Croquétje met pulled pork

14 december 2015

Croquétje Wanneer je uit Rotterdam en omstreken komt én van lekker eten houdt, dan ken je Paul van den Hooven van Wild Vleesch wellicht al. Ik leerde hem online kennen en later kochten wij zijn heerlijke producten op de Rotterdamse Oogstmarkt waar hij zijn verschillende soorten worst, vlees en charcuterie verkoopt.

Paul van den Hooven is een jongerenwerker turned worstenmaker. Van zijn worsten is wel eens gezegd dat zij Rotterdamser zijn dan Jules Deelder. Via Paul heb ik mijn eerste smoky pulled pork van de barbecue kunnen eten, of zoals hij het zelf graag noemt: rafelvarken. Uiteraard met een stevige Rotterdamse tongval.

Met de verhuizing van zijn boot in de Rotterdamse binnenstad waar hij voorheen alle producten en workshops verzorgde, is hij aan een nieuw avontuur begonnen op een nieuw locatie en ontwikkelde daar onder andere het Croquétje.

Croquétje

Onlangs waren wij aanwezig bij de lancering van Croquétje bij restaurant Stroom in Rotterdam. Hierboven zie je Paul samen met chef Hendry dos Santos van Stroom de eerste kroketjes bereiden.

Croquétje Het rafelvarken dat in de kroketjes is verwerkt is low en slow gerookt op de barbecue. De rokerige smaak van het vlees proef je ook terug in de kroketjes. Daarnaast is er chipotle, een gerookte chilipeper, door verwerkt die zorgt voor extra rokerige smaak en pit.

We hadden al eens een eerdere versie mogen proberen waar we al weg van waren, maar de uiteindelijke versie vonden wij nóg lekkerder. Smoky pulled pork met pit van de chipotle in een zachte vulling met krokant laagje van panko.

Op dit moment kun je de Croquétjes alleen nog kopen bij Wild Vleesch op de Rotterdamde Oogstmarkt of je kan ze eten bij Restaurant Stroom, waar je overigens ook zijn hotdogs kunt eten. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt om de Croquétjes ook landelijk te verkopen.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags:

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

11 reacties op Croquétje met pulled pork

 1. 14-12-15 16:50

  Ooooh ik krijg er trek van!!! Lijkt me een heerlijke combi in een kroket.

 2. 06-01-16 07:59

  Paul is top!

 3. 06-01-16 10:36

  Jammer dat de bron van wie de kroketjes als eerste heeft gemaakt niet wordt vermeld .. beter goed gejat dan zelf bedacht

  • 06-01-16 10:53

   Wat bedoel je precies Eef? De eerste persoon die de pulled pork kroket heeft bedacht of iets anders? Ik vermoed dat de eerste bedenker een Amerikaan zal zijn geweest, maar de aller eerste lijkt mij moeilijk te achterhalen.

 4. 06-01-16 11:30

  Hallo PJ
  De eerste die de pulled pork kroket heeft bedacht en gemaakt is frits de Jonge van het BBQ-team Sea Side Smokers in 2012 daarbij hebben ze ook nog hulp gehad van Cees Holtkamp uit Amsterdam die tips gaf over de buitenkant van de kroket
  http://www.bbq-nl.com/2012/02/pulled-pork-kroketten.html
  Maar het was gewoon sportief geweest als Paul van den Hooven de bron had vermeld en niet doet of hij dit heeft uitgevonden

  • 06-01-16 11:48

   Hallo Eef,

   Als jij ontevreden bent over Paul’s werkwijze dan kun je het beste met hem in gesprek gaan. Ik heb niet het idee dat Paul doet alsof hij de pulled pork kroket heeft uitgevonden. Zelf heb ik verschillende recepten op blogs voorbij zien komen en was daarmee ook niet in de veronderstelling dat Paul de eerste maker/bedenker was.

   Ik vind mijn blog niet de plek om een eventueel conflict tussen derden als het ware uit te vechten. Dat kunnen de mensen in kwestie het beste onderling doen. Een kritische noot op mijn blog vind ik prima, zelf ben ik ook niet overal positief over. Maar wat mij betreft vind ik mijn blog in dit geval daar niet het medium voor.

   Wat betreft mijn aandeel. Wanneer ik over een product schrijf dan ga ik over het algemeen niet op zoek naar een oorspronkelijke bedenker. Ik was niet in de veronderstelling dat hij de uitvinder was en presenteer het naar mijn idee ook niet op die manier.

  • 06-01-16 11:53

   Verder vraag ik je elders met Paul zelf hierover in discussie te gaan.

 5. 06-01-16 12:34

  Jammer dat je hier geen kritiek mag geven over een stukje op uw blog

  Het stukje hieronder heeft u toch geschreven

  Met de verhuizing van zijn boot in de Rotterdamse binnenstad waar hij voorheen alle producten en workshops verzorgde, is hij aan een nieuw avontuur begonnen op een nieuw locatie en ontwikkelde daar onder andere het Croquétje.

  Het rafelvarken dat in de kroketjes is verwerkt is low en slow gerookt op de barbecue. De rokerige smaak van het vlees proef je ook terug in de kroketjes. Daarnaast is er chipotle, een gerookte chilipeper, door verwerkt die zorgt voor extra rokerige smaak en pit.

  We hadden al eens een eerdere versie mogen proberen waar we al weg van waren, maar de uiteindelijke versie vonden wij nóg lekkerder. Smoky pulled pork met pit van de chipotle in een zachte vulling met krokant laagje van panko.

  Dit is uit 2012

  barbecuerub en ik heb de gewone tabasco vervangen door tabasco met chipotle om die rokerige smaak toch terug te krijgen.

  Dus nogmaals

  Beter goed gepikt dan zelf bedacht

  Veel succes met uw blog

  Mvg. Eef

  • 06-01-16 13:02

   Zoals ik al eerder zei mág kritiek zeker, alleen is mijn blog niet bedoeld om een conflict tussen derden uit te vechten.

   Paul heeft zijn product verfijnd en ontwikkeld. Zo doe ik dat ook met de recepten die ik op mijn website plaats. Dat impliceert bijvoorbeeld niet dat ik de bedenker van het eerste broodje hamburger ben.

   Nógmaals u bent ontevreden over Paul, dan kunt u het beste uw kritiek bij Paul neerleggen. Niet bij iemand die er verder niets mee te maken heeft. Ik ben niet zijn woordvoerder.

   Een fijne dag.

 6. 06-01-16 13:50

  Hallo PJ

  Toch niet goed mijn vorige reactie gelezen waarbij hij chipotle verwerkt die zorgt voor een meer rokerige smaak
  Hetzelfde staat ook in het recept van 2012
  Dus verfijnd en verder ontwikkeld gaat er bij mij niet in

  U ook een hele fijne dag verder

Reageer