Plaattaart met groene asperges

24 juni 2016

Plaattaart met groene asperges Het aspergeseizoen is bijna afgelopen, maar ik heb begrepen dat die van de groene asperges nog wat langer duurt. Gelukkig maar, want deze plaattaart met groene asperges is ontzettend lekker!

Niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Voor de bodem gebruik ik een rol vers bladerdeeg dus je hoeft niet in de weer om je eigen deeg te maken.

Ingrediënten:
1 rol vers bladerdeeg
500 g groene asperges
150 g crème fraîche
Peper en zout
1 kleine ui, in dunne halve ringen
20 g amandelen, klein gehakt
30-40 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

Breng een grote pan met water aan de kook. Was de asperges en snijd eventueel het harde uiteinde er van af.

Doe de asperges in het kokende water en laat ze 2 minuten blancheren. Wacht niet totdat het water opnieuw aan de kook gaat. Koel hierna direct de asperges af in koud water en laat ze uitlekken.

Verwarm de oven voor op 175°C en laat het bladerdeeg alvast uit de koelkast op temperatuur komen. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik het bakpapier waar het deeg in gewikkeld is.

Ontrol het deeg en vouw de randen ongeveer 1 cm om. Prik met een vork gaatjes over het gehele deeg behalve de omgeslagen randjes.

Verspreid de crème fraîche over de bodem en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stukjes ui over de crème fraîche. Leg de asperges op het bladerdeeg en besprenkel daarna met de stukjes amandelen en geraspte de Parmezaanse kaas.

Bak de plaattaart in het midden van de oven voor ongeveer 35-40 minuten of, totdat hij mooi goudbruin gekleurd is.

Plaattaart met groene asperges Door het gebruik van de Parmezaanse kaas is deze plaattaart niet geheel vegetarisch, maar deze zou je eventueel kunnen vervangen met een oude kaas die wel geschikt is voor vegetariërs.

Voor een niet vegetarische variant zou je de stukjes amandel kunnen vervangen met spekreepjes.

Plaattaart met groene asperges De plaattaart is het lekkerst wanneer je hem dezelfde dag nog op eet. De volgende dag zijn de asperges niet zo lekker meer.

 •  
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

2 reacties op Plaattaart met groene asperges

 1. 18-04-17 14:39

  De kaas maakt de taart niet niet-vegetarisch. Je bedoelt waarschijnlijk niet-veganistisch.

  • 18-04-17 15:05

   Nee, ik bedoel vegetarisch. Over het algemeen zit er dierlijk stremsel in Parmezaanse kaas. Dit wordt voornamelijk gewonnen uit de maag van kalveren en is daardoor niet vegetarisch.

Reageer