Maiskoekjes met ranch dressing en sweet chilisaus

28 april 2017

Maïskoekjes met ranch dressing en chilisaus Dit recept begon eigenlijk met het maken van de ranch dressing. Het is een frisse saus of dressing op basis van karnemelk en een aantal kruiden. Met de karnemelk heb ik dit keer ook de maïskoekjes gemaakt.

Ranch dressing eet je niet alleen door een salade, zo heb ik hem zelf nog niet eens gegeten. Je kan hem ook heel goed als saus of dip voor bijvoorbeeld uiringen, calamares, gekruide aardappelpartjes of natuurlijk mijn maïskoekjes eten.

Ranch dressing:
½ cup of 125 ml karnemelk
3 el zure room
2 el mayonaise
½ tl uipoeder
1 tl bieslook, fijngesneden
1 tl dille, fijngesneden
1 el peterselie, fijngesneden
½ tl mosterd
Peper en zout, naar smaak
Maiskoekjes:
1 blik mais 300g, uitgelekt gewicht: 285g
1 ui, in dunne halve ringen
1 cup of 250 ml zelfrijzend bakmeel
Klein snufje kerriepoeder
Chilipoeder, naar smaak
Peper en zout,naar smaak
¾ cup of 185 ml karnemelk
Olie om te bakken

Ranch dressing

Ranch dressing

Het maken van de dressing is super simpel. Snijd de kruiden fijn en meng deze met de rest van de ingrediënten. Schud het pak karnemelk altijd goed voordat je er wat uit schenkt.

Proef de dressing en pas eventueel de smaak aan. De dressing is het lekkerst wanneer hij even heeft gestaan en alle smaken met elkaar vermengd zijn. Doe de dressing in een potje of weckpot en bewaar tot ongeveer een week in de koelkast.

Uipoeder kun je bij de toko of Turkse supermarkt kopen. Ik kocht de mijne bij de Turkse supermarkt van het merk Badia in een vrij grote bus.

De maïskoekjes

Meestal maak ik maïskoekjes uit de losse pols met een aantal vaste hoeveelheden aan ingrediënten. Ik begin met een blik of pot maïs en meng hier een cup bloem (250 ml) en ¾ cup (185ml) yoghurt of ander vloeibaar ingredient bij. Daarnaast doe ik er iedere keer andere smaakmakers bij.

Laat de maïs uitlekken en vermeng deze met de halve uiringen. Doe er het zelfrijzend bakmeel, kerriepoeder, chilipoeder of chilivlokken en peper en zout naar smaak bij. Roer alles goed door zodat alles een laagje bloem krijgt.

Schud het pak karnemelk en voeg 185 ml karnemelk aan het maïsmengsel toe. Roer goed door, totdat al het bakmeel is opgenomen. Het wordt een vrij stevig en plakkerig beslag.

Doe een laagje olie in een koekenpan of hapjespan, zodat de maïskoekjes voor de helft in de olie zitten. Je hoeft ze niet te frituren. Laat op medium hitte de olie verwarmen.

Neem een opgehoopte eetlepel van het maïskoekjesbeslag en laat deze met behulp van een andere lepel in de pan zakken. Druk nu het maïskoekje zachtjes plat met behulp van de lepels. Spreid het beslag goed uit, zodat alles goed door kan bakken. Bak een aantal maïskoekjes per keer en laat ze rustig voor ongeveer 5-7 minuten per kant tot goudbruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en ga door tot het beslag op is.

Pas afgebakken zijn de maïskoekjes het knapperigst. Afgekoeld kun je ze ook als tussendoortje of lunch eten en vind ik ze eigenlijk net zo lekker.

Maïskoekjes met ranch dressing en chilisaus Hierboven de maïskoekjes met frisse ranch dressing en pittige sweet chilisaus. De chilisaus kocht ik bij Amazing oriental en is echt een aanrader. Vaak is zoete chilisaus vooral zoet en deze is lekker pittig zonder dat je gelijk in brand staat.

  •  
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer