Experimentje – Mango garnalen loempia’s

1 maart 2011

Mango shrimp spring rolls Zelf zou ik er nooit op gekomen zijn om mango en garnalen te combineren. Ik at de combinatie voor het eerst in Dim Sum genaamd “Ming Ha Dong“. Garnalen en mango gerold in waarschijnlijk een loempiavel, die daarna door beslag is gehaald en gefrituurd.

Ik heb geen exacte afmetingen voor de ingrediënten.

Voor 5 kleine loempia’s:
Grote garnalen gepeld en zonder darm
Halve mango
Maizena
Sesamolie
Bieslook
5 loempia vellen

Ik heb de garnalen ontdooid en omgespoeld. Daarna droog gedept en in stukjes gesneden (1 garnaal in 3 stukjes). Ik gok dat ik ongeveer 20 tot 25 garnalen heb gebruikt. De stukjes garnalen terug in een kom en gemend met ongeveer 3 eetlepels maizena, tot ze een goed laagje hebben en niet meer zo nat zijn.

Snij een halve mango in ongeveer even grote stukjes als de garnaal en doe deze bij de garnalen. Ik had nog wat bieslook over en heb deze erbij geknipt. Een klein bosuitje zal er ook goed bij smaken. Daarna een paar druppels sesamolie toegevoegd en de loempia vulling is klaar.

Vul de loempia vellen. Per loempia ongeveer 3 eetlepels vulling. Ik vulde de loempia’s met een punt naar mij toe. Heb het idee dat ze zo beter dicht blijven zitten bij het frituren. Frituur ze ongeveer 5 minuten op 170 graden.

We aten de loempia’s met een zelf gemaakte zoetzure saus (ketchup, azijn en suiker opgewarmd in een pannetje), gebakken rijst (met ei, erwtjes, beetje maggi, paar druppeltjes sesamolie en een bosui) en gestoomde kabeljauw (met sojasaus, gember, sesamolie en knoflook).

Mango shrimp spring rolls
De gestoomde vis was geen succes. Denk dat deze gewoon niet zo lekker is. Had deze vis al eerder gebruikt voor een ander gerecht en vond het toen ook niet zo smaken. De loempia’s en nasi waren wel geslaagd. Het zoete van de mango met het licht zoete van de garnaal passen goed bij elkaar.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Experimentje – Mango garnalen loempia’s

 1. 01-03-11 11:11

  Mmmm Hubbby en ik lopen te kwijlen bij je foto’s! Yumyumyum!

 2. 01-03-11 17:49

  heerlijk lijkt mij dit… ben gek op garnalen en vooral op gamba’s

 3. 08-03-11 10:41

  Ik krijg hier trek van!

 4. 27-07-11 13:31

  Lijkt me een lekkere combinatie. Ziet er ook erg leuk uit.

Reageer