Hartige scones met spek, kaas en tijm

16 februari 2015

Hartige scones met spek, kaas en tijm Deze hartige scones met spek, kaas en tijm zijn een lekker alternatief voor de gewone scones. Je maakt ze op dezelfde manier, maar dan zonder suiker en met wat extra smaakmakers. Voor een vegetarisch variant kun je het spek vervangen door stukjes zongedroogde tomaat. Ook voor niet vegetariërs erg lekker.

Hartige scones met spek, kaas en tijm

Ingrediënten voor 6-7 scones:
280g zelfrijzend bloem
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
80g boter, koud en in kleine blokjes
1 snufje peper
1 snufje tijm
50g oude kaas, geraspt
4 repen spek, gebakken en verkruimeld
4 el yoghurt
1 ei

Verwarm de oven voor op 190°C.

Meng de zelfrijzende bloem met de bakpoeder en het zout. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem heen, totdat alle boter is verdwenen. De mix lijkt nu een beetje op zachte broodkruimels.

Meng hier de peper, tijm, kaas en het verkruimelde spek door. Maak een kuiltje in het midden en breek er een ei in, voeg de yoghurt toe en meng door elkaar. Werk langzaam aan naar buiten toe, tot al het vocht door het broodkruim is geroerd. Kneed tot één geheel. Niet te lang, maar zorg er voor dat alles wel goed aan elkaar blijft zitten.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Gebruik een ring om het deeg uit te steken. Recht naar beneden drukken en niet draaien. Voeg af en toe het deeg samen om opnieuw rondjes uit te steken. Met dit deeg maak ik ongeveer 6 scones.

Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in het midden van de oven voor 25 minuten.

Hartige scones met spek, kaas en tijm Laat afkoelen op een rekje en serveer op zichzelf, met wat boter of bijvoorbeeld bij soep.

  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
Tags: , , , , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Hartige scones met spek, kaas en tijm

  1. 22-02-15 07:35

    Ik zit al een beetje te bedenken wat ik voor de paasbrunch dit jaar wil maken en dit zou er erg leuk bij passen. Ik sla hem sowieso op!

Reageer