Gevulde Eieren

4 april 2014

Gevulde Eieren Gevulde eieren, ik noem ze ook wel eens retro eieren. Qua recept stelt het niet veel voor, maar ik ben er dol op en wil ze toch met jullie delen. Een koud buffet was, toen ik kind was, dé party food. Koude schotels, asperges gerold in ham, gebraden drumsticks en mijn favoriet de gevulde eieren.

Precies als vroeger kan ik ze niet maken. In mijn herinnering was de vulling toen wat steviger. Misschien moet ik ze een keer proberen met een beetje boter door de vulling.

Ingrediënten:
3 hard gekookte eieren
2-3 el mayonaise
Snufje witte peper
Snufje zout
Snufje (of meer) kerriepoeder
Geknipte bieslook ongeveer een eetlepel

Verse eieren zijn moeilijker om goed te pellen. Gebruik het liefst eieren die je al een paar dagen in huis hebt. Snijd de eieren in de lengte doormidden met een scherp mesje. Verwijderd voorzichtig het eigeel.

Prak eerst even het eigeel voor je er de mayonaise, peper, zout, kerrie en bieslook aan toevoegt. Roer goed door.

De eieren zou je eventueel met een spuitzak kunnen vullen. Ik ben bang dat er bij mij meer vulling in de zak blijft hangen, dan dat er in de eieren verdwijnt, dus vul ik de eieren voorzichtig met 2 lepeltjes. Bovenop doe ik nog een beetje extra bieslook.

Kerriepoeder heb ik eigenlijk altijd in huis en bieslook had ik nog in de koelkast liggen. Je kan natuurlijk ook andere kruiden en specerijen gebruiken om je gevulde eitjes op smaak te brengen. Een ideaal receptje om na Pasen je overschot aan eieren mee weg te werken.

Gevulde Eieren We aten de gevulde eieren bij een heerlijk karbonade en Duitse aardappelsalade. Het recept van de aardappelsalade houden jullie nog van mij tegoed.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

6 reacties op Gevulde Eieren

 1. 04-04-14 19:36

  hmm hier ben ik ook zo dol op!

 2. 04-04-14 20:45

  O heerlijk en dezelfde jeugdherinneringen. De asperges gerold in ham (ook zo heerlijk), ik zie het weer helemaal voor me. Je eieren zien er heerlijk uit. Met kerrie, zo herinner ik ze me ook!

  • 04-04-14 20:46

   Trouwens wel veel heerlijk gebruikt in mijn reactie maar ik vind het ook zo lekker allemaal!

   • 06-04-14 23:24

    Het is ook zo heerlijk ;).

 3. 12-04-14 22:27

  Oeh dit ziet er lekker uit! Leuk voor Pasen ook.

 4. Pingback: Inspiratie voor de paasbrunch - MiCook

Reageer