Maak je klaar voor het barbecue seizoen!

16 april 2013

Barbecue De eerste warme zonnestraaltjes hebben zich eindelijk laten zien dit jaar. Langzaam maar zeker kunnen we steeds meer buiten gaan zitten en dat betekend voor velen barbecueën!

Ik hou er van, fikkie stoken en dan lekker in de tuin samen eten. Sinds ik niet meer “thuis” woon heb ik echter geen tuin meer, maar een balkon. Aangezien de buren en de woningbouw niet zo happy zullen zijn als ik op mijn balkonnetje wat kolen in de hens zet, zal ik het toch anders moeten doen.

Tot nu toe was ik aangewezen op mijn oven en een grillpan. Fonduen, steengrillen, ik ben er niet zo’n fan van. Na een tijdje staat je woonkamer blauw van de rook en kun je dagen luchten.

Een mooie oplossing is een contactgrill. Fonq liet mij de Russel Hobbs keukengrill uitproberen.

Russel Hobbs De grill heeft boven en onder grillplaten en heeft een vermogen van 1600 Watt. Sinds ik hem in huis heb is hij al regelmatig gebruikt. Voornamelijk voor tosti’s en panini’s, maar ook voor het grillen van groenten en vlees.

Je steekt de stekker van de grill in het stopcontact en de grill is heet genoeg wanneer het lichtje uitgaat.

Russel Hobbs grill Om te testen wilde ik een echt barbecue gerecht maken. Kipspiesjes met paprika, ui en stukjes spek. De kip is heel eenvoudig gekruid met peper en zout, omdat ik er nog een barbecuesausje bij wilde eten.

Doordat de hitte van boven en onder komt, waren de spiesjes zeer snel gaar. De stukken kip moeten daarbij natuurlijk niet gigantisch groot zijn.

Gegrilde kipspiesjes Bij de gegrilde kipspiesjes aten we ovenaardappeltjes en een salade. De grill zorgt niet voor de rokerige barbecue smaak, maar bakt goed en geeft mooie grillstrepen.

Mocht je toch willen gaan voor een mooie barbecue of zelfs een uitgebreide buitenkeuken dan heeft Fonq twee gespecialiseerde websites voor je.

Stiekem droom ik af en toe van mijn eigen huisje met grote tuin en uitgebreide buitenkeuken. Maar voor nu moet ik het doen met mijn Russell Hobbs Grill!

Zoals ik al zei wordt de grill regelmatig gebruik. Als ik toch een minpuntje moet noemen, dan is het dat de platen niet los kunnen. Maak daarom altijd, nadat de grill een beetje is afgekoeld, de platen goed schoon met een vochtige doek of keukenrol. Ook heeft deze grill geen temperatuur regeling, maar dat heeft tot nu toe geen effect gehad op wat ik maakte.

Het allerleukste van barbecueën vind ik eigenlijk nog het samen buiten zitten en in de weer zijn. Buiten kletsen tot het donker wordt en je door de muggen naar binnen wordt gejaagd.

Hou jij van barbecueën en wat leg jij het liefst op de barbecue?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

12 reacties op Maak je klaar voor het barbecue seizoen!

 1. 16-04-13 10:56

  Zit in hetzelfde schuitje: in een flat. Moet ook wachten tot wind de ‘goede’ kant op staat. En dan zeker geen speklapjes op de BBQ maar wat magerder vlees ivm rookontwikkeling …

  • 16-04-13 12:29

   Gebruik je wel kolen dan? Geeft dat niet alsnog een hoop rook?

 2. 16-04-13 11:21

  Ik heb nu, gelukkig, een elektrische barbecue. Voor een prikkie gekocht en heb er onwijs veel plezier van. Beetje water onderin en hij kan zo op het balkon. Natuurlijk is bbq’en op een échte barbecue een stuk leuker maar dit is voor mij nu een goede oplossing 😀

  • 16-04-13 12:30

   Gas of elektrisch lijkt me ook best fijn. Hoef je niet zo lang te wachten tot alles heet genoeg is :).

 3. 16-04-13 11:32

  Ziet er heerlijk uit, ga het zeker eens proberen! Zelf wil ik voor deze zomer ook graag een barbecue kopen en eens lekker uitgebreid barbecueën!

 4. 16-04-13 13:09

  Ja, briquetten gebruik ik. De rook valt wel mee vindt ik. Soms gebruik ik zo’n disposable alluminium schaaltje met minder gaatjes in de bodem als het vlees te vet of veel aanhangende marinade heeft, zodat er geen extra rook komt … en plantensproeier in de buurt.

 5. 16-04-13 13:11

  Oh, en ik gooi standaard (en regelmatig) wat oude herbes de Provence op de briketten, als ze al een beetje rook ‘binnenshuis’ krijgen dan ruikt het tenminste eetlustbevorderend.
  Anders: je kunt ook de buren ook wat te eten aanbieden, verstommen de protestjes ook al snel …

 6. 16-04-13 20:21

  Oh ja kom maar op met dat bbq seizoen! Ik eet het liefst gegrilde garnalen! =)

 7. 17-04-13 15:32

  Hmm ik ben gek op bbq-en, maar ik wil echt alleen op kolen gegrild eten, zonder die rooksmaak vind ik er niets aan
  Ik gril het liefste kipsateh (24 uur gemarineerd) of knoflookgarnalen. Jammm ik heb er nu al zin in!

  • 17-04-13 15:36

   Heb je een receptje voor de garnalen? Lijkt me heel lekker!

 8. 17-04-13 16:49

  Leuke grill met die bloempjes erop!
  Ook erg gezond natuurlijk.
  Verder hou ik ook wel van die echte bbq. Mijn favoriete stuk vlees is toch wel een gemarineerde spieringkotelet of het bbqworstje.

Reageer