Gebakken cheesecake met chocolade ganache

7 mei 2012

Gebakken cheesecake met chocolade ganache Laatst proefde ik voor het eerst de vanille chocolade cheesecake van Gü. Ik was verkocht, maar was niet heel erg blij met de prijs en een aantal van de ingrediënten. In een poging de cheesecake na te bootsen, heb ik mijn gebakken cheesecake met chocolade ganache erop gemaakt. Het lijkt er niet op, maar het resultaat is wel lekker!

Voor de bodem:
200gr kandijkoeken (Bastogne)
60gr gesmolten boter + een beetje extra voor de springvorm
Voor de cheesecake topping:
100gr suiker
2 eidooiers
2 el maizena
200gr creme fraiche
500gr mascarpone
Chocolade ganache:
250 ml slagroom (ongeslagen)
200 gr pure chocolade in stukjes(55% cacao)

Beboter een springvorm (22cm) en bedek met een ruime cirkel bakpapier, zodat er nog een opstaande rand papier is.

Verkruimel de koekjes en meng de gesmolten boter er doorheen. Doe in de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel en maak glad. Laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 10-15 min.

Meng de suiker met de eidooiers en de maizena. Voeg daarna de creme fraiche en mascarpone toe. Maak tot 1 geheel en giet bovenop de koekjes bodem.

Bak voor 40 minuten in het midden van de oven op 190C. Wanneer de cheesecake klaar is dan is hij nog wat wobbelig. Als het nog te vloeibaar is dan moet hij nog iets langer bakken. Het kan zijn dat de cheesecake iets op puft, maar dat maakt niet uit. Bij het afkoelen zakt dit weer in. Zet de oven uit en laat de cheesecake met de deur op een kier afkoelen. Als de cake te snel afkoelt kunnen er scheuren ontstaan.

Verwarm de slagroom in een pannetje op een laag vuur. Wanneer het tegen de kook aan zit doe je de stukjes chocolade er door en zet het vuur uit. Roer goed door, totdat alle chocolade is gesmolten en alles goed vermengt is. Laat afkoelen, maar zorg ervoor dat het vloeibaar blijft.

Giet de afgekoelde ganache op de volledig afgekoelde cheesecake en laat in de springvorm een paar uur of een nacht opstijven in de koelkast.

Gebakken cheesecake met chocolade ganache De ganache blijft zacht, wat ook mijn bedoeling was. Het zorgt er voor dat de punten er mogelijk niet helemaal netjes uit zien door de zachte chocolade. Ontzettend machtig, maar lekker dus snij puntjes niet te groot!

 •  
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

28 reacties op Gebakken cheesecake met chocolade ganache

 1. 07-05-12 12:36

  Wouw, hier dan eindelijk het recept. Ziet er erg lekker uit!

 2. 07-05-12 12:40

  wow dat ziet er echt smakelijk uit!

 3. 07-05-12 12:41

  Hij ziet er heerlijk uit o__O Niet in een keer opeten dus? *baksteen, maar wel een lekkere* 😉

  • 07-05-12 12:51

   Hehe, inderdaad. De cheesecake op zichzelf is ook lekker, met eventueel kersen(vulling) erop. Lijkt een beetje op die van Koekela.

 4. 07-05-12 13:57

  Lijkt me (weer ;)) heerlijk! Ook deze komt op de to-bake list 🙂

 5. 07-05-12 22:21

  Ziet er niet verkeerd uit! Cheesecake is altijd lekker, chocolade ganache ook, dus kan niet fout gaan zou ik zeggen!

 6. 07-05-12 23:48

  Ik heb eens een keer een chocolade cheesecake gemaakt, die totaal is mislukt. Niet lekker dus.
  Jouw cake ziet er lekker uit.

  • 08-05-12 12:21

   Was het kaas gedeelte zelf met chocolade vermengt? Wat ging er mis?

 7. 08-05-12 21:45

  Ja, het was een chocolade cheesecake (roomkaas vermengt met 200 gram pure chocolade). Op zich zag het er goed uit, maar het proefde zurig en was gewoonweg niet lekker. Ik geeft het recept de schuld aan mij kan het niet gelegen hebben. HA!

  • 09-05-12 10:25

   Meh, zure cheesecake lijkt me geen succes inderdaad :(. Welke kaas gebruik jij er voor?

 8. 09-05-12 18:14

  Dit ziet er te lekker uit! T_T

 9. 12-06-12 22:21

  Oooooooh dit ziet er echt verrukkelijk uit! Ga het binnenkort proberen!

  • 13-06-12 09:09

   Laat me weten wat je er van vond!

 10. 24-04-14 12:29

  Ik heb de bodem gemaakt van OREO koekjes, en ook wat door de cheesecake zelf gedaan…. TOP!

 11. 02-05-14 11:06

  Ik heb hem gemaakt en hij was waanzinnig lekker. Kost wel wat tijd en zeker geduld maar de resultaat was het wachten en proberen zeker waard!! PJ dit doe jij geweldig!!! Ik heb pas een stuk van Dudok uit Rotterdam gegeten maar dat zat een chocolate mousse in en die was ook echt lekker. Heb jij toevalig daar ook een recept van??

  GA ZO DOOR!!

  • 02-05-14 12:32

   Wat lief, dankjewel!

   Bedoel je de chocolade tuffeltaart? Nee, daar heb ik helaas geen recept van. Ik heb wel een recept voor truffeltaart, maar niet hetzelfde en niet zo luchtig.

   Bij Koekela in Rotterdam hebben ze ook heerlijke taarten, gebak en koekjes.

 12. 19-06-14 09:56

  Ik heb hem gisteren gemaakt en hij was (is) ontzettend lekker! Mijn vriend en ik houden heel erg van Gu en hij wilde voor zijn verjaardag een Gu taart, en dit was een groot succes. Dankjewel! Ik had wel door de kaas nog wat verse vanille gedaan en dat bleek ook erg lekker. Super dat je dit recept erop hebt gezet!

  • 25-06-14 21:43

   Dankjewel! Vind ik ontzettend fijn om te horen als iemand van mijn recepten heeft genoten :).

 13. 14-12-14 10:11

  Hai ik hen hem gister uitgeprobeerd maar ik proef die cheesecake niet 😮 en omdat ik pure chocola heb gebruikt die euroshopper van Ah prpeft het ook bitter aan.. wat heb ik fout gedaan?

  • 14-12-14 11:17

   Hey Soumaya wat vervelend dat hij niet goed bevalt. Hoe bedoel je “proef de cheesecake niet?” Te veel van de chocolade smaak? Cheesecake op zichzelf heeft niet ontzettend veel smaak, daarom doe ik er vaak nog een smaak doorheen of er op.

   Heb je enig idee hoeveel % cacao er in de chocolade zat?

 14. 05-02-15 19:45

  Wat een heerlijk recept. Nen de cheesecake nu aan het maken wat doe jij met het eiwit? Weg of ook in het mengsel?
  Groetjes

  • 05-02-15 19:56

   Meestal gooi ik het weg, maar je kan er bijvoorbeeld ook kokos meringues mee maken.

   • 09-02-15 09:52

    Ok…hij Is heerlijk trouwens. Iedereen vond het lekker. Vrijdag ben ik jarig en dan ga ik de cake weer maken. 🙂

    • 09-02-15 10:24

     Wat leuk! Veel plezier en gefeliciteerd alvast!

 15. 10-02-15 15:06

  lijkt me echt heeeeeerlijk! Ik ga hem donderdag of vrijdag avond maken!

Reageer