Gevulde zoete aardappel

2 november 2011

Gevulde zoete aardappel Een variatie op gevulde “potato skins”, maar dat met zoete aardappel. Zoete aardappelen maakte ik normaal gesproken door ze in parten te snijden en dan in de oven te bakken. Deze kosten ietsje meer werk, maar zijn de moeite zeker waard!

Ingrediënten genoeg voor 2:
3 zoete aardappelen (oranje!)
Olie
Geraspte kaas
Peper/zout
Bakje sour cream/zure room
Geknipte bieslook
Gebakken spekjes

Ik gebruikte 3 medium grote oranje zoete aardappelen. Let op dat je niet de paarse gebruikt, ik weet niet of je deze net zo goed kan uitlepelen. Was de aardappelen goed schoon, dep ze droog en wrijf ze in met een beetje olie.

Leg ze op een rooster bekleed met bakpapier en bak ze 40 tot 50 minuten op 220C/230C , totdat ze zacht van binnen zijn. Draai ze na 20 minuten voorzichtig om. Het kan zijn dat het vel een beetje splijt (had ik ook), dat kan geen kwaad. Laat ze afkoelen.

In de tussentijd kun je de zure room saus maken door het bakje zure room te mengen met geknipte bieslook. Bewaar deze in de koelkast.

Halveer de zoete aardappelen en lepel deze uit, waarbij je ongeveer een halve centimeter van het vel overhoudt. Prak het uitgelepelde met een vork, breng op smaak met peper en zout en meng er wat geraspte kaas doorheen. Vul de aardappelvellen met het mengsel en doe hier nog wat geraspte kaas op. Bak dit opnieuw in de oven op 230C totdat de kaas gesmolten is, ongeveer een kwartier. Bak in de tussentijd wat spekreepjes.

Gevulde zoete aardappel
Haal uit de oven besprenkel met de gebakken spekreepjes en doe er de zure room saus bovenop. Zo lekker!

  •  
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer