Foodpost IV

24 februari 2015

Souq Tijd voor foodpost! De producten in dit artikel kreeg ik toegestuurd om uit te proberen. Hoewel de producten door bedrijven of merken beschikbaar zijn gesteld wil ik eerlijk mijn ervaringen met je delen.

Hierboven een aantal van de producten van Souq. Nadia & Merijn ken je misschien van hun programma op 24 kitchen of van hun kookboeken. Met Souq zijn ze met hun eigen productlijn begonnen.

Op de achterste rij zie je freekeh, licht geroosterde groene tarwe. Orangebloesemwater, granaatappelmelasse, rozenwater en Moghrabieh (ook bekend als parelcous-cous).

Op de voorste rij zie je Palestijnse za’atar, Libanese za’atar en sumak. Za’atar is een kruidenmengsel met onder andere sumac, wilde tijm en sesamzaad. Het verschil tussen de Palestijnse en de Libanese is volgens de omschrijving dat de eerste wat kruidiger is en een beetje olijfolie bevat. Sumak is gemaakt uit gemalen besjes van de sumakplant. Het heeft een fris zure smaak en wordt traditioneel gegeten op gebakken eitjes, gegrilde kip en door salades.

Verder hebben ze ook nog Tahina Palestina in hun assortiment.

Parelcouscous Met een aantal van deze ingrediënten maakte ik een parelcous-cous salade met yoghurt dip. Hierbij hadden wij ook nog wraps met falafel, sla en een dip van za’atar gemengd met olijfolie.

Ik ben niet heel bekend of geoefend met deze smaken en moet nog wat experimenteren met alle producten, maar tot nu toe vind ik het zeker aanraders. Vooral de Palestijnse za’atar vind ik heerlijk.

De Souq producten zijn bij een aantal delicatessenwinkels te koop of online bij Vanilla Venture.

Cremoso Dit zijn twee nieuwe producten van Alpro: Cremoso Appelstudel en Cremoso Citroentaart. Van te voren was mij niet geheel duidelijk of deze producten bedoeld waren als yoghurt ontbijt met een smaakje of als een toetje.

Na proeven werd duidelijk dat dit echt toetjes zijn. Beide zijn dik, zoet en romig. Beiden smaken ook echt zoals ze bedoelt zijn, appeltaart met kaneel en citroentaart waarbij je ook iets van een koekjesbodem proeft. Wat ik persoonlijk een beetje mis is de crunch van het origineel. Ik hou van verschillende texturen en zal een volgende keer wat crunch toevoegen in de vorm van ontbijtgraan, noten of een gebroken koekje.

De Cremoso toetjes zijn 100% plantaardig en te koop in de supermarkt. In Duitsland zijn er ook nog kleine verpakkingen Cremoso met kersen en perziken te koop. Vooral die met kersen moet maar snel naar Nederland komen!

Lee Kum Kee Ik kreeg deze twee Lee Kum Kee sauzen als nazending van een kerst foodybox met allerlei producten om uit te proberen. De chili knoflooksaus moet ik nog een keer proberen. Ik denk dat ik daar eens wat garnalen mee ga wokken. Met de char siu-saus heb ik onderstaand buikspek gemaakt.

Geroosterd spek In plaats van mijn gebruikelijke marinade heb ik dit keer de onderkant van het spek met de char sui-saus gemarineerd. Dit zorgde voor een lekkere zoete smaak bij het spek. Je zou hier ook kippenpootjes of vleugeltjes in kunnen marineren en grillen in de oven.

De producten van Lee Kum Kee zijn bij sommige supermarkten te koop en bij de meeste toko’s.

Heb je een van deze producten al eens geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Foodpost IV

 1. 24-02-15 19:34

  Leuke foodpost! Ik heb dus echt altijd minimaal 1 pot Char Siu van Lee Kum Kee in huis. Waanzinnig lekker spul (ook heerlijk met kip 😀 ) Zodra ik bij de toko ben neem ik altijd een potje mee. De chili knoflookolie is een hele fijne (wel een hele hete) de saus ken ik (nog) niet. Wel heel benieuwd naar. Leuk 🙂

 2. 27-02-15 07:02

  Ah mjam. Ik heb nog nooit een van deze producten gebruikt. De saus die je voor het buikspek hebt gebruikt lijkt me wel wat. En die nieuwe lijn met oosterse producten lijkt me ook wel wat. Misschien maar eens proberen.

  • 27-02-15 08:36

   Heb je mijn email gisteren nog ontvangen? Misschien is hij in je spambox terecht gekomen.

   • 27-02-15 18:23

    Oohh echt superlief zeg, dat je me hier ook op je mail attendeert

 3. 27-02-15 11:30

  O yummie, de producten van Souq zijn echt wat voor mij!

Reageer