Foodpost

26 februari 2014

DE Meesterselectie Het is best leuk om foodblogger te zijn. Zo kun je nog eens producten uittesten die je niet kent of normaal gesproken niet snel zou kopen. In dit artikel een overzichtje van producten die ik toegezonden heb gekregen.

Op de foto hierboven zie je de D.E Meesterselectie, een nieuwe lijn van “single origin” koffiebonen van Douwe Egberts. Omdat Stefan een echte liefhebber is van koffie, heb ik hem laten testen. Om de koffie te zetten gebruikte hij een Hario V60, die zorgt voor “heldere” smaken en een lichte body.

Stefan vond de koffie goed te drinken, met als favoriet de krachtige Mount Kenya, maar heel erg uitgesproken waren de koffies niet. Voor de liefhebber die graag betere koffie drinkt, maar niet de prijs van versgebrande koffie wil betalen, zijn de bonen uit de D.E Meesterselectie echter een prima keuze.

Het koffiemolentje op de foto is overigens van ons zelf. Wanneer je je eigen bonen maalt, kun je dit beter niet doen met een bladegrinder. Deze koffiemolens geven een zeer onregelmatige maling die de smaak niet ten goede komt. Het is beter om een (hand)koffiemolen met maalschijven te gebruiken.

Liga Belvita Voor de mensen die niet ontbijten heeft Liga belVita Breakfast ontwikkeld. Het is een selectie van verschillende soorten koekjes en zogenaamde sandwich biscuits. De sandwich biscuits zijn koekjes met een yoghurt- of yoghurt-aardbeivulling.

Zelf ben ik erg slecht met ontbijten. Vaak eet ik pas tegen de middag. Toch vind ik deze koekjes niet een vervanging voor het ontbijt. Hoewel je op de ochtend wel wat energie binnen krijgt, vind ik ze te zoet. Ik zou ze eerder als tussendoortje eten dan als vervanging van het ontbijt. Overigens vind ik ze als koekje lekker smaken, mijn favoriet is de melk en granen en de meergranen biscuits.

Peppersmith Deze kreeg ik zomaar toegestuurd, zonder extra informatie of persbericht. Ik had nog niet eerder Peppersmith mints gehad. Lekker verfrissend in een schattig klein doosje.

Zout Gerookt en Bretons zout. Op de foto kun je het helaas niet zien, maar in de potjes zitten mooie piramidevormige zoutkristallen. Tja, het is zout :). Al moet ik zeggen dat ik het rokerige van het gerookt zout best een uitvinding vind. Lekker op bijvoorbeeld een stukje vlees, om het een extra rokerige smaak te geven.

Lays Pops Lays Pops, gepofte chips. Ik had geen idee wat ik hiervan moest verwachten. Normaal gesproken zou ik dit niet zelf kopen. De Crispy bacon & cheese heeft mij positief verrast, de zak was op voor ik het wist. Toch weet ik niet of ik deze zelf zou kopen, maar dat komt ook omdat ik niet heel vaak chips eet.

Gevulde pannenkoeken van Jan Er stond een man voor de deur met een doos. In die doos maar liefst 6 pakken gevulde pannenkoeken van Jan! Het was even behelpen, want als je ze langer wil bewaren dan moet je ze toch echt in de diepvries stoppen. Je laat de pannenkoeken ontdooien en kan ze zo opeten. Even opwarmen in de magnetron kan ook, zo vind ik ze het lekkerst. Favoriet zijn de versie met suiker en die met chocolade.

Stapleton Yoghurt Stapleton Yoghurt, yoghurt met een hoop fruit en zonder gekke toevoegingen. Daar houden we van. Deze yoghurt zou ik overigens niet als ontbijt eten, maar eerder als toetje. De versie met appel en zwartebessen is vrij zuur en de twee andere weer heel zoet.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Wat vinden jullie van deze verzameling foodpost? Zouden jullie dit vaker terug willen zien komen?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

9 reacties op Foodpost

 1. 26-02-14 10:21

  Oh als ik dit zo zie, lijkt foodbloggen me inderdaad ook wel errrrg aantrekkelijk! Mijn buik knort in ieder geval! ;D Leuke ‘post’ (letterlijk en figuurlijk) PJ!

 2. 26-02-14 11:04

  Grappig, ik vond die met zwartebessen en appel helemaal niet zuur! Ik vond hem juist goed, niet zo mierzoet als de meeste toetjes!

  • 26-02-14 11:23

   Zou het misschien aan mijn potje hebben gelegen? Het was voor mij toch een beetje tè namelijk.

 3. 26-02-14 12:54

  Wat handig en slim dat je het allemaal in een post vermeld. Scheelt voor jezelf ook een hoop werk denk ik!

 4. 26-02-14 21:20

  Leuk zo’n post! Zo komen toch weer wat nieuwe producten aan bod die op zichzelf nèt niet boeiend genoeg zijn voor een hele blogpost.

 5. 10-03-14 10:40

  Oeh ziet er allemaal erg lekker uit!

 6. 25-03-14 22:17

  Ja, leuk zo alles bij elkaar. Mag vaker. 🙂

Reageer