Er was eens een klein feestje

4 november 2013

Verjaardag - scones, lemon curd en clotted cream Afgelopen zondag was Stefan jarig. We vieren onze verjaardagen niet heel groot en dit jaar waren we zelfs maar met zijn tweetjes. Als cadeau kreeg hij van mij een koffiemolen voor bij zijn super deluxe espressomachine.

Zoals twee smulpapen betaamd hebben we wel lekker gesmuld afgelopen weekend. In de foto boven zie je zelfgemaakte scones en lemon curd die we samen met wat clotted cream aten. Heerlijk! Ik zal het recept voor de lemon curd later met jullie delen.

Verjaardag - scones, lemon curd en clotted cream Nog een telefoonfoto van de scones met de lemon curd en clotted cream.

Verjaardag - zuurvlees met aardappelpuree Ik had nog wat vlees in de vriezer en heb “zuurvlees” gemaakt met boterige aardappelpuree. Door omstandigheden konden we helaas geen sushi eten, maar dat gaan we zeker een keer inhalen.

Verjaardag - pompoentaart Wat is een verjaardag zonder taart. Dit is Pumpkin Cheesecake van Koekela. De smaak deed me vooral aan worteltaart denken door de speculaaskruiden die er doorheen zitten. Absoluut een aanrader als je eens in de buurt van Koekela bent. Ik ga zeker een keer mijn eigen pumpkin cheesecake proberen te maken.

Dit is eigenlijk niet eens alles wat we hebben gegeten. Van Jordy’s bakery aten we nog een lekker warm kaneelbroodje en zuurdesembrood met zelfgemaakte dulce de leche. Bij een kraampje in de buurt haalden we ook nog een asociale hoeveelheid Vietnamese loempia’s die we hebben verslonden.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

9 reacties op Er was eens een klein feestje

 1. 04-11-13 16:12

  Nog van harte gefeliciteerd! Zo te horen (en te zien!) hebben jullie genoten. 🙂
  En wat een enorm schattig Pip-bordje met die scones er op. <3

  • 04-11-13 20:51

   Dank je wel voor de felicitaties! We hebben een heerlijk weekend gehad!

 2. 04-11-13 16:38

  Hmm, jullie hebben zo te lezen heerlijk gegeten! En ik kom een keertje een bakje koffie bij jullie halen, want volgens mij kan die meneer van jou uitstekende koffie zetten! Nog gefeliciteerd!

  • 04-11-13 20:57

   Bedankt voor de felicitaties! En ik durf niet te zeggen dat ik je een lekker bakkie zou kunnen maken. Echt goede espresso maken is een ambacht.

 3. 05-11-13 00:00

  Klinkt als een goede verjaardag voor foodies! Nog gefeliciteerd aan Stefan 🙂

 4. 05-11-13 08:51

  Gefeliciteeeerd met je boy! Klinkt als een heerlijke dag. Ik ben benieuwd naar je lemon curd recept!

 5. 05-11-13 15:38

  Heerlijk zo samen, zonder verplichtingen. Bij lemon curd begon ik al met watertanden, ik vind dat zooo lekker!

 6. 07-11-13 21:05

  Wat klinkt het allemaal heerlijk. Ik heb nog een pot lemon curd staan.. moet ik echt eens iets mee gaan doen.

 7. 16-11-13 19:06

  Ohh, die pumpkin cheesecake! 😀 Haha, Koekela, weer zo’n vrolijke naam 😉

Reageer