Kleine Renovatie van Nombelina

8 januari 2015

foodtalk Nog de beste wensen voor 2015! Voor dit nieuwe jaar wil ik Nombelina graag een beetje vernieuwen en optimaliseren. Hiervoor zou ik ook graag jullie inbreng willen.

Waar kan het beter?

De site zal geen compleet redesign krijgen, maar ik wil wel wat puntjes verbeteren en optimaliseren. Zijn er tips of opmerkingen die je kwijt wil over de site?

Denk aan bijvoorbeeld de volgende punten:

 • – Opmerkingen desktop, tablet of mobiele site?
 • – Ben je tevreden over de indeling van recepten?
 • – Zou je een FAQ pagina willen om vragen te stellen?
 • – Zijn teksten en foto’s duidelijk genoeg?

Naast het technische en design gedeelte ben ik erg benieuwd naar welke recepten je graag ziet of meer van zou willen zien. Meer Aziatisch, hapjes, Hollandse pot, Mediterraans, Amerikaans of zoet? Kom maar op!

Jaaroverzicht 2014

Als afronding van het vorige jaar nog wat cijfertjes. In 2014 hebben 165.000 unieke bezoekers Nombelina bezocht met 350.000 pageviews. 63% van deze bezoekers kwam via Google, 17% via referrers en de rest via social media of direct verkeer. Het aantal unieke bezoekers is een verdubbeling van 2013. Hopelijk kunnen we dit jaar ook weer groeien.

De 3 populairste recepten waren de Indische pasteitjes, Geroosterd buikspek en de Chocolademousse zonder slagroom.

Snapshots

Om dit artikel nog wat eye candy te geven, toch ook nog een paar snapshots. Stefan had de afgelopen weken wat meer vrij en naast het relaxen heeft hij een vrij grote taak op zichzelf genomen. Het maken van Beef Wellington from scratch! Dat betekende ook zelfgemaakt bladerdeeg. Omdat hij toch niet helemaal tevreden is over het deeg zal hij pas een recept delen wanneer hij wel een goede zelfgemaakte versie heeft gevonden.

Beef Wellinton Het bladerdeeg was niet optimaal en de Wellington had qua kleur wat langer in de oven gekund. Dit was echter onze eerste poging ooit en we waren bang dat het vlees misschien te gaar zou worden. Het vlees was echter heerlijk rare en mals en het bladerdeeg goed gaar.

De Wellington bestaat uit een stuk ossenhaas die is aangebraden, daarna omhuld met een laag duxelles (een fijngehakt mengsel van o.a. champignons, sjalot en knoflook), ingepakt met flensjes en daar omheen het bladerdeeg.

We aten de Beef Wellington met gestoofde savooiekool met spek, fondant aardappelen en een rode wijn met portsaus.

Met kerst aten we heerlijke dry aged ribeye met aardappelen geroosterd in ganzenvet en gebakken spruitjes met spek.

Uiteindelijk hebben we ons redelijk ingehouden rond de feestdagen. Geen oliebollen en niet rollend van tafel weg gegaan. Niet met opzet, maar dit jaar hebben wij het vrij eenvoudig gevierd.

Hoe culinair waren jullie dagen? En als je nog tips op opmerkingen hebt voor de site, ik hoor ze graag! Laat ze hier beneden in de comments achter of stuur mij een e-mail.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

8 reacties op Kleine Renovatie van Nombelina

 1. 08-01-15 17:06

  Ik zag het bovenste plaatje en dacht even dat je ging vertellen dat je ook youtube filmpjes wilde gaan maken. 😀

  Voor de rest overigens geen feedback voor je vrees ik, ik vind je website nog steeds enorm netjes en ben nooit punten tegengekomen die mij storen.

  • 09-01-15 11:55

   Hoewel ik filmpjes erg leuk vind om te kijken, moet ik er niet aan denken om mijzelf te filmen :D. En dankjewel voor de positieve feedback! 😉

 2. 08-01-15 19:55

  Voor jullie ook de beste wensen! Ik bezoek de website vaak via mijn mobiel, ook als ik een recept ga uitproberen. Jullie site wordt heel mooi weergegeven op mijn telefoon: lekker strak en alles staat erop zonder dat ik naar rechts hoef te schuiven. Fijn dat ik wel kan zoomen op de mobiele site. Qua recepten vind ik Aziatische recepten fantastisch om te lezen, vooral experimenten zoals kimchi etc. Al maak ik dat wat minder vaak, als ik iets van de site kook is het meestal iets zoets. Ik heb wel ook de pasteitjes met champignons uitgeprobeerd en die waren heerlijk. Ik vind de diversiteit van jullie site zo leuk, ik kan geen concreet punt aan feedback noemen. Jullie foto’s laten me meestal watertanden en zoals ook al eerder gezegd; ik let minder op de techniek achter een foto, zolang het er lekker uitziet vind ik dat je het kunt delen.

  • 09-01-15 11:59

   Fijn dat je het mobiel ook prettig vindt werken Soraya! Dat was ook de bedoeling van het nieuwe responsive ontwerp. Een dingetje dat ik voor mobiel nog wil toevoegen is om het makkelijker te maken om op de site te zoeken.

   En fijn dat je de diversiteit in recepten leuk vindt. Ik heb ook eigenlijk geen absolute favoriete keukens en vind het leuk om van alles wat te proberen :).

   Dankjewel voor je feedback!

 3. 11-01-15 16:36

  Ikvind je website overzichtelijk en goed werken zowel op mobiel als achter de computer. Betreft recepten vind ik authentieke recepten erg leuk. Voornamelijk uit de Aziatische en Indische keuken. Verder super gaaf dat je in cijfers bent verdubbeld. Keep it up!

 4. 13-01-15 11:40

  Ik vind dat je echt een leuke website hebt, ik ben één van de ‘nieuwe vaste bezoekers’ van vorig jaar. De website is mooi en superoverzichtelijk, en het soort recepten vind ik ook heel leuk. Daar hoef je wat mij betreft niets te veranderen!
  Het enige wat ik lastig vind, is dat ik geen structuur kan ontdekken in wanneer er een nieuw recept online komt, dus wordt ik vaak teleur gesteld 😉

  • 13-01-15 12:33

   Dankjewel Sarah! Ik ben inderdaad erg ongestructureerd wat dat betreft. Op het moment ben ik daar nog een beetje zoekende in en wil alleen recepten plaatsen wanneer deze echt af zijn. Ik neem het mee :).

   Gebruik je Bloglovin of Twitter? Via bloglovin zie je automatisch nieuwe artikelen en op Twitter plaats ik altijd een linkje naar nieuwe recepten. Via Facebook volgen kan ook, maar als je meldingen van een pagina niet aan hebt staan laat FB niet alle updates zien.

Reageer