Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg

6 augustus 2015

Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg Eigenlijk maak ik niet zo vaak mijn eigen pizza’s. Het is eerder iets dat we bestellen als we geen zin hebben om te koken. In de foodybox zomer kreeg ik een rol Tante Fanny vers pizzadeeg. Deze is onder andere te koop bij de Jumbo en de Plus supermarkten.

Ik had de variant zonder pizzasaus, maar had wel nog een blik pizzasaus van Cirio staan. Het was de eerste keer dat ik deze saus probeerde. Wat ik erg fijn vind is dat er geen conserveermiddelen of andere rare ingrediënten in de pizzasaus zitten. Kijk hier voor de volledige lijst van ingrediënten.

De topping op mijn pizza is ontstaan uit de restjes die ik nog in de koelkast had liggen, maar gebruik vooral je eigen favoriete toppings. Natuurlijk kun je ook je eigen deeg en saus maken.

Ingrediënten:
Rol pizzadeeg, bijv. Tante Fanny
Pizzasaus, bijv. Cirio Pizzassimo
2 handjes verse spinazie, grof gehakt
Kleine rode paprika, in reepjes
½ ui (of 1 kleine ui), in halve ringen
Paar dunne plakjes pancetta, rauwe ham of spek
2 dunne plakjes blauwe kaas of kaas naar keuze

Verwarm de oven voor op 220°C en prepareer in de tussentijd de groenten.

Rol het deeg uit op een bakplaat en laat het bakpapier er onder liggen. Vouw de randen ongeveer een centimeter om.

Verdeel wat van de pizzasaus over de bodem. Dit gaat het makkelijkst met de achterkant van een lepel. Ik gebruikte iets meer dan een half blik van de saus. Maak de laag niet te dik.

Verdeel de gehakte spinazie over de bodem en beleg verder met de paprika en ui. Scheur of snijd de pancetta, spek of ham in stukjes en verdeel over de pizza. Voor een vegetarische variant kun je het vlees weg laten of vervangen met wat schijfjes champignon.

Verkruimel de blauwe kaas en verdeel over de pizza. Door de stevige smaak van blauwe kaas zou ik hier niet te veel van gebruiken.

Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg

Normaal zou ik de pizza nog kruiden met peper en zout, maar de kaas en het spek geven de pizza genoeg zout en pit.

Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg

Bak de pizza af voor 15-20 minuten in het midden van de oven.

Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg Een mooie dunne kost van het deeg en de topping beviel mij ook erg goed! De combinatie zal denk ik ook goed werken met een crème fraîche als basis in plaats van tomatensaus en je zou ook ook bladerdeeg als bodem kunnen gebruiken. Bij bladerdeeg zou ik wel een lagere temperatuur en langere baktijd gebruiken..

Ik maakte deze pizza voor de lunch en hij was zo klaar. Makkelijk voor een luie dag of voor een snel tussendoortje.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
Tags: , , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg

  1. Pingback: Luie Pizza: met restjes groenten en kant en klaar deeg - LikeFood

Reageer