Getest: Marley Spoon

22 december 2015

Marley Spoon Marley Spoon vroeg of ik interesse had om hun foodbox uit te proberen. Ik had al eerder van deze box gehoord en was erg benieuwd wat ik er van zou vinden.

Marley Spoon werkt op basis van een abonnement dat je kan pauzeren of stopzetten wanneer je wilt. De Classic box bevat 3 gerechten voor 2 personen per week en kost €39,90. De prijs van de Custom box verschilt met het aantal personen waar je voor besteld en de hoeveelheid gerechten. Op hun site kun je wat duidelijker zien wat ik bedoel.

Het verschil met de meeste andere foodboxen is dat je bij Marley Spoon de gerechten kan kiezen.

Marley Spoon Iedere week heb je de keuze uit 7 gerechten, waar ook een aantal vegetarische gerechten tussen zitten.

Ieder gerecht zit in een aparte papieren zak die je zo in de koelkast kan zetten. Ik heb maar beperkte koelkastruimte en niet alle ingrediënten hoeven worden gekoeld, daarom heb ik ze uitgepakt en in de koelkast bewaard.

Marley Spoon Bij de ingrediënten zitten de receptkaarten van de gerechten.

Marley Spoon Op de achterkant zie je de ingrediëntenlijst, wat je nog zelf in huis moet hebben en de stap voor stap foto’s met uitleg.

De overige ingrediënten die ik zelf in huis moest hebben waren voor deze gerechten heel eenvoudig en betrof voornamelijk olie, suiker, peper en zout.

Ik was erg benieuwd naar de vegetarische gerechten en koos 2 vegetarische en 1 vegan gerecht.

Marley Spoon Het eerste gerecht was boekweit met geroosterde bloemkool met een yoghurtdip.

Ik had nog nooit eerder boekweit gegeten en vond deze erg lekker. Een beetje nootachtig, licht met een beetje bite. Het zou voor mij een goede vervanger zijn voor bijvoorbeeld bulgur of rijst. Online las ik dat boekweit een hevige smaak kan hebben, maar dat vond ik niet het geval. Door de boekweit zat ook nog peterselie, selderij, ui en knoflook.

Samen met de bloemkool geroosterd met Ras el Hanout en de sumac yoghurtdip was het een lekkere combinatie. Zeker een gerecht dat ik vaker wil eten.

Qua hoeveelheden was de boekweit meer dan voldoende. Voor mij had de bloemkool iets groter mogen zijn.

Marley Spoon Als tweede gerecht maakte ik de romige vegan pasta met verse cherrytomaten, basilicum, oesterzwammen, champignons, amandelschaafsel en kookroom op plantaardige basis.

De smaken van dit gerecht vond ik ook erg lekker en de hoeveelheden waren genoeg voor zeker 3 personen. Voor mij was de volkorenpasta echter een minpunt. De smaak van de pasta vond ik prima, maar de grove ietwat korrelige textuur vond ik persoonlijk onaangenaam.

Met vervanging van de pasta is dit een gerecht aat ik ook graag opnieuw zou eten.

Marley Spoon Als laatste maakte ik de panzanella met geroosterde bloemkool, peer en hazelnoten.

Een eenvoudig gerecht dat voor 3 personen ruim voldoende zou zijn. Ik vind geroosterde bloemkool erg lekker, maar vond het toch jammer dat er 2 keer geroosterde bloemkool in 1 week zat.

Ook dit gerecht vind ik voor herhaling vatbaar, al zou ik het afbakbroodje vervangen met bijvoorbeeld restjes zuurdesembrood of ciabatta.

Conclusie

Ik wist niet wat ik van de gerechten moest verwachten en werd blij verrast door de smaken. Omdat je iedere week weer uit andere gerechten kan kiezen, zul je deze gerechten helaas niet meer tegen komen.

Met 6 porties à €6,65 is de box niet erg goedkoop, maar een foodbox zie ik eigenlijk als een luxe product.

Omdat ik mede door mijn blog het maken van eten anders plan en bezig ben met het testen en experimenteren van producten en mijn eigen recepten, past het niet om een abonnement te nemen. Toch vind ik het een groot pluspunt van de box dat je zelf de gerechten kan kiezen en niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer je liever de boodschappen en het bedenken van gerechten aan iemand anders over laat, is een abonnement zeker het overwegen waard.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer