Jamie’s 30 minute meals – Jools’ pasta

2 augustus 2011


Op zoek naar een lekker recept voor spaghetti bolognese, heb ik de versie van Jamie Oliver geprobeerd. Sinds een tijdje wordt Jamie’s 30 minute meals uitgezonden op RTL4. Het boek dat bij de serie hoort heb ik al een tijdje.
Jamie’s versie wordt gekookt binnen 30 minuten, maar ik laat normaal gesproken rode pasta sauzen vaak een paar uur stoven. Deze heb ik geen uren laten stoven, maar heb het wel wat langer laten pruttelen dan dat Jamie doet.
Op YouTube vond ik het filmpje van de aflevering met de pasta. Hier kun je deel 2 vinden.

Jamie's 30 minute meals - Jools' pasta
Omdat ik geen keukenmachine heb, heb ik de wortel, selderij en bosui met de hand gesneden. Het kan even duren, maar snijden vind ik wel een leuk klusje. Snij de groenten in dunne plakjes, vervolgens in dunne reepjes en deze weer in kleine blokjes.Hoeft allemaal niet heel precies zoals je kan zien.

Voeg het worst vlees toe, rul het vlees en bak het bruin.

Voeg balsamico azijn toe, laat even bakken en voeg gehakte knoflook toe.

Jamie's 30 minute meals - Jools' pasta
Voeg een blik tomaten toe en een blik water. Laat stoven tot de saus is ingedikt.

Jamie's 30 minute meals - Jools' pasta
Kook de pasta en meng de pasta met een klein beetje pastawater door de saus.

Jamie's 30 minute meals - Jools' pasta
Lekkere versie van de “rode” saus, die ik nog vaker zal maken. Had uiteindelijk veel saus, waarvan ik een deel in de vriezer heb gezet.

I.v.m. copyrights schrijf ik niet alles uit. Kijk naar het filmpje en je komt er wel uit ;).

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Jamie’s 30 minute meals – Jools’ pasta

 1. 02-08-11 11:29

  Ziet er erg lekker uit. Ik laat rode sausen ook vaak een uur of twee zacht pruttelen.

  • 02-08-11 12:11

   Altijd fijn om de saus een paar uur eerder op te zetten, lekker laten pruttelen en eventueel nog een paar uur laten staan om te trekken.

 2. 02-08-11 19:05

  Ik kijk ook altijd naar Jamie, hij maakt echt lekkere dingen,..

 3. 11-08-11 01:12

  Ziet er heel smakelijk uit!

 4. 18-08-11 09:15

  HeerlijK!

Reageer