Nasi met cha sieuw

17 maart 2017

Nasi met cha sieuw Een lekkere niet te ingewikkelde nasi met cha sieuw. Maak de cha sieuw zelf of koop het bij de Chinese toko. Je kan deze gebakken rijst eventueel opleuken met extra ingrediënten zoals erwten en grote garnalen om Kantonese nasi te maken. Wanneer je garnalen er bij wil hebben, bak deze dan apart net gaar en voeg die op het laatste moment aan de nasi toe om opnieuw door te warmen.

Kantonese nasi is een van mijn favorieten (bij)gerechten bij de Chinees. Toen ik deze nasi maakte wilde ik het eenvoudiger houden, omdat ik nog andere gerechten had gemaakt.

Zorg dat de rijst goed is afgekoeld, voordat je deze gebruik. Kook de rijst een dag of minimaal een paar uur van tevoren. Meestal maak ik de rijst in de ochtend als ik ’s avonds nasi wil maken. Ik gebruik altijd pandan- of jasmijnrijst.

Ingrediënten voor 4 personen:
1,5 kopje rijst, ongekookt
2 eieren
1 ui, gesnipperd
200-300g cha sieuw, in kleine stukjes van ongeveer 5mm
4 blaadjes sla, little gem of ijsberg in dunne reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
Snufje witte peper
3-4 el lichte sojasaus
Neutrale olie om te bakken

Bereid de rijst de dag van tevoren of een paar uur voordat je de nasi wil maken. Laat goed afkoelen.

Neem een wok of grote hapjespan. Doe hier een beetje olie in en breek de eieren in de pan. Zet op een laag vuur en bak al roerende het ei gaar. Zorg er voor dat je het ei niet te droog bakt en gaar het tot kleine stukjes. Verwijder uit de pan en zet opzij.

Veeg de pan even uit en doe er nieuwe olie in. Bak de ui, totdat deze glazig is. Voeg de stukjes cha sieuw toe en laat goed mee bakken op medium hoog vuur.

Voeg eventueel een extra scheutje olie toe en voeg de koude rijst toe. Laat goed bakken en roer regelmatig om de rijst los van elkaar te roeren.

Wanneer alle rijst is opgewarmd en los gebakken, breng je de nasi op smaak met een snufje witte peper en sojasaus. Roer goed door en vergeet niet te proeven! Voeg de bosui, roerei en reepjes sla toe en laat de sla nog even slinken.

Serveer de nasi als hoofdgerecht of bijgerecht.

Nasi met cha sieuw Hierboven een closeup van de nasi met cha sieuw. In plaats van little gem kun je eventueel ijsberg- of Romeinse sla gebruiken. Het lijkt misschien gek om sla door de nasi te doen. Bij traditionele Chinese restaurants heb ik het vaker gezien en vind ik een lekkere toevoeging.

Nasi met cha sieuw Zou je het leuk vinden als ik meer zou schrijven over Aziatisch koken en de verschillende Aziatische keukens?

 •  
 •  
 •  
 • 8
 •  
 •  
Tags: , , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

2 reacties op Nasi met cha sieuw

 1. 17-03-17 16:04

  Dat ziet er lekker uit! Ik zou het wel leuk vinden als je meer over de Aziatische keuken schrijf, maar -niet lulllig bedoeld- het is niet echt vernieuwend omdat daar al vele sites over te vinden zijn. Het belangrijkste is: Ik zou gewoon schrijven over wat jij leuk vindt en als dat de Aziatische keuken is dan is dat helemaal prima 🙂 ik blijf je toch wel volgen!

  • 17-03-17 16:48

   Dank je Tifa :). Ik heb de indruk dat sommigen denken dat het moeilijk of ingewikkeld is met exotische ingrediënten (kan ik mis hebben) en ik zou graag meer mensen Aziatisch zien koken zonder een pakje uit de winkel. Ik weet niet of er behoefte is aan meer uitleg en kennis over verschillende smaken, gerechten en producten.

   Overigens heb ik de wijsheid ook niet in pacht, maar wil eventueel mijn zicht er op delen.

Reageer