Coleslaw

23 september 2014

Coleslaw Mag ik dit eigenlijk wel een recept noemen? Het is zo ontzettend eenvoudig, maar toch wilde ik het graag met jullie delen, omdat dit een ideaal bijgerecht is voor bijvoorbeeld een hamburger, pulled pork en Sloppy Joes.

Voor de witte kool en de wortel neem ik hoeveelheden altijd op het oog. Het komt voor coleslaw allemaal niet zo nauw.

Ingrediënten:
Witte kool, in dunne reepjes
Wortel, julienne of zo dun mogelijk gesneden
3 el mayonaise
3 el dikke yoghurt, bijvoorbeeld Turkse
1 el cider azijn
1 el mango azijn
Peper en zout

Meng de mayonaise, yoghurt, cider azijn en mango azijn. Breng op smaak met peper en zout. Om de dressing te proeven neem ik altijd een stukje witte kool en proef daar de saus mee.

Meng de witte kool met de wortel. Meestal gebruik ik wat meer wortel dan witte kool. Doe de dressing bij de kool en wortel. Zorg er voor dat alles een dun laagje dressing krijgt. Je hoeft niet alles te gebruiken.

Mocht je geen mango azijn hebben, dan zou ik de cider en mango azijn weglaten en 1 el citroensap gebruiken. Breng het eventueel op smaak met een snufje suiker. De mango azijn is een beetje zoet en fris en maakt het geheel niet al te zuur.

Liefst maak ik coleslaw een paar uur van tevoren, zodat alle smaken goed hebben kunnen trekken.

Coleslaw Dit is een hele basic coleslaw, je kan bijvoorbeeld ook nog rozijnen en reepjes appel toevoegen.

 •  
 •  
 •  
 • 8
 •  
 •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

6 reacties op Coleslaw

 1. 23-09-14 23:07

  Mijn vader is gek op coleslaw en hij wordt vast erg blij als ik deze vers voor hem maak. Hij eet het werkelijk bij alles,dus dan kan ik hem mooi van een voorraad voorzien!

 2. 27-09-14 14:07

  Wauw, mango azijn… dat heb ik nog nooit ergens gevonden. Waar heb je het vandaan? Ik hou van de bakjes coleslaw uit de supermarkt etc maar heb me er nooit aan gewaagd om het zelf te maken. Deze lijkt me erg lekker, ben natuurlijk erg benieuwd naar de mango azijn die erin zit.

  • 27-09-14 17:29

   De mango azijn zat in de test Foodeliciousbox. Online en in hun winkel te koop. Er zijn volgens mij ook een aantal winkels waar je ook hun producten kan kopen, maar welke dat zijn weet ik niet. Linkje naar de azijn

 3. 07-09-15 18:50

  De Coleslaw was verrukkelijk; in plaats van de mangoazijn, heb ik citroen met een tl suiker gebruikt. Tot slot nog een appeltje aan toegevoegd. Het is een frisse, licht-zoete salade. Bedankt voor dit zalige recept!

  • 08-09-15 10:57

   Fijn om te horen! Altijd leuk om variaties op mijn recepten te zien. Dankjewel!

 4. Pingback: Sloppy Joes - Nombelina.com

Reageer