De Lange Muur – Rotterdam

21 mei 2012

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Afgelopen week kwamen mijn ouders onverwachts langs vanuit Maastricht. Iets met een computer die niet wilde werken en dan zijn wij/ik altijd de klos. Maar geluk bij een ongeluk, een bezoek van mijn ouders betekend altijd uit eten.

We gingen naar De Lange Muur in Rotterdam. Deze vind je op de West-Kruiskade 1a en is geopend van 12:00 tot 1:00.

Zoals zo vaak, ben ik niet altijd even snel met foto’s nemen. Het eerste instinct is altijd eerst eten en daarna bedenk ik me pas dat ik eigenlijk nog een foto moet schieten.

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Rechts boven: Silver needle noodles, gebakken rijst noodles met groenten en vlees. Ik ben denk ik verkeerd verstaan, want eigenlijk wilde ik iets heel anders. Maar goed, ik spreek geen Chinees ik weet alleen wat namen van gerechten. Smaakte goed, al gaf het uiterlijk van de noodles mij geen goede associatie.

Links boven: kai laan, lekkere knapperige gewokte groenten met een hoop knoflook. Veel lekkerder dan bijvoorbeeld pak soi.

Beneden: Mixed gril met cha sieuw, spek en eend.

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Siu long pao/Xiaolong bao, gestoomde dim sum gevuld met varkensvlees en wat groenten. Normaal 4 stuks, maar eentje was al in een mondje verdwenen.

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Lo pak ko/turnip cake/rettich cake, een gestoomde cake met onder andere rettich, rijstmeel, gedroogde garnalen en vlees die daarna in plakken wordt gesneden en gebakken. Een van mijn grote favorieten van kinds af aan.

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Cha sieuw cheung fan, gestoomd rijstvel gevuld met cha sieuw in sojasaus.

Lunch at De Lange Muur in Rotterdam Sin tjok kun, bonenvel gevuld met garnalen en varkensvlees. Ook een grote favoriet.

We waren met z’n 3en en hebben er alleen Chinese thee bij gedronken. In totaal kostte alles 48 euro.

Ga jij wel eens dim summen en wat bestel je dan het liefst?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags:

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

11 reacties op De Lange Muur – Rotterdam

 1. 21-05-12 13:51

  Ziet er heel apart en lekker uit!

  • 22-05-12 09:50

   Zeker, wel jammer dat veel gerechten varkensvlees bevatten.

 2. 21-05-12 19:15

  Het ziet er allemaal goed uit! Lekker hoor!

  • 22-05-12 09:50

   Wel eens traditioneel Chinees wezen eten?

 3. 04-06-12 11:31

  Ik heb ook ooit “Lo pak ko/turnip cake/rettich cake” gegeten maar dan bij de Chinese muur op de Kruiskade, het hete daar Law pak kho. Echt heel erg lekker! Ik had ook Si tjap pei kwa, geen idee meer wat dat was. Ik heb helaas geen foto maar nog wel de bon 🙂

  • 04-06-12 13:48

   Volgens mij is het als het goed is hetzelfde restaurant, maar heet het sinds de verbouwing een paar jaar geleden anders.

   De westerse spelling is eigenlijk altijd anders. Mijn Chinese moeder had het eens voor me opgeschreven en zij schreef Lo pa ko.

   Ik heb geen idee wat Si tjap pei kwa is, heb wat geprobeerd te googlen. Kan het iets van spareribs met zwarte bonen saus zijn geweest?

 4. 04-06-12 20:12

  Ja dat zouden heel goed ribbetjes in zwarte bonensaus geweest kunnen zijn! ik zag dat ik ook nog een bon in het Chinees heb maar daar werd ik ook niet veel wijzer van. Ik heb er in iig wel heel lekker gegeten!

 5. 23-02-15 19:41

  Ah top dat de namen hierbij staan! Dat is handig!
  Binnenkort eens keertje eten daar en dan weet ik tenminste hoe ik mijn lievelingsgerechten kan bestellen zonder dat een Chinese vriend erbij is, die normaal altijd bestelt.
  Mooi ook dat dat precies bovenstaande gerechten zijn 😀

  • 24-02-15 10:32

   Leuk Molo! 🙂 Wat ook niet altijd duidelijk is met zo’n Chinese kaart, is dat er soms alleen een omschrijving staat. Zoals bij de Xiao long bao. Ik geloof dat op de kaart dumpling of gestoomde dim sum met krab en varkensvlees staat.

   Ik krijg nu weer trek :D.

 6. 12-05-15 18:46

  Looks great!
  Can you remember if the Xiao Long Bao dumpling had a soup/liquid inside it as well as the meat?

  • 12-05-15 20:21

   I still have them regularly so I know they do. They aren’t that big, so there isn’t that much liquid in them. At the moment the restaurant seems to be closed for renovations and I’m not sure when they are reopening.

Reageer