Gekruide Aardappelpartjes met Gemarineerde Schouderkarbonade

16 juni 2014

Gekruide Aardappelpartjes met Marineerde Schouderkarbonade Gisteren aten wij heerlijk gekruide aardappelpartjes uit de oven met gemarineerde schouderkarbonade. Daarnaast hadden we ook nog een lekkere frisse salade die ik niet heb gefotografeerd.

Eerst moet mij nog iets van het hart. Omdat ik steeds meer bezig was met de fotografie van mijn gerechten, ben ik uiteindelijk veel kritischer geworden met het selecteren van foto’s en het bloggen van recepten. Hierdoor kwam het vaak voor dat ik wel een heerlijk gerecht klaarmaakte, maar deze uiteindelijk niet op mijn site heb gezet. Hier wil ik van terugkomen. Hoewel ik mooie foto’s nog steeds erg belangrijk vind, vind ik het nog veel leuker om mijn liefde voor eten met jullie te delen.

Hopelijk blijven jullie langskomen voor mijn recepten, reviews en gebabbel over eten ook al zijn mijn foto’s misschien niet altijd even mooi. Leuk en ontspannen mijn passie met jullie delen vind ik toch het belangrijkste!

Ingrediënten voor de schouderkarbonades:
2-3 schouderkarbonades
1 el pruimensaus of honing
2 el sojasaus
1 el ketchup
1 tl lemon pepper (Bijv van Jonnie Boer)
1 tl sambal oelek
½ tl uienpoeder
3 knoflookteentjes
Klontje met boter en neutrale olie om te bakken
Ingrediënten voor de aardappelpartjes voor ongeveer 2 pers:
500 gram kruimig of licht kruimige aardappelen
1-2 el neutrale olie
¼ tl gerookt zout
¼ tl gemalen zwarte peper
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
¾ tl paprikapoeder
Mespuntje cayennepeper

Gemarineerde schouderkarbonade

In mijn verpakking had ik 3 schouderkarbonades, de marinade was precies genoeg hiervoor. Wanneer je meer karbonades wil marineren, kun je het beste de hoeveelheden aanpassen.

Maak de knoflookteentjes schoon en druk ze een beetje plat met de zijkant van je mes. Doe dit samen in een schaal met de rest van de ingrediënten en roer even goed door.

Haal hier de schouderkarbonades door, zodat alle kanten goed bedekt zijn en leg ze in de schaal met de marinade om verder te marineren. Laat dit liefst een paar uur in de koelkast staan.

Om af te bakken gebruik ik een klontje boter en zonnebloemolie in een hete koekenpan. Bak de karbonades ongeveer 4 minuten per kant op een medium tot hoog vuur. Je zou ze eventueel ook op de barbecue kunnen grillen.

De gekruide partjes

Je kan de aardappelen met of zonder schil roosteren. De schil van de aardappelen die ik dit keer gebruikte was niet zo mooi, dus dit keer heb ik ze geschild.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de aardappelen in partjes of dikke frieten, hussel deze in (zonnebloem)olie en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.

Bak de partjes 25 minuten in het midden van de oven en keer ze hierna om.

Bak nogmaals 25 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn gebakken.

Meng in de tussentijd zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en cayennepeper samen.

Wanneer de aardappelpartjes klaar zijn besprenkel je ze met het specerijenmengsel. Je hoeft hier niet alles voor te gebruiken, want de smaken zijn best sterk. Hussel de partjes even goed en serveer bij de schouderkarbonade.

We aten het samen met een dot mayonaise en ernaast nog een salade. Een zoetzure komkommersalade zou er ook goed bij passen.

Gekruide Aardappelpartjes met Marineerde Schouderkarbonade

 •  
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

11 reacties op Gekruide Aardappelpartjes met Gemarineerde Schouderkarbonade

 1. 16-06-14 15:59

  Ik vind dit in ieder geval een hartstikke mooie foto. Ik krijg er in ieder geval trek van!

  • 16-06-14 16:08

   Dankjewel! Deze is met mijn telefoon gemaakt. Ik moet me even los maken van de regeltjes die ik voor mezelf heb opgesteld. Voor een foto moet het er nu vooral lekker uitzien en ook een beetje herkenbaar zijn wat het is.

 2. 16-06-14 17:57

  Oeh deze frietjes zien er wel errrg lekker uit en dat terwijl ik niet eens een frietjesfan ben! Jum! <3

 3. 16-06-14 19:20

  Net gemaakt, en och wat lekker!

  • 17-06-14 16:56

   Ik zag net je blogpost. Fijn dat jullie ze zo lekker vonden :).

  • 17-06-14 16:57

   Oh ja, wanneer je iets van een ander blog maakt, is een linkje terug erg fijn :).

 4. 16-06-14 20:10

  Ziet er heerlijk uit en je foto is ook prachtig! Het is inderdaad belangrijk dat je het leuk blijft!

 5. 24-06-14 19:42

  Ik heb de aardappels eens op jouw manier gemaakt.
  Normaal doe ik alleen paprikapoeder en zout overheen.
  Ik had alleen geen knoflookpoeder in huis, maar het smaakte alsnog heeeeel lekker! Thanks voor het receptje 😀

  • 25-06-14 21:41

   Graag gedaan! Fijn dat het zo goed smaakte. Was eerder bang dat mensen geen uienpoeder in huis zouden hebben :).

 6. 18-08-14 12:10

  Aardappelen zien er heerlijk uit, ga ik binnenkort makem met daarbij falafelballetjes en en dikke klodder hellman maonaise !
  Vindt je blog erg aantrekkelijk en uitnodigend om aan de slag
  te gaan !
  Wil je binnenkort eens iets doen met zalm op huid ?

  • 18-08-14 12:43

   Dank je voor de complimenten Corrine!

   Helaas heb ik geen goede visboer in de buurt, waardoor ik niet erg veel ervaring heb met het bereiden van vis. Daarnaast eet ik zalm het liefst rauw :). Mocht er verandering in komen, dan zul je het zeker hier terug vinden.

Reageer