Japanse courgettekoekjes

9 juli 2016

Japanse courgettekoekjes Japanse courgettekoekjes met kewpie mayonaise en okonomiyakisaus. De laatste tijd ben ik nogal veel met groente aan het experimenteren en wilde iets Aziatisch maken. Ik vroeg mij af of je okonomiyaki zou kunnen maken met courgette.

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek op basis van dun gesneden kool met vlees, vis of andere groenten. Daarbij kun je volop variëren, want vertaald betekent okonomiyaki zoiets als “gebakken zoals jij het wil”.

Eigenlijk hebben deze koekjes nog maar weinig weg van de originele okonomiyaki, maar de topping is wel traditioneel met Japanse Kewpie mayonaise, okonomiyakisaus en aonori. Geïnspireerd door een recept van Delicious heb ik mijn eigen Japanse courgettekoekjes okonomiyaki style gemaakt.

Japanse courgettekoekjes

Met dit recept maak je 6 tot 8 kleine courgettekoekjes, maar misschien wil je wel een dubbele batch maken. Ik heb namelijk alles helemaal alleen opgegeten! Niet allemaal tegelijk, maar wel op 1 dag :).

Japanse courgettekoekjes

Ingrediënten:
1 courgette, grof geraspt
½ tl zout
1 bosui, fijngesneden
50 g bloem
½ tl bakpoeder
1 ei
1 el koud water
Neutrale olie om te bakken
Mayonaise, Kewpie
Okonomiyakisaus
Aonori of furikake

Voorbereiding

Maak de courgette schoon en rasp deze grof. Meng met het zout laat minimaal een half uurtje staan. Knijp hierna de courgette goed uit met je handen, om al het overtollige vocht er uit te halen.

Meng de uitgeknepen courgette met de fijngesneden bosui.

In een aparte kom meng je de bloem met het bakpoeder samen met het ei en de eetlepel water tot een vrij dik beslagje.

Voeg de courgette met bosui toe en meng goed door. Je krijgt nu een vrij stevig mengsel.

Bakken

Verhit een pan met een paar eetlepels olie. Neem een goede eetlepel van het beslag en laat dit met behulp van een andere eetlepel in de pan glijden. Vorm zo de Japanse courgettekoekjes en bak ze in ongeveer 3 minuten per kant gaar.

Topping

Leg de gebakken courgettekoekjes op een bord en trek er strepen van okonomiyakisaus en Kewpie mayonaise overheen. Besprenkel het daarna met een beetje aonori.

Japanse courgettekoekjes Alle 3 de toppings kun je bij sommige toko’s vinden met een Japans assortiment. Kewpie mayonaise kun je ook bij de Albert Heijn kopen. Aonori, zeewiervlokken kun je wellicht niet zo makkelijk vinden. Deze kun je eventueel vervangen met furikake die bij de toko wat makkelijker te vinden is.

De okonomiyakisaus heb ik online gekocht bij Amazing Oriental, daar noemen ze het okonomi sauce. Via Twitter kreeg ik het recept van Smitten Kitchen door als aanrader voor de saus.

Ook zonder alle toppings zijn de courgettekoekjes lekker. Niet zo Japans, maar toch lekker.

Japanse courgettekoekjes Ik zou bijna vergeten dat ik ooit helemaal niet van courgette hield. Tegenwoordig gebruik ik het best wel vaak. Nooit heel puur, maar wel door verschillende gerechten heen. Deze Japanse courgettekoekjes vind ik zooo ontzettend lekker, je moet ze gewoon een keer proberen!

  • 2
  •  
  •  
  • 33
  •  
  •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer