Getest: Domo Wafelijzer

8 juli 2014

Brownie wafels Via Ellen en Kay zag ik regelmatig heerlijke wafelrecepten en foto’s voorbijkomen. Hierdoor begon het erg te kriebelen om toch weer voor een wafelijzer te gaan. Ik had ooit een wafelijzer voor mijn uitzet gekregen, maar die kon ik na 1 keer gebruiken weggooien. Het beslag was namelijk gaan aankoeken en het wafelijzer was niet meer schoon te krijgen.

Gelukkig kwam mijn redding via Fonq. In hun assortiment van verschillende soorten en merken kwam ik de Domo DO9047W Wafelijzer Piet Huysentruyt tegen. Een hele mond vol! Wat mij het meest aansprak was dat je er lekkere dikke wafels mee kan maken.

Domo Wafelijzer Het wafelijzer komt uit de lijn van Vlaamse kok Piet Huysentruyt. Een compact apparaat, maar je kan er flinke dikke wafels mee maken. Via de regelknop kun je de temperatuur instellen. De lampjes ernaast geven aan of het apparaat aanstaat en of hij aan het opwarmen is.

Het wafelijzer is ontzettend snel op temperatuur. Via andere reviews zag ik dat sommigen hem langzaam vonden wat betreft het bakken van de wafels. Wellicht ligt dat aan het type wafels dat wordt gebakken? Bij mij waren de wafels per bakbeurt in zo’n 5 minuten klaar. Dat vind ik zelf snel genoeg.

Brownie wafels Als je zo’n wafelijzer hebt, moet je hem natuurlijk ook uitproberen. Ik wilde graag een zoet en een hartig recept testen. In de foto hierboven zie je brownie wafels met een beetje poedersuiker en aardbeien.

Het recept komt van Kitchen meets Girl. Over het recept kan ik kort zijn. De wafels smaken goed, maar het beslag is een ramp om mee te werken. Volgens het recept moet je de wafels namelijk krokant bakken. Dit gebeurt echter niet ín het apparaat. De wafels worden pas hard wanneer je de wafels laat afkoelen.

Wat betreft het wafelijzer, niets dan lof. Door het lastige beslag komen de wafels er niet makkelijk uit. Maar de restjes die in het apparaat achterblijven kunnen door de antiaanbaklaag gemakkelijk worden verwijderd.

Parmezaanse kaas wafels Naar deze wafels was ik het meest nieuwsgierig. Dit recept komt van Kay en het zijn haar Parmezaanse kaas en zwarte peper wafels. Door de gist in het recept en de lange rijstijd krijg je super luchtige wafels. Ik heb ze krokant aan de buitenkant gebakken met erbij een paar repen spek. Heerlijk! De wafels waren snel klaar en kwamen schoon uit het wafelijzer.

Houd je van een flinke dikke wafel dan kan ik je dit apparaat zeker aanbevelen. Pluspunten voor mij zijn de snelle opwarmtijd en het compacte formaat. Klein minpunt vind ik de korte stekker.

Het Domo wafelijzer is beschikbaar gesteld door Fonq en kost op dit moment € 39,95. Neem een kijkje in de shop voor nog veel meer leuke en handige keukenhulpjes.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , , , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

8 reacties op Getest: Domo Wafelijzer

 1. 09-07-14 06:52

  Ik ben nog op zoek naar een fijn wafelijzer. Zou je hier ook luikse wafels in kunnen maken? Omdat je best dikke wafels krijgt? Waren de brownie wafels nog smeuïg van binnen?

  • 09-07-14 09:51

   Volgens de omschrijving kun je er Luikse en Brusselse wafels mee maken. Ik weet er eigenlijk te weinig vanaf om te zeggen of hij voor de 1 beter werkt dan de ander.

   De brownie wafels waren niet smeuïg, denk dat dit voor wafels ook niet echt werkt. Na het bakken waren de wafels heel zacht, waardoor ik ze er moeilijk heel uit kreeg. Na het afkoelen werden ze stevig.

   • 10-07-14 10:44

    Dankjewel voor de info.
    Luikse wafels die zijn hard en hebben meestal suiker. Brusselse wafels blijven wat zachter, althans heb ik me laten vertellen.

    Ik vind zo’n suikerwafels echt lekker als ze nog vers zijn, maar hier verkopen ze dat nergens.
    Dan maar zelf maken.
    Browniewafels klinken wel bijzonder.

    • 10-07-14 11:26

     Het verschil ken ik, alleen weet ik niet zo goed hoe dit in combinatie met dit ijzer het beste werkt. Ik dacht namelijk dat de vorm voor Brussels en Luiks mogelijk wat verschilt (die deukjes). In verschillende reviews lijkt het er op dat beiden er mee gemaakt worden.

     • 13-07-14 08:44

      Ahhh op die fiets.
      Ja volgens mij zijn de ruitjes normaal iets groter bij luikse wafels.
      Maar het lijkt bij deze best wel alsof de platen vrij groot zijn. Dus dat je er idd beiden in kan maken.

 2. 12-07-14 20:27

  Ik heb een wafelijzer op mijn verlanglijstje staan. Ik zal eens naar deze gaan kijken.

 3. 18-07-14 16:50

  Zou ook graag een wafelijzer willen, deze ziet er goed uit!

 4. 18-01-16 13:18

  Luikse wafels zijn dikker en daar zit parelsuiker in. Dat zijn die ronde klontjes van suiker wat je ook in suikerbrood tegenkomt.
  Brusselse wafels zijn dunnen en lichter en worden met poedersuiker gegeten. 😉

Reageer