Foodpost: SoFine

15 juni 2015

sofine1 Via een PR bureau kreeg ik een perspakket met onder andere een prachtige Riess emaillen omeletpan en een aantal SoFine producten. SoFine Foods is voort gekomen uit Alpro en heeft een aantal vegetarische en biologische producten.

In mijn pakket zaten de broccoli burgers, Asian Spiced tofu à la minute en Mexican Spiced tofu à la minute. Verder bestaat het assortiment uit spinazie schnitzels, Italian spiced tofu à la minute en naturel tofu. Op de broccoli burgers en spinazie schnitzels na zijn de producten biologisch.

Op de SoFine website zie ik overigens nog veel meer soorten producten, maar ik weet niet of deze ook wijd verkrijgbaar zijn.

Foodpost - SoFine Met de Mexicaanse tofu blokjes maakte ik een omelet die ik samen met wat brood en chili jam at. Voor de omelet gebruikte ik een half bakje tofu blokjes, een tomaat in kleine stukjes, een ui, wat sugar snaps, een paar schijfjes jalapeño, 4 eieren, peper en zout.

Roerbak de tofu met de groenten en voeg daarna de eieren toe. Om de bovenkant te laten garen, zette ik de pan nog even in de oven. In een gewone koekenpan kun je de omelet ook omkeren.

Ik vond het een erg smakelijke combinatie voor een uitgebreid ontbijt of lunch. De tofu is goed genoeg gekruid om behalve peper en zout verder geen specerijen toe te voegen.

Foodpost - SoFine De broccoliburger hebben we heel eenvoudig gegeten met een salade en gebakken aardappeltjes. De burger bak je bruin en een beetje krokant aan de buitenkant en de binnenkant blijft een beetje zacht. Ik ben sowieso dol op broccoliburgers en deze vind ik dan ook erg lekker. Hoewel je prima broccoliburgers in de winkel kan kopen, wil ik ze ook graag eens zelf “from scratch” maken.

Foodpost - SoFine Met de Aziatisch gekruide tofu maakte ik een noodle gerecht met onder andere udon noodles, sugar snaps en seroendeng. Eigenlijk is deze variant mijn minst favoriete. Ik vermoed dat deze blokjes gekruid zijn met onder andere korianderzaad en komijn en deze specerijen gebruik ik zelf maar heel spaarzaam.

Ik ben erg benieuwd naar het overige assortiment van SoFine en met name de verschillende soorten burgers. In Nederland zijn de SoFine producten te koop bij Jumbo Supermarkten. Op de site vind je ook een lijst met Belgische winkels.

Heb jij al eens een product van SoFine geprobeerd en wat vond je er van?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer