Food Talk en Foodpost VIII

6 januari 2016

Johhny Doodle fudge Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie fijne en lekkere feestdagen gehad.

Nombelina 2016

Ik ben niet zo van de goede voornemens aan het begin van het jaar, maar toch heb ik een paar technische en inhoudelijke plannen voor Nombelina.

Met de technische wil ik jullie niet al te veel vermoeien. Ik wil voornamelijk de homepage wat anders indelen.

Inhoudelijk wil ik mij meer focussen op recepten en niet meer zo veel op reviews. Vinden jullie het wel leuk om reviews van producten en kookboeken te lezen?

Ook heb ik erg veel zin in de Food Blog Challenges met Vanessa van Culinessa. Wanneer we over eten praten krijg ik altijd weer ontzettende trek en word ik geïnspireerd om verschillende gerechten uit te proberen. Het is leuk om te zien dat anderen samen met ons de challenges willen aangaan.

Je hoeft geen blog te hebben om met onze challenges mee te doen, je kan ook je foto insturen of een link naar bijvoorbeeld je foto op Instagram, gebruik daarbij #foodblogchallengeNL. Meer informatie over de Food Blog Challenge vind je in mijn artikel over poke.

Verder hebben Stefan en ik samen met mijn beste vriend afgesproken om maandelijks samen te eten en koken. We hebben al allerlei ideeën zoals mosselen, tapas en Grieks. Hopelijk wordt het hele gebeuren niet te chaotisch, zodat ik de eindresultaten ook met jullie kan delen.

Foodpost

En dan nu verder met het gedeelte waarvan je dit jaar mogelijk wat minder zal zien, de foodpost! In de foto bovenin dit artikel zie je de 4 smaken fudge van Johnny Doodle uit Rotterdam. Zoals traditie is geworden vind ik smaak die mij het minst aansprak het lekkerst, de rum & raisins. Ik kan geen alcohol verdragen, maar gelukkig zit die er ook niet in. Verder hou ik dus ook niet zo van rozijnen, maar deze smaak vind ik echt het lekkerst.

De vanilla fudge is verder niet heel spannend, de chocolade variant heeft een goede chocolade smaak en de salty caramel is goed gezouten, maar niet overdreven.

Bieze salades Hierboven de nieuwste salades van Bieze. Ik vind ze alle 4 erg lekker, goed gekruid, niet te zwaar en een prima portie. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken door een salade of als bijgerecht. Zelf at ik ze voor de lunch en heb een lichte voorkeur voor de bulgur salade. Die heeft een beetje pit.

Tony Chocolonely Lemon cheesecake De derde Tony Chocolonely limited edition reep in Lemon Cheesecake met stukjes koek en citroen. Een lekkere reep al had voor mij de citroen nog wat duidelijker aanwezig kunnen zijn.

Bircher Muesli De Bircher muesli’s van Albert Heijn To Go in mango kokos en aardbei goji. Helaas ben ik geen fan van beide varianten. Vooral het onderste gedeelte van havervlokken geweekt in fruit smoothie vind ik niet fijn qua textuur. Daarnaast vond ik ze ook erg zoet.

Lurpak Lurpak smeerbaar uit een kuipje verkrijgbaar in de gezouten en ongezouten variant. Door de toevoeging van raapzaadolie (26%) is de boter direct uit de koelkast smeerbaar. Verder zijn er geen andere ingrediënten aan toegevoegd, behalve zout voor de gezouten boter. Ik had het niet verwacht, maar ik heb opnieuw een kuipje gekocht. Normaal vond ik een gewoon pakje boter prima, maar dat smeerbare is toch echt handig. Mocht je gewone boter tekort komen dan kun je gewoon wat van deze Lurpak gebruiken om iets aan te braden.

Yespers Yespers fruit & groentespreads in de smaken: Bessen & Aardbei, Mango & Ananas en Appel & framboos. De spreads bevatten minder suiker dat bijvoorbeeld jam, hierdoor zijn ze niet zo zoet en beperkt houdbaar. De textuur doet mij denken aan een vruchtenmoes en vond ik even wennen. Toch vond ik de smaken Mango & Ananas en Appel & Framboos erg lekker. Ik denk dat je ze ook prima kan gebruiken als toevoeging bij een muesli of yoghurt ontbijt of bijvoorbeeld bij een dessert of gebakje. De Bessen & Aardbei variant vond ik minder lekker, maar dat kwam vooral omdat ik deze wat te zuur vond.

Foodybox winter De winter foodybox vol met vele verschillende soorten producten. Het lekkerst vond ik de Sabra houmous hot peppers, de biologische Melba toast met sesam en de Old Amsterdam Gold Character een limited edition van Old Amsterdam.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Wat zou jij graag zien dit jaar op Nombelina en heb je zelf nog voornemens?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

4 reacties op Food Talk en Foodpost VIII

 1. 07-01-16 23:09

  Foodposts zijn wel leuk, ik vind het wel handig zo nieuwe producten te leren kennen. De Lurpak bijvoorbeeld is hier ook goed in de smaak gevallen. We willen geen andere smeerboter meer.

  • 08-01-16 11:34

   Bedankt voor de feedback! Zijn er qua gerechten nog dingen die je graag zou zien?

 2. 08-01-16 23:44

  Ik heb ook zin in onze challenges 😉 ik kan wederom niet wachten om jouw versie van de KFC te zien hahaha..en ik heb wederom trek..#maaktboodschappenlijstje voor morgen 😉

  • 09-01-16 08:32

   😀 ik wil het al wéér eten. Ik ben benieuwd wat jij er mee gaat doen. Ik heb er verder niet echt veel bij gedaan.

Reageer