tijd dat je je pak sap daar in heb staan had je het drinken al in je glas kunnen hebben!

  • 01-09-12 11:03

   Erg heh! Vraag me af of het handig is voor mensen met weinig kracht. Maar die zullen die dingen ook amper kunnen dragen. Anders kantel je em toch gewoon..

Reageer